Преговори са Приштином: Прво кафа код Американаца

Шеф преговарачког тима Београда за дијалог са Приштином Борислав Стефановић данашњу званичну посјету Приштини започеће разговорима у Америчкој амбасади, са почетком у 11.30 часова. Након тога Стефановић ће се у Грачаници састати са начелником Косовског управног округа Гораном Настићем и његовим сарадницима. Од 14.00 часова у Приштини почиње серија састанака Стефановића са косовским званичницима које […]

четвртак, 12 маја, 2011 / 11:09

Шеф преговарачког тима Београда за дијалог са Приштином Борислав Стефановић данашњу званичну посјету Приштини започеће разговорима у Америчкој амбасади, са почетком у 11.30 часова.

Након тога Стефановић ће се у Грачаници састати са начелником Косовског управног округа Гораном Настићем и његовим сарадницима.

Од 14.00 часова у Приштини почиње серија састанака Стефановића са косовским званичницима које ће предводити Едита Тахири, која је на челу косовског преговарачком тима.

Од јутрос се испред зграде Владе Косова окупљају припадници албанског покрета "Самоопредјељење", са истакнутим паролама "Не Стефановићу", "Тачи , издао си Косово". Окупљања протичу без инцидената.

Како је најављено раније, Стефановић ће са својом колегиницом Едитом Тахири и замјеником косовског премијера Хајредином Кућијем разговарати о темама дијалога који воде двије стране у Бриселу.

Спремност да се састану са Стефановићем показали су и лидери опозиционих партија, осим предсједника покрета "Самоопредељење" Аљбина Куртија, који ту посјету сматра провокацијом.

Борислав Стефановић биће први званичник Србије који ће послије проглашења косовске независности разговарати са косовским званичницима.

Четврти круг дијалога Београда и Приштине требало би да се одржи 17. и 18. маја.Оставите одговор