07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Папа Франциско: Причао сам са Иринејем, јасно је да проглашење Степинца свецем није добро рјешење

На повратку с тродневне посјете Бугарској и Сјеверној Македонији римски бискуп и поглавар католичке цркве Франциско у авиону је разговарао с новинарима.

среда, 8 маја, 2019 / 17:29

За ХРТ је коментарисао случај Алојзија Степинца око којег ни римском бискупу, како је сам рекао, није све јасно.

“Степинац је био крепостан човјек, стога га је Црква прогласила блаженим.

Али у одређеном тренутку у процесу канонизације постоје нејасне тачке, историјске тачке. Молио сам се, промишљао сам то, тражио сам савјете и видио да требам затражити помоћ Иринеја. Он је велики патријарх. Иринеј је помогао, направили смо заједничко историјско повјеренство и сарађивали смо.

И Иринеју и мени једини је интерес истина. И да не погријешимо. Чему би служило проглашење свеца ако ту истина није јасна? Никому то не би служило”, рекао је римски бискуп.Коментариши