Повратак расељених породица

У девет сарајевских општина прошле године вратило се 145 српских породица, углавном старијих лица, и пет хрватских од укупно 173 повратничке породице. Међу повратницима су и двије породице које се изјашњавају као остали, преноси хрватски "Вечерњи лист", издање за БиХ. Вратило се 113 породица из Републике Српске, 34 породице, које су биле интерно расељене на […]

понедељак, мај 16, 2011 / 10:40

У девет сарајевских општина прошле године вратило се 145 српских породица, углавном старијих лица, и пет хрватских од укупно 173 повратничке породице.

Међу повратницима су и двије породице које се изјашњавају као остали, преноси хрватски "Вечерњи лист", издање за БиХ.

Вратило се 113 породица из Републике Српске, 34 породице, које су биле интерно расељене на подручју Кантона Сарајево, 24 из иностранства и само по једна из других федералних кантона и Брчко дистрикта.

Провођењем имовинских захтјева, у Сарајево се вратило само 35 породица, док су остали повратак остварили захваљујући обнови њихових домова, у чему су значајан допринос дале међународне организације и институције.

Влада Кантона Сарајево прошлогодишњим буџетом за пројекте ради одрживости повратка није одобрила средства, па је под знаком питања колико се од оних, који су службено наведени као повратници, заиста вратило у овај град наводи "Вечерњи лист".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *