Перица Бундало: Зауставити отуђени дио МУП у кршењу уставног поретка

„Партија демократског прогреса позива руководство Владе Републике Српске да под хитно учини све што је могуће како би се моментално зауставила противправна и антицивилизацијска репресија над грађанима у Бањој Луци од стране отуђених припадника Министарства унутрашњих послова, као и њихов брутални напад на уставни поредак Републике Српске“, рекао је члан Предсједништва ПДП Перица Бундало.

петак, 21 јуна, 2019 / 18:07

„Поред тога, позивамо Владу да коначно заустави рушење угледа РепубликеСрпске у Европи и свијету, јер је Бања Лука уз Тирану тренутно једини град у Европи изкојег у свијет одлазе ужасне слике полицијске бруталности какве иначе карактеришу тоталитарне репресивне режиме“.

Бундало је рекао да посљедњи испад припадника МУП-а Републике Српске који су, умјесто да откривају починиоце бројних неразјашњених убистава у Бањој Луци и Републици Српској, силу демонстрирали над немоћним старцем који није пружао било какав отпор, нанио је једну од највећих послијератних штета имиџу Бање Луке у свијету.

„Будући да министар унутрашњих послова очигледно више није у стању да обезбиједи законит рад свих припадника МУП-а, обавеза је руководства владе да спријечи даље урушавање правног поретка у Српској и хитно смијени читав врх МУП-а који није достојан обављања својих функција.

Употребом непримјерене физичке силе над старим и немоћним лицима, али и свим другим грађанима који ничим нису испровоцирали напад полицијаца, несавјесни припадници МУП-а и њихов налогодавци ставили су и РепубликуСрпску и све њене поштене и мирољубиве грађане на црну листу земаља у којима се крше основна људска права и слободе“, истакао је.

Руководство МУП-а Републике Српске очигледно не познаје домаћу нити регулативу Европске уније у вези заштите личних података и поступка у којем је могуће тражити личне податке од грађана. Умјесто да од грађана у прописаној процедури љубазно затраже да открију своје личне податке, поштујући усвојена правила, припадници МУП-а су стаљинистичким методама осрамотили себе, униформу коју носе, РепубликуСрпску и све нас заједно, сматра Бундало.42 КОМЕНТАРА

 1. Имамо ми једну сорту људи који воле у све да се трпају, „дежурне моралисте“ који воле да дијеле лекције.
  Проблем је што често нити познају материју нити разумију пробематику о којој моралишу.
  Тако и овај Перица.
  Све радње у случају убиства, неразјашњених и других, наређује тужилаштво, они су та адреса, МУП само извршава та наређења.
  Наравно, МУП брине и о јавном реду и миру. Ту их Перица оптужи за репресију. И у чему се огледа та репресија? То што су легитимисали нека лица која су се асоцијално понашала? Стварно страшно, одакле им право да легитимишу?

  Узгред, МУП можемо за много што шта прозвати, али када је ово о чему моралише Перица, је бестидна манипулација.
  Напротив, коректни су и љубазни код легитимисања, 99% грађана Бања Луке, они који се понашају нормално и пристојно немају проблема, ријетко се и легитимишу.
  Разне протуве, олош склона асоцијалном понашању, они који вриште, галаме, провоцирају, псују, биће чешће легитимисани. Јер неко мисли да је било гдје другачије?

  Перица мудрује како полицајци у прописаној процедури (ово је добро, прописаној процедури, како премудро) треба да љубазно траже лична документа. Па тражили су „љубазно“ лична документа, и лице је уз псовке одбило да их покаже. И шта сад?
  Имамо ми и те „Швеђане“, „Данце“ и ине, те ратоборне интернет ратнике који у паузама између чишћења клозета воле коју увредљиву и отровну Србима послати, активни су на форумима и порталима, и ти када наврате у Бања Луку воле провоцирати, имају обичај осилити се, ако им се да.
  Не мора им се дати да се силе и бахате, може полиција како то Перица примијети, поступити по „прописаној процедури“. Па нека кмече разни Перице до миле воље.

  На крају морам примијетити да је ово саопштење ниво махалаша и недостојно посланика у НС Српске. Ако је то наручено кмечање, да се мало додатно криминализује и „болдује“ хајка на полицију Српске, разумијемо га, није на паре гадљив. Али опет прилично јадно.

  1. … „kоји у паузама између чишћења клозета воле коју увредљиву и отровну Србима послати“
   Elokvantno i slikovito, rezimska marioneto. Upravo onako kako je i dostojno nekoga cija je jedina duznost da ljubi guzice ovih moralnih katastrofa na vlasti.
   Panduri koji su u potpunosti odani da cuvaju i brane ovaj brutalni, lopovski, mafijaski sistem u kojem nema mesta ni za koga drugog osim vladajuce mafije, ratnih zlocinaca/profitera i, naravno raznih khol drago, kapetana, i oroza cije su oci okrenute samo prema njihovim idolima, a usne permanentno zalepljene za debele guzove njihivih sekundanata. Grad u kojem je zabranjeno okupljanje i sloboda javnog druzenja i izrazavanja misljenje, okupljanja, i protestovanja nije vise grad, jer nema gradzane nego stanovnike nije vise grad nego logor.
   Sedi drogo, uzivaj u koski.

  2. zeise,

   ти не заслужујеш да ти се обратим, па ћу више написати ово као поруку.

   Други су познати као ботови, у осталом што си и ти, али гдје мене трпаш са вама?

   Ово што се ви АИДОВИ ботови и наше ботовске битанге крпите, ја сматрам нормалним, али кад год ти покушаш мени нешто подвалити, то доказује да и најбољи Србин вама усташама не ваља, зар не?

   Срећа па ја знам да су такви у мањини код муслиманског народа, зато од српског капетана јасна порука, „у уста те јебем шкрбава, усташка подгузна мухо“, тачка.

 2. Видим да се спремају протести младих опозиционара, значи, џаба Кал кречиш, неће вас много од Бундала заболити глава, али има од кога хоће сигурно.

  Иначе, потпуно логично, много шта не штима у Српској.

  Неки ће рећи да је то самопромоција младих посланика, неки да је ово добро осмишљено, да ће се тек остали укључити, неки да ће ови млади посланици бити искориштени као корисни идиоти, неки………….., што се мене тиче, сматрам ово сасвим нормалним понашањем младих „јастребова“, или добрим тактичким потезом опозиције.

  На крају крајева, тако је и Миле данима шетао по Бањојлуци,све док није остварио свој циљ, нико му није бранио да протестује и носи транспаренте, напротив.

  Иначе, моја подршка за овај потез ових младих посланика је логична, сви знају да поштујем људе који имају храброст и СТАВ.

  П.С. Можда се ово до јесени и прољећа неће изродити у нешто велико, можда хоће,можда се лично активно укључим, можда не,неважно, једно је сигурно,нагомилало се талога за десет великих депонија, значи, дугогодишња бахата власт је сама ово изазвла својим понашањем и у наредном периоду ће им то пресјести.

  Сад нека види Додик колико је погријешио прије пар година, онда када су се он и „његови савјетници“ опредјелили за политички талог, умјесто да са авангардим и неукаљаним ЗЕЛЕНИМ, све кроз јасну и позитивну причу окрену нови лист у историји Српске, односно, на прави начин одговоре бремену времена.

  Да ме послушаше, сви авангардни у политици, у удружењима грађана, интелигенцији и медијима би били на истом задатку-ПРВОЈ ПРАВОЈ ПОСЛЕРАТНОЈ ОБНОВИ.

  Миле би се показао као визионар и државник, Српска би била сложна, заједно би могли поднијети сваки бочни удар…………………………….

  Овако, добили су што су тражили, неразумијевањем историјског момента, односно, својим непоштовањем програмских партнера, те не узимање за озбиљно спасоносних приједлога прејаког и национално супер одговорног Лазаревића, Миле и Милови савјетници су директно криви за ово неподношљиво стање у друштву.

  Значи, они су својим непромишљеним потезима директно створили и Станивуковића и Тривићку и Вукановића и ситуацију која по свему личи на почетак краја империје, тачка.

  1. Bravo…
   Znaju to periguze nego eto u svojoj nemoći se hvataju i za slamku.
   Sledeći napad na institucije Drzave RS ce biti kada nekome pauk digne auto ..

  2. Чибе, говедо шугаво. Наједи се „државе’ из газдиног дупета.

 3. Иде Латиф из Тузле са једним јараном.
  Заустави их полиција у Рибнику. Траже им документа. Латиф има, јаран нема. Латиф пита што их легитимишу. Да није зато што је његов јаран гариша. Полицајац да не би испао расиста рече да то није разлог.

  Латиф гарантује да је јаран његов комшија. Све по закону.
  И још један мигрант оде у Бихаћ.

 4. тачкице,

  данашње понашање полиције је посљедица бахатог понашања власти задњих година.

  Не „тркељишу“ они људе по БЛ због тога што немају преча посла, него да се покуша сасјећи у коријену сваки отпор, да се ни по коју цијену у БЛ не таласа-протестује против оних који су некад дошли на власт, све организујући мјесецима протесте против тадашњих власти.

  Шта је тачно тада био оправдани разлог протеста опозиције на челу са Додиком?

  -криминал власти на свим нивоима, бахато понашање власти, убиства, партијско запошљавање,………………………

  Шта су нудили тадашњи протестанти-опозиционари, а садашња власт?

  – владавину права и привредни опоравак,односно,ревизију криминалне приватизације, опоравак привреде, правну државу, једнака права за све, социјалну правду,…………………………………….

  Зар није лоше стање у Српској данас, можда и горе(морално свакако) него за вријеме тих оправданих протеста, зар не то оправдано не указује данашња опозиција?

  П.С. Зар вам ја не нудих рјешење прије пар година,терњебала вам је свјежа крв и јасна прича, гледао сам на то прагматично, све знајући да ово дугогодишње јебавање у мозак народа, односно овакво понашање власти изродити јаке и храбре противнике(такави су Срби), те да то мора завршити са масовним отпором на улици, против које сам ја увијек,осим ако већ не гори под ноктима?

  Ево, погријешили сте што нисте прихватили авангарде приједлоге зелених и Лазаревића, приједлоге који су негативну енергију и незадовољство код опозиције, интелигенције, удружења грађана и медија, претварали у позитивну-стваралачку енергију, чиме би се за много година унапријед обезбједила српска саборност и држава ставила на ноге.

  Сад опет грешка, све због бахатости која је посљедица дугогодишње власти, опет сте тачкице направили као дјеца грешку у корацима.

  Наиме, после „разбијања групе“ и кукавичког бјекства оца Давидовог, власти су малтретирањем оних тридесетак људи из ПЗД,дирали сте мечку у пичку, „давили“ безопасног уличног Давида, а дали повод опозицији за појаву уличног Голијата.

  Па гдје је ту рацио, зар вам није било јасно да сте створили моћни ПДП, да имате јаку и пречишћену опозицију, да ће се СДС за пар мјесеци винути у небеса?

  Зар вам није било јасно да вас од ВАС САМИХ не могу одбранити разни СДС прелетачи,како да вас одбране од онаквих посланика као што је проф.др Јелена Тривић?

  Нисам ли ја овдје често упозоравао да ћете мене натјерати да станем на чело народа, не јебете ви то, него МИСЛИТЕ ДА МИСЛИТЕ, као што то често овдје ради мој љубимац Симо,зато само једна јасна порука, ЈЕБЕМ ВАС ГЛУПЕ, тачка.

  1. Definitivno si shvatio da te rezim ne zarazuje ni 1%, cak sta vise smatraju te budalom, pa se opet okreces opoziciji? E moj kapetane, zadnjih godinu dana si ko cura baba koja pokusava da se uda (utrpa) po svaku cijenu ali nece je niko ni da im plati.

 5. тачкице,

  џаба спинујеш, Лазаревић је господин и национално одговоран политичар, визионар који је доказао да се политиком може бавити на частан начин.

  Превише се ја разумијем у политику и превише знам комплетну ситуацију да бих се кокошарски бавио политиком, то ћу оставити Додиковим савјетницима и пријатељима, прелетачима и оним који су га и зајебали више пута од 2014 године, као и оним који су му Давида напаковали.

  Мене и ЗЕЛЕНЕ сте због таквих гована и Милових унутрашњих непријатеља зајебали, али нисте могли преварити чињенице на које сам указивао, све нудећи рјешење.

  Данас вам се то обија о главу.

  Ја сам тачкице на идеологији зеленог одрживог развоја израдио програм који је од европске комисије још 2010 године проглашен за најбољи у БиХ, он ће кад, тад ваљати српском народу и свим грађанима Републике Српске, па и Федерације, са вама, или без вас?

  Моја тренутна политичка снага је немјерљива, иза мене стоји име часног српског официра, доказаног патриоте и хуманисте, стоји ОБРАЗ, писменост, храброст, животна дјела, идеја, идеологија и програм авангардних, неукаљаних и перспективних ЗЕЛЕНИХ,стоји поштовање свих људи у политици, све зато што знају никад о другим лоше не говорим, што знају да сам коректан и конкретан, те да држим до ријечи једнако као до потписа и печата на неком споразуму.

  Имате ли ви таквог у СНСД?

  Значи, за ЗЕЛЕНЕ и часног Лазаревића вријеме ради, можете само плакати и молити Бога да се не придружим овим младим и храбрим посланицима,тачка.

  1. Imas ti dobra zapazanja i elaboracije, recimo ovo za SNSD, ali te jebe tvoja narcisoidno-egomanijacka sifra. Toliko te jebe da kada ti neko iskreno kaze da si budala, branis se na taj nacin da ga poistovjecujes sa sektasima.

 6. тачкице,

  ја сам тебе искористио да пошаљем недвосмислене поруке, не мислиш ваљда да би са имагинарним ликом дангубио?

  П.С. Зар данас неко очекује да јаког и часног човјека у политици поштују други, поготово противници и њихови медијски тимови, да ли си ти нормалан?

  Знаш како мега јаки Жика из Никад није касно каже: „Хајде мало да се фалимо, најбољи смо, морам то да кажем, јер нас свакако други похвалити неће“.

  Зар није човјек прејак, добио је релативно касно прилику, али је доказао да за јаке људе НИКАД НИЈЕ КАСНО.

  1. Saljes ti poruke godinama, o svojoj „jacini“, na kraju se ispostavi da samo duvas u prkno. Jaci bi bio bez tih poruka! Barem bi prikrio svoju narcisoidnu egomanijacnost. Ovako… duvaj u prkno kroz te poruke sto saljes.

 7. тачкице,

  увијек нешто паметно човјек чује, па то примјени у пракси, значи, прије двадесетак година сједим на кафи са два човјека из Пала, нешто се један жали како је више пута у животу закаснио, каже, „кад год дођем кажу, да си дошао јуче било је, на то каже, сад ми је доста, од данас ћу ја увијек долазити прекључе“.

  Зато Никола, све на искуству послератних српских политичких патриота и на резултатима њиховог рада, ја на ВРИЈЕМЕ указујем на проблеме и нудим рјешења, односно, за сваки случај излазим у јавност са приједлозима који су добри за више година унапријед.

  П.С. Жао ми је вас ботова, сви ви мислите да сте јачи од својих шефова, очима их не можете видјети, али………………………..

  Нажалост, ваша структура личности је поданичка,ви морате имати вођу, такви немају карактер и муда, зато своје фрустрације и несрећни живот покушавају лијечити на оним који немају поданички менталитет , зар не?

  1. Што се Тачија тиче није Додик први српски политичар који се са њим састаје.
   Ја поздрављам дијалог са Албанцима. Како среће да је Милошевић имао слуха да се договори са Руговом.

   Ваше балијске игре на карту српске некооперативности су давна прошлост.
   Додик увијек уради управо супротно од онога што ћаршија очекује и ту је сав извор ћаршијских фрустрација.

   Што се тиче пропасти РС, шта рећи коју поруку послати.
   Ево већ трећу деценију причате о тој пропасти, а РС жива и здрава.

  2. Sta ce reci bosanski kurdi u saray evu kada im avaz sa-opšti da je bakir progutao zabu i odblokirao formiranje SM i bez map-a ,u zamjenu za povlacenje prijedloga zakona o uvođenju rez. Sas. Policije u „eresu“
   Znaćemo za koji dan 😉
   „Da zna nana šta znaju borići …“

  1. Шта ће бити!?

   Додик јебе па растура.
   Оде папи усташе попушише за Степинца.
   Оде Штрахеу, паде Курц.
   Оде Ергоану, овај попуши на изборима.

   Очекујем скори Орбанов и Лукашенков пад.

  1. Видиш бленто да је вријеме мијењати страну.
   Видимо се на протестима.

 8. Свакако да је тема поста везана за овај мој коментар.

  Наиме, раније у коментарима сам чињеницама указао да су за ово лоше стање Миле и његови савјетници.

  То се показало и кроз данашње повлачење одлуке о формирању резервног састава полиције.

  Није непознато да цијеним памет и муда Додика, али ово што се ради, то је чиста инпровизација, искрено, једне ствари се бојим, не због њега, него због Републике Српске.

  Бојим се да он стварно тренутно мисли да води одговорну националну политику и да себе сматра државником, за шта је свакако имао капацитет и све услове да то у пракси оствари.

  У сваком случају ништа не штима, можда се нешто могло поправити са владом Вишковића, међутим, видим да је влада, бар онај мањи дио који нешто зна, заробљен комплетном ситуацијом, тако не бих даље, свака сљедећа реченица може бити (зло)употребљена од наших стварних душмана.

  Оно што хоћу да апострофирам на ову тему је сљедеће, гледао сам данас скупштину, опозиција је све боља, појединци, па и у комплету растурају.

  У једном од претходних коментара на овом посту, оном од 22.јуна 2019. од 13.57. констатовах како се са оваквим начином рада владе, њихови посланици не могу супроставити посланицима као што је проф. др. Јелена Тривић.

  Данас бриљантно дама потврди моју констатацију, респект.

  П.С. Био сам брутално искрен у коментарима на овом посту, нека их поново прочитају, па после нека размисле Миле и миловци.

  Нека се посебно сјете шта сам им предлагао прије три године, шта сам и предлагао везано за договор око састављања савјета министара прије пар мјесеци, а ево, не послушаше ме ни око нашег приједлога везаног за авангардни рад ове владе Српске, тако да што се мене тиче, по том питању такође дође вријеме да размисле о њеној великој реконструкцији,наравно, све док није касно, тачка.

  1. Ајд’ да напишеш да неко има муда, али да напишеш да цијениш нечија муда!?
   Надмашио си сам себе…

  1. Јес’видио?

   Бошње деценијама руше РС и не могу јој ништа, а један Вијетнамац дошао и за дан срушио РС.

 9. Јасмине,

  мислим да гријешиш када често линкујеш-ликујеш над неким лошим потезима власти Српске.

  Не мислим на ово око овог вјетнамца, то се не може избјећи, мислим да има ствари о којим ти не треба да будеш „озбиљан“, помислиће неко да си злонамјеран.

  Сима карај, као што га и караш-кориш, али у осталим својим коментарима буди мој Јасмин, немој да неко помисли да си исти као онај усташица ЗЕИС, нисте ви иста категорија, знам ја да ти добар човјек, поздрав.

 10. Симо-тачкице, знам да си кретен, да си на све спреман, али овим си стварно дотакао дно, фуууууууууј!

  Како можеш за лијепу и писмену младу даму, за мајку двоје дјеце и професора факултета рећи да има кретенску фацу?

 11. апостроф
  26. јуна 2019. у 11:10
  Јасмине,
  мислим да гријешиш када често линкујеш-ликујеш над неким лошим потезима власти Српске.

  Dbome da se vlast kritikuje.

  Nikad ali nikad ne likujem nad nedacama obicnog naroda.Hoces reci da Ja likujem sto je srpskom narodu lose pod ovom vlascu???

  Nisi ti SImo da ne kontas da je i meni kao pripadniku manjinskog naroda takodze lose pod ovom vlascu.

  Hm,kad bolje prokontam ,uvjek kad nase klasne neprijatelje stjeramo u corsokak ti ih pokusavas vaskrsnuti..

  Nikola,uvjeri me da su mi zadnje misli u pogresnom pravcu.Inace …Ne pokusavaj biti ko ONI.To nije tvoj teren.

 12. Јасмине,

  у мене немој сумњати, то би исто било као да сумњаш у нешто у шта си ти сигуран да радиш исправно.

  Значи, не сумњај у прејаког капетана, ја имам свој пут, ЗЕЛЕНИ имају свој пут, зато се ти држи свог Ниџа и не бригај, што каже Бане у пјесми.

  Иначе, нисам ја ту ништа специјално мислио, нема ту никаква тајна порука, поготово неко спашавање некога.

  Једноставно хтједох рећи да треба бити господин човјек,значи, не треба мој Јасмин да ликује над нечијим поразом, или глупостима, остави то ботовима-слугама оних који праве глупости.

  Знаш, да си ти то међу првим у етер ставио, ок, овако прошло курту и мурту, нисмо ми Јасмине „понављачи“ ,зар не?

  Поздрав.

Оставите одговор