Из кола на изборе: Станивуковић кампању завршио ауто-трибином

"На два дана смо до циља. Створили смо лијепу атмосферу и у читавом предизборном процесу показали смо љубав и достојанство. Водили смо поштену и честиту кампању у којој смо показали разумијевање, да се може радити часно и вриједно, поручио је Драшко Станивуковић, кандидат за градоначелника Бањлуке на вечерашњој завршној ауто-трибини, која је на тај начин организована због епидемиолошких услова.


Без имена: ПДП најављује кандидата за начелника Костајнице

Предсједништво Општинског одбора ПДП Нови Град је на вечерашњој сједници усвојило план изборних активности за предстојеће локалне изборе. Према ријечима предсједника ОО ПДП Нови Град Миланка Михајилице, ПДП у Новом Граду излази на изборе са побједничким амбицијама.

Маскирани Милко: ПДП у Приједору неће подржати кандидате ни ДНС, ни СНСД

Предсједништво Градског одбора ПДП Приједор је на вечерашњој сједници усвојило приједлог изборног програма ПДП-а за предстојеће локалне изборе. Након што Градски одбор ПДП у Приједору потврди ову одлуку, функционери и чланови приједорског ПДП-а биће обавезани да у директном контакту са грађанима представе кључне тачке програма.


Генсек Милко наступа "ЕПП процедурама" против Асима Сарајлића

Генерални секретар Партије демократског прогреса Милко Грмуша изјавио је данас да ће ПДП предузети одговарајуће процедуре пред Европском народном партијом (ЕПП) уколико СДА из свог руководства под хитно не смијени потпредсједника Асима Сарајлића и тиме не покаже на дјелу да се противи корупцији на највишем политичком нивоу.


Не разматрају да их укину потпуно: Генсек Милко предлаже нови разрез такси на рекламу

"Израдили смо нови план политике такси за грађане и привреду у граду Бањалука, а то планирамо да предложимо и у другим локалним заједницама. Овај план се заснива на базичним принципима ПДПп-а: мање пореза, што једноставнији принцип такси и осталих намета и давање могућности грађанима и привредницима да својом слободном активношћу, предузимљивошћу, идејама и радом остварују више профита", рекао је генерални секретар ПДП-а Милко Грмуша.Пресјек ставова ПДП: Бореновић хвали Тривићку, Генсек Милко куди ЕУ и чланицу јој Хрватску

"Већина чланова Клуба СНСД у НСРС треба да устане и мирно слуша када Јелена Тривић говори, јер јој не могу парирати по знању, елоквенцији, части и култури", рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.


Рјешење свих рјешења: Генсек Милко за интегрисани гранични прелаз у Рачи

Из оваквих саопштења се осјећа исфорсираност да се нешто каже, данас и поводом нечега што се збило негдје другдје, а да и формулација "само један гранични прелаз" одише неразумијевањем принципа интегрисаног граничног прелаза.ПДП тражи нови закон: Генсек Милко за спајање општих и локалних избора

Генерални секретар Партије демократског прогреса Милко Грмуша рекао је на данашњој конференцији за медије да ПДП очекује да се уђе у процес измјена Изборног закона, како би наредни изборни били фер и регуларни:


Србац, други најбољи резултат ПДП на прошлим изборима

Почасни предсједник Партије демократског прогреса Младен Иванић, генерални секретар Милко Грмуша и замјеник генералног секретара Диана Чекић у Српцу су одржали разговор са грађанима на тему тренутне политичке ситуације и будућег позиционирања.


Бранислав Бореновић са новосвршеним академцима ПДП

"У Партији демократског прогреса вјерујемо младим људима, изнад свега цијенимо њихово знање и рад и након избора ћемо наставити са свеобухватном обновом како ПДП-а, тако и Републике Српске. Ја вас молим да поштујете сваког човјека – и оног који је у другој политичкој опицији и борите се за свачије право на став и изражавање иустог. Наш квалитет треба да буде то да хоћемо да чујемо и другачије мишљење, да би у свакој прилици имали најбоља могућа рјешења", поручио је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а полазницима треће генерације Политичке академије ПДП-а који су на завршном модулу данас у Бањалуци стелки дипломе о завршеној једногодишпњој обуци.