ПДП о години Градског Сина Драшка: Дуг БЛ смањен за 10 милиона КМ

ПДП изражава задовољство што се већ у првој години мандата, упркос опструкцијама скупштинске већине, почело са реализацијом пројеката који су обећани у прдзборној кампањи, кроз ПДП-ов програм за Бањалуку "Нова Бањалука".

субота, 25 децембра, 2021 / 10:00

Обезбијеђени су бесплатни уџбеници за основце, повољнији јавни превоз за пензионере, а  обезбијеђен је и новац за бесплатан превоз за пензионере са пензијом до 250 КМ и за средњошколце и студенте из породица са четворо и више дјеце.

У још једној години пандемије вируса корона, здравствени радници са подручја Града Бањалука добили су директну новчану подршку, а Дом здравља највећи грант до сада. Као пордшку пронаталитетној политици, директну новчану подршку добиле су и породиље са подручја града.

У јесен 2020. године рекли смо да ће нова администрација у Бањалуци бити окренута човјеку и то је и испуњено. Уз већ наведене директне и индиректне мјере подршке, нису заборављени ни млади, те су и студенти и средњошколци били стипендирани током прошле године. Поред ових рјешења, не смијемо заборавити ни бројне хуманитарне акције, попут "хуманог паркинга" од којих приход од наплате иде у хуманитарне сврхе.

У кампањи смо обећали и транспарентан рад и то је испуњено. Сваке јавне набавке и сваки рачун Града јавно су објављени, што заговарамо и кроз Програм обнове Републике Српске, који је окосница дјеловања ПДП-а и на локалном, али већ за десет мјесеци и на републичком нивоу.

Уз борбу пртив корупције и криминала, бахатости и повлашћености појединаца, али и рационализацијом трошкова, граска администрације на челу са градоначелником Станивуковићем је остварила вишемилионске уштеде, а за десет мјесеци дуг је смањен за скоро 10 милиона КМ.

Ово је само дио учињеног током протекле године, чиме смо показали да су суштинске промјене могуће и добре. Клуб одборника ПДП-а у Градској скупштини је током протекле године дјеловао проактивно, упућујући многобројне иницијативе које су у складу искључиво са потребама и рјешењима проблема грађана. Многи изазови и још многа отворена питања су пред градоначелником и градском администрацијом, а након године мандата, немамо никакву сумњу да ће обећано бити и реализовано.