Зелени Српске се не одазивају Нешићу

Искрено се захваљујемо ДНС на позиву, цијенимо тај поступак, али због одустајања СДС, ПДП, те непозивања Покрета Бања лука зове, сматрамо да би наше присуство на састанку било несврсисходно без кључних партија опозиције. Морамо у овом саопштењу за јавност да кажемо како смо 22.12.2021 године послали службени одговор организатору, све уз извињење и конкретно образложење […]

петак, 24 децембра, 2021 / 09:43

Искрено се захваљујемо ДНС на позиву, цијенимо тај поступак, али због одустајања СДС, ПДП, те непозивања Покрета Бања лука зове, сматрамо да би наше присуство на састанку било несврсисходно без кључних партија опозиције.

Морамо у овом саопштењу за јавност да кажемо како смо 22.12.2021 године послали службени одговор организатору, све уз извињење и конкретно образложење зашто није добро да узмемо учешће на састанку једног дијела опозиције.

Наиме, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ воде национално одговорну и саборну политику, кроз своју идеју, идеологију, програм и коректно дјеловање заслужили смо поштовање свих политичких организација, као и грађана који знају колико је данас актуелна и колико је Републици Српској потребна идеја, идеологија и програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА.

Морамо у овом саопштењу да реагујемо према једном "опозиционом лидеру" који је веома дрско и подцјењивачки реаговао кроз своју анализу партија које је ДНС позвао на састанак.

Наиме, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ имају свој СТАВ и својим аавгардним и конкретним понашањем су заслужили поштовање свих других политичких организација, што се најбоље манифестовало кроз обраћање предсједника зелених Николе Лазаревића на НСРС и консензуса приликом усвајања Декларације о заштити ријека Републике Српске фебруара ове године, што је практично једина опозициона побједа од избора 2018 године.

Та побједа опозиције у НСРС је плод поштовања и писменног приступа проблему ванпарламентарних ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ, та побједа у преводу значи да је спашено преко сто ријека, да су спашене природне љепоте Репуублике Српске, да су спријечене катастрофалне посљедице које оставља уништавање ријечних корита и приобаља- чему смо свједоци на изграђеним МХЕ, те да је том побједом из џепова спреге политичке и енергетске мафије "избијено" преко три милијарде КМ- колико би у већини случајева лажни власници МХЕ зарадили за вријеме трајања концесија, све то наплаћујући новац од Електропривреде РС и народа коме би уништили услове за биолошки опстанак на просторима гдје би се те МХЕ градиле.

Е такве ЗЕЛЕНЕ СРПСКЕ је у свом безобразном и некоректном анализирању позваних на састанак окарактерисао тај "угледни опозиционар" као нешићеве сателите, све увлачећи нас у лични обрачун са предсједником ДНС, што није само некоректно, него и крајње наивно, управо из разлога што смо ми прије него је он имао арију на свома блогу већ ДНС обавијестили о разлозима зашто не можемо присуствовати састанку, што је и објављено на ФБ профилу предсједника Лазаревића.

На крају од нас јасна порука, држава је озбиљна прича, за њу треба памет и саборност.

ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ су спремни на сарадњу са снагама које разумију бреме времена у коме живимо, наиме, ово је вријеме у коме српски народ не смије пасти на приче разних политиканата, калкуланата и политичких телала који МИСЛЕ ДА МИСЛЕ, напротив, ово вријеме је преломно за Републику Српску и српски народ на овим просторима.

За тај стратешки одговор бремену времена српски народ треба уз себе национално одговорне партије, патриотску интелигенцију и Цркву, треба у политици писмене, толерантне, одговорне и остварене визионаре са образом, односно, треба политичаре који имају државнички капацитет.