Од 22 до 87 гостију у објекту: Које је све кафеџије МУП РС ухватио у корона-прекршају

Министарство унутрашњих послова Републике Српске континуирано проводи појачане активности на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, а све у циљу спречавања ширења корона вируса међу становништвом.

понедељак, 8 фебруара, 2021 / 18:49

Полицијски службеници МУП-а Републике Српске су протеклог викенда у циљу провјере поштовања ових мјера провели низ активности у сарадњи са комуналном полицијом и инспекцијским службама, те су контролама угоститељских објеката евидентирали три кривична дјела "Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије":

-Дана 05. фебруаруа у 21,30 часова полицијски службеници Полицијске станице Мркоњић Град извршили контролу угоститељског објекта у Мркоњић Граду, гдје је затечено 87 гостију. О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци који се изјасни да се радио о кривичном дјелу "Непоступање по здравственим прописима за вријеме пандемије".

-Дана 05. фебруаруа у 23,15 часова полицијски службеници Полицијске станице Угљевик извршили контролу угоститељског објекта у Угљевику, гдје су затечена 22 госта, иако је радно вријеме објекта било до 22,00 часа. О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини који се изјасни да се радио о кривичном дјелу "Непоступање по здравственим прописима за вријеме пандемије".

-Дана 06. фебруара у 22,55 часова полицијски службеници Полицјске станице Теслић и Комуналне полиције су у једном угоститељском објекту затекли 86 лица. Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој се изјаснио да ради о КД"Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије".

Полицијски службеници су у овој години евидентирали и 192 прекршаја по Закону о заштити становништва од заразних болести, а који се односи на обавезу ношења заштите маске на јавним површинама.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да надлежним службама пријаве недоговорне појединце или групе, који својим понашањем могу га угрозе здравље људи.

У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници МУП РС ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности.Оставите одговор