ПДП забринут због поскупљења, Додиковог рјечника и мртвог правосуђа

Предсjeдништво Партије демократског прогреса разматрало је на данашњој сједници у Бањалуци актуелну политичку и економску ситуацију у Републици Српској.

четвртак, јануар 25, 2018 / 16:27

Констатовано је да настављено са економским урушавањем Републике Српске и да је власт са сваким додатним задужењем оборила све рекорде задуживања у историји Републике Српске.

Истовремено, изворни буџетски приходи у Републици Српској годинама су на истом нивоу, а нема нових инвестиција у реални сектор које би донијеле нова радна мјеста.

Предсједништво ПДП забринуто је због поскупљења које ће услиједити од 1. фебруара због повећања акциза. За поскупљење горива и животних намирница одговоран је искључиво режим Републике Српске и зато од Владе Републике Српске тражимо да донесе хитне мјере за санирање негативних посљедица поскупљења.

Предсједништво најоштрије осуђе непримјерен рјечник и увреде предсједника Републике Српске, који сваким новим потезом срозава дигнитет ове функције и личну позицију покушава да задржи искључиво подјелама и сукобима.

Такође, Предсједништво ПДП незадовољно је и стањем у правосуђу и у Републици Српској и БиХ које као да не постоји, јер је заћутало на бројне афере, корупцију и криминал, те да не постоји нити један озбиљан случај корупције и криминала који је истражен до краја.

Ипак, ПДП је спреман да одговори на све проблеме и нуди детаљна рјешења за излазак из кризе. Задовољни смо разговорима и приједлозима и сугестијама које добијамо на терену у вези са нашим документом ”Програм обнове Републике Српске”. Свакодневно, кроз контакте са народом и циљним групама, добијамо потврду да је ПДП-ов ”Програм обнове” одличан план за економски опоравак Републике Српске и обезбјеђење нормалног живота у Републици Српској. Конкретним, детаљним рјешењима, за сваку област понаособ, објаснили смо како зауставити економско пропадање Српске, како искоријенити проблем криминала и корупције, како зауставити даљи одлазак становништва и како да сачувамо живот у Републици Српској.

Предсједништво ПДП обавило је припреме за сједницу Главног одбора партије која ће бити одржана у недјељу, 28. јануара у Бањалуци. На сједници ГО биће ријечи и о предстојећим изборима и кандидатурама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *