Бањолучки СДС се љути на промјену ограничења и Талића од Сутурлије

Поигравање бањалучких градских инспекција са ограничењима брзине на Западном транзиту, која су због жалби једног човјека у мало више од годину дана мијењана чак четири пута, представља опасан преседан и оставља могућност за стварање тоталног хаоса на саобраћајницама у нашем граду.

недеља, 27 октобра, 2019 / 09:40

Поред тога што се овако честим измјенама ограничења брзине угрожава безбједност учесника у саобраћају на тој локацији, градске власти су оставиле могућност сваком човјеку који живи поред неке саобраћајнице да тражи прилагођавање брзине његовим жељама.

Нејасно је откуд одједном толика експедитивност градских инспекција због жалби једног човјека којем смета бука возила, када се зна да на неким локацијама ни погибије учесника у саобраћају  и протести стотина грађана, који су тражили повећање сигурности на тим критичним мјестима, нису успијевали убрзати  њихов рад.

Сматрамо да се интереси једног човјека, ма ко он био, не би смјели стављати испред интереса цијеле заједнице те да поигравања са сигурношћу учесника у саобраћају на најпрометнијој саобраћајници у граду морају одмах престати.

Уколико градске власти немају снаге да одбију захтјеве тог очигледно моћног појединца коме смета бука саобраћаја предлажемо им да нађу компромисно рјешење и на том дијелу пута поставе панеле са звучном изолацијом и тако ријеше свој проблем са овим човјеком, а да безбједност саобраћаја престану угрожавати.

С поштовањем.

                                                                        ГРАДСКИ ОДБОР СДС БАЊА ЛУКА

Талић од Сутурлије

Мало је људи који су до те мјере усавршили политику преусмјеравања пажње са стварних проблема као што је предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић.

Талић, којем је након промјене страначког дреса допала једна од најважнијих функција у највећем граду Српске, готово сав свој јавни дискурс је свео на екологију, а подручје дјеловања на локалитет ријеке Сутурлије.

Преузимајући важну функцију коју обавља за очекивати је било да ће се Талић бар дотаћи горућих проблема недостатку радних мјеста , одласка младих људи у иностранство, корупцији, о грубом кршењу основних људских права по чему је Бањалука, нажалост, постала позната у региону  и другим проблемима које муче становнике нашег града.

Умјесто тога Талић је одлучио да се угледа на функционере уређених западних земља који су у недостатку других проблема своје дјеловање усмјерили на екологију.

Бјежећи од нагомиланих проблема у Бањалуци Талић је уточиште нашао у малој рјечици Сутурлији поставши дописник режимских медија из  њеног кањона чији извјештаји се по аутомтизму лансирају на насловне стране портала и централне информативне емисије.

Нажалост, Талић ни као еколог није постигао запажене успјехе што најбоље потврђују слике које он сам шаље у јавност са којих се види да у кориту ријеке Сутурлије ништа није урађено. Нема обећаних стаза, прилаз самој ријеци Сутурлији је немогућ у највећем дијелу тока, а нема ни нових садржаја које је обећавао.

Упркос Талићевим медијским вратоломијама по овом локалитету потенцијали корита и ријеке Сутрлије остали су запостављени, а једини који тренутно виде неку корист од овог локалитета су берачи шипка који је ове године добро родио на зараслим обалама и стазама на овом локалитету.

Градски одбор СДС Бањалука.1 КОМЕНТАР

  1. Ако овако наставите бити жестоки у наметању своје политике у Бањојлуци, дај Боже да СДС буде имао једног одборника на идућим локалним изборима.

    Ово за екологију и поређење западних политичара је толико глупо да немам ријечи, не бих вас учио како сте могли поентирати на Талићу око чишћења те рјечице, само вам могу рећи да после овог „жестоког“ саопштења нема мјеста чуђењу зашто моћни СДС стоји катастрофално, у како ви кажете „највећем “ граду у Српској?

Оставите одговор