19:10 Вијетнамске власти заплијениле 345.000 кориштених кондома, који су се рецилирали и продавали као нови (ВИДЕО)08:19 Кавказ опет крвав: Азербејџан напао Јермене у Нагорно Карабаху07:49 Вучић и естрада: Плац у селу, Американци који поштују Дражу и четнике, плус ракија за Трампа07:44 На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)07:28 Убијен демострант: Док се полтронски медији баве Бјелорусијом, у Египту протести забрањени од 2013. године07:16 Након литијске кампање, грађанистанска КОВИД-маска: Алекса Бечић никад не би освештао зграду Општине Будва07:09 Кренула кола низастрану: ДПС по анкети ЦЕДЕМ изгубио седмину гласова06:53 Воле нас к'о своје: УНДП и Британска амбасада имају велики интерес да дигитализују државну управу06:13 Панеуропска унија и Католичка црква отворили "Еуропски центар за мир и сурадњу" без присуства Срба06:06 СДС на изборе излази под слоганом: За Српску по мјери свих нас

Нуклеарни споразум у питању, а Болтон још прича о руском утицају на изборе…

Не постоје докази да је мијешање Русије у предсједничке изборе у САД 2016. године, које Москва негира, материјално утицало на њихов исход, али оно јесте створило неповјерење Вашингтона ка Москви, изјавио је амерички савјетник за националну безбједност Џон Болтон.

уторак, 23 октобра, 2018 / 20:18

Он је на коференцији за новинаре у Москви, након састанка са предсједником Русије Владимиром Путином, упозорио Москву „да се не мијеша у америчке изборе“.

Болтон је рекао да је током састанка са Путином објаснио да је мијешање Москве у изборе „контрапродуктивно“ за Русију.

Говорећи о одлуци Вашингтона о иступању из Споразума о нуклеарним ракетама средњег домета /ИНФ/, Болтон је истакао да ће САД у догледно вријеме формално саопштити одлуку о иступању из тог споразума, уз напомену да је сличан процес раније трајао неколико мјесеци.

Он је нагласио да сада постоји нова стратешка реалност, у којој нуклеарне ракете нису више билатерално питање, с обзиром на то да и Кина сада посједује нуклеарно оружје које је споразумом забрањено.

Путин је током састанка са Болтоном поменуо разлике између Русије и САД, али је нагласио потребу за одржавањем дијалога и изразио спремност да разговара са предсједником САД Доналдом Трампом 11. новембра у Паризу.

Руски предсједник је изјавио да је важно да Москва и Вашингтон сарађују у подручјима гдје постоји могућност билатералне сарадње.Оставите одговор