Напад НАТО снага – убијен Гадафијев потпарол

Пуковник Милад Хусеин ал-Фики, либијски војни портпарол, погинуо је у нападу НАТО снага на сједиште обавјештајне службе у Триполију, јавила је телевизија "Ал арабија". "Пуковник Фики је највјероватније одговоран за злочине који су се догодили у граду Завијах", рекао је извор у опозицији, преноси "Ал арабија". Либијска државна новинска агенција јавила је јуче да су […]

понедељак, 16 маја, 2011 / 11:06

Пуковник Милад Хусеин ал-Фики, либијски војни портпарол, погинуо је у нападу НАТО снага на сједиште обавјештајне службе у Триполију, јавила је телевизија "Ал арабија".

"Пуковник Фики је највјероватније одговоран за злочине који су се догодили у граду Завијах", рекао је извор у опозицији, преноси "Ал арабија".

Либијска државна новинска агенција јавила је јуче да су у нападима НАТО авиона на области Бир ал-Ганам и ал-Егила, југозападно од Триполија, погинули цивили, не наводећи детаље.

Хиљаде људи изгубило је живот у устанку против Гадафија, који је на власти 41 годину, док снаге Гадафија и даље задржавају оперативне и борбене способности упркос нападима НАТО снага.

Од када је НАТО преузео команду над операцијама изведен је 6 661 лет изнад Либије, укључујући 2 608 напада.

Упркос напорима у оквиру мандата УН дошло је до застоја у сукобима између побуњеника и Гадафијевих снага на неколико фронтова.

Генерал Дејвид Ричардс, начелник генералштаба британске војске, рекао је јуче за "Сандеј телеграф" да НАТО мора да појача своје акције против Гадафија и прошири мете својих авио напада.

"Ако желимо да појачамо притисак на Гадафијев режим онда морамо да озбиљно размотримо проширење мета наших напада", рекао је Ричардс.Оставите одговор