Новости из ДНС: Бојић и Тадић добри бивши СДС-овци, а Стевандић лош

Предсједништво и Главни одбор ДНС-а у суботу у Бијељини ће усагласити став поводом предстојећих избора и својих кандидата за најзначајније функције.

четвртак, 15 марта, 2018 / 15:09

Послије тога би, у току наредне седмице, требало да дође до разговора са СНСД-ом и Социјалистичком партијом, наводе Независне новине.

Значајно је поменути пар детаља њиховог текста. Први је да је СНСД ДНС-у за одустајање од кандидатуре за предсједника РС или члана Предсједништва БиХ понудио мјесто предсједника Владе или предсједника Народне скупштине и још осам министарских мјеста у Влади Српске и Савјету министара БиХ.

– СНСД-у треба бар 50.000 ДНС-ових гласова да би био сигуран у побједу својих кандидата – тврди извор Независних.

Друга тврдња је да је Павић додику рекао да неће бити ни у каквом блоку у којем је Уједињена Српска Ненада Стевандића. Павић је одлучно против сарадње са Стевандићем, и стога је био и против Патриотског блока, који је заговарао Стевандић.

Колико је Павић одлучан у ставу да нема никакве сарадње ДНС-а са Стевандићем, па самим тим ни тзв. патриотског блока с њим, доказ је његова јавна изјава да, уколико Додик буде инсистирао на било каквој врсти предизборне коалиције са Уједињеном Српском, не искључује могућност да ДНС на изборе изађе ојачан са четири-пет странака које желе заједнички наступ и да понуди заједничке кандидате и за предсједника РС и за члана Предсједништва БиХ.

Није непознаница да би једна од тих странака била Народна партија Огњена Тадића, а наводи се да је руководство ДНС-а недавно одржало састанак и са једном партијом са сједиштем у Сарајеву са којом је договорило заједнички наступ на предстојећим изборима у РС, али и у кантонима у Федерацији БиХ.

Састанак са Тадићем је обавио и Борислав Бојић, који је недавно напустио СДС, а доводи се и у везу са ДНС.59 КОМЕНТАРА

 1. Скоро све је то Павић синоћ рекао код Ђаковића.

  Лично тврдим да је неко као Павић човјек за будућег предсједника Републике Српске.

  Ово је хипотетички, одговорно тврдим, прејак је,прошетао би се изборима, свеједно да ли би добио подршку једног, или другог блока?

  Човјек је доказани организатор и искусан политичар, јако је одмјерен и сасвим довољно убједљив на медијима, такође никад нисам чуо да је јавно за било ког човјека, или партију нешто ружно рекао,што је јако важна карактеристика за некога ко би сутра требао да одражава јединство Српске у сваком смислу.

  Значи, један је од људи у политици који би могао бити та неопходна спона која ће ујединити Српску на моралној и привредној обнови после избора.

  Мислим да би са њим на мјесту предсједника Републике Српске дошло до апсолутног приближавања два блока и до владе са јасним програмом и јаким људима, до 2/3 већине у НСРС, те 100% заједничког дјеловања свих српских представника у Сарајеву.

  Управо до свега онога што стоји у ПЛАТФОРМИ зелених О ПРВОЈ ПРАВОЈ ПОСЛЕРАТНОЈ ОБНОВИ, нашој платформи објављеној прије пет година.

  Да одмах кажем како уопште не сумњам да би све ово вјероватно урадио и Говедарица, наравно, ако побиједи, за шта по мени има велике шансе,пошто му Павић извјесно неће бити противник из другог блока.

  Значи, побједа Говедарице зависи од њега, односно, зависи од писмене и питке кампање и доброг баланса са чланицама СЗП, те евентуалне подршке других који могу донијети квалитет у кампању, тиме и повећати осјетно број гласова на изборима.

  Ја бих могао животом гарантовати да би ја у овој констелацији односа побиједио противника из СНСД, без обзира на њихов новац, инфраструктуру и моћну медијску логистику-тимове, управо због тога бих и побиједио???????

  П.С. Немој да сад неко почне да размишља шта сам ја са овим коментаром хтио?
  Нисам ништа, једноставно сам као човјек који зна шта треба радити у кампањи и какви људи требају Српској у наредним годинама, навео непобитне чињенице..

  Ево, рецимо, ја и Павић смо доста слични у погледима на будућност Српске, на крају крајева, није непознато да га јако цијеним због конструктивног понашања у политици,његове смјерне и мирне нарави иза које се крије стваралачка ватра и визија, што је доказано кроз његове резултата рада, како као градоначелника Приједора, тако и кроз добру организацију ДНС.

  Што се тиче Говедарице, знам га, вриједи човјек, јебеш спин мајсторе који му лијепе да је млад?

  Човјек је у најбољим годинама, пун енергије и довољно искусан у политичкој арени, надам се само да није сујетан?

  Добро му је дошло ово чишћење СДС, сад то само треба претворити у позитивну енергију.

  Иначе, добро би било за Говедарицу да ових дана напусте СДС још пар људи, свакако ће то урадити кад не буду задовољни листама и подршком у регијама.
  Зато му препоручујем да им одмах каже како им не може дати посланичка мјеста, него да ће морати да се са осталим кандидатима боре на терену за гласове, све како би се што прије наљутили и напустали партију због „неслагања са политиком партије“?

  Добро би било за његову предсједничку кампању да се такође што прије пречисти ПДП и НДП, јер ће и тамо бити 100% турбуленција, све због борбе за сигурна посланичка мјеста.

  Још једну ствар им напомињем,посебно СДС и ПДП, немојте обећавати својим ( 5-6 сигурних мандата-компензација)“, траже их они који немају гласове у својој изборној јединици.

  Размислите боље о томе да их евентуално сачувате за неке потенцијалне партнере, оне некомпромитоване који могу донијети квалитет у кампању и вишеструко пута више гласова у девет изборних јединица, него што то може тај ваш танки посланик у једној.

  Такође размислите пошто сигурно са тим квалитетним партнерима-партнером добијате много више гласова за појединачне фунције са једне стране, а да дословце ни један не добијате са својим „сигурним мандатима“ датим оним који не могу другачије постати посланици, са друге стране?

  Чиста математика, зар не?

 2. Жешће увлачење у буљу није одавно виђено…

  Ниско си пао…

 3. Па и написао сам коментар да би заинтригирао такве?

  Реци ти мени шта у коментару није тачно, шта није добронамјерно?

  Гдје сам ја то одступио од ПЛАТФОРМЕ зелених, гдје сам одступио за јоту од било ког мог дугогодињег СТАВА, зар нам данас више него икад, умјесто свађе не треба САБОРНОСТ, 2/3 већина у НСРС,кредибилна влада са моралним и стручним капацитетом, не као данас, збир коалиционих министара „већине направљене од папака“, (набијем ја на курац такву демократију)?

  Зар нам од јесени не треба због тешке моралне и економске кризе стручна влада са авангардним програмом и роковима извршења, те заједнички наступ у Сарајеву?

  То се не може постићи са тим да рецимо СНСД развали на изборима, па да му се многи приклоне да не би пропали, те да се настави од ваших стратега уништавање преосталог дијела опозиције, као што се ради у Србији, да не говорим да би политичко-тајкунска веза тек похарала сву Републику Српску, ту више ни Миле ништа не би могао, све кад би и хтио?

  Значи, јебеш ту лажну „патриотску“ 2/3 већину, ту нема САБОРНОСТИ,то је јединство на лажи, ту ће поново „харати“ предратни и послератни кокузи, они који су стекли милионе и десетине милиона марака имовине бавећи се политиком и постајући угледни бизМсмени у талу са политичарима.

  Нема ту ПРВЕ ПРАВЕ ПОСЛЕРАТНЕ ОБНОВЕ, ту се дефинитивно ствара подаништво као у Србији, ја сам против тога, иако сигурно цијеним више Додика од тебе и многих „ваших“?

  Ви га цијените из интереса(част изузецима), ја сам човјек са СТАВОМ, човјек који мисли својом главом и има доказано капацитет,нисам његов ПОДАНИК.

  Разумијем ја добро шта и како ради Миле, подржао сам га и увијек ћу га подржати, наравно ако се даље буде питао, у многим стратешким политичким СТАВОВИМА.

  Оно са чим се не слажем је овог пута од суштинског значаја, овако се не ради,овако се више не може, овако се не прави здрава нација, не прави држава са владавином права, овако се не уједињује народ?

  Овако како се ради задњих година, постаћемо супер сиромашне слуге на рођеној српској земљи крвљу одбрањеној, умјесто да будемо развијена Република и поносан народ који је газда у својој кући.

  Његова политика вриједи, али има начина и начина, овако влада не треба да влада, нити се овако понаша према политичким противницима.

  Ово није и никад неће бити Република Српска власништво појединца-олигарха, или политичке групе око њега, да не говорим како нема теорије да ће природна богаства и предузећа од јавног интереса постати власништво КУЛАКА и српских душмана, као што су многа наша богаства власништво сумњивих лица и наших душмана, ев нпр. двије хидроцетрале на ријеци Прачи код Рогатице су данас од фамилије Силајџић и Ченгић.

  Да ли ти мислиш Симо да сам у праву и да Миле иде путем који га неће у историју послати као државника, као што ја мислим.

 4. Гужва у шеснаестерцу. Борба за компензационе мандате. Борба за опстанак у крилу онога ко прелази цензус.
  Само нове и нове компликације зарад пет минута замуђивања јавности, а опет иду избори тек у октобру. До октобра општа туча и борба за мјеста, не на листама него у компензацији. Математички гледано реформисани политичари ће створити збрку у простору. Само чекам да се нагледам јада.
  Следећи „кликбејт“ ДОДИК ПРЕЛАЗИ У ДНС

 5. Ма да удбаши могу бити све, поготово ако су ожењени из Западне Херцеговине. Да нам је такав за предсједника ? Гдје би нам био крај ? Вјероватно у Јасеновцу.

 6. славија,

  у чему је проблем?

  Ја сам написао само оно што је реалност, не могу ја сад писати о нечему што не постоји,таква је данас политичка понуда.

  Чињеница је да би искусни и одмјерени Павић побиједио у избору за предсједника РС, кад би иза њега стао СЗП, исто би побиједио и било ког другог кандидата СЗП, кад би имао искрену подршку СНСД и СП.

  То су чињенице, свиђале се оне некоме, или не?

  Исто тако стојим иза тврдње да Говедарица има добре шансе, објаснио сам раније како, исто као што тврдим да сам којим слуучајем ја умјесто њега, да имам искрену подршку инфраструктуре СЗП, побиједио бих било ког противника којег СНСД истури за кандидата за предсједника.

  Постоје начини и начини, да не бих објашњавао, баш бих искористио то што они имају медијске тимове, паре и логистику.

  То би била таква кампања и убједљива побједа идеје, искрене и убједљиве приче, шарма са доста духовитих асоцијација и анегдотица, памети и питког родољубља, да би се у сљедећим годинама изучавала на усраним политичким академијама,односно, „образовању младих кадрова“ које неке партије организују како би правиле нове професионалне лажове, политичаре који ће наставити континуитет својих узора, људи који су стечајни управници морала и привреде Републике Српске?

  Ја гарантујем да би за мене гласало бар 10% чланова СНСД, оних младих и разочараних који су узели чланске карте надајући се послу, па ево годинама чекају ГОДОА, гласала би већина симпатизера ДНС, доста социјалиста и сав народ који је неопредјељен, те пар десетина хиљада оних који до сада нису гласали, јер као нису имали за кога.

  П.С. Ево ти Симо за „увлачење“ логично објашњење.

  Навео са партије које ће имати компензационе мандате, као што ће рецимо имати СДС и ПДП, наравно, то се односи и на ДНС, СП и НДП.

  Ево један примјер, СДС ће имати 4-5 компензационих мандата, даће их петорици посланика, оним који не могу заједно добити више од 10-15 гласова, прије десет.

  Добро, разумијем да дају таквим пола, а да другу половину искористе да привуку себи неке неукаљане политичке партије, све у складу са тренутном преосталом политичком понудом.

  Ево нека имају на располагању рецимо 4 сигурна мандата.

  Кад је тако, одговори ми ти зашто рецимо Говедарица као прагматичан човјек се не би удружио са једином неукаљаном и авангардном причом у Српској, са једином парламентарном партијом на локалу у БиХ, са зеленим?

  Зашто им не би СДС понудио један сигуран мандат и тиме добио авангарду уз себе, како због подршке партији, тако и њему на предсједничким изборима?

  Зашто би рецимо Говедарица погријешио па не би неког нашег ставио у врх компензације и тиме добио уз себе медијски тренутно убједљиво најискористивијег политичара, какав јесте данас предсједник зелених Лазаревић?

  Зашто би Говедарица пропустао да као предсједнички кандидат и његов СДС као члан народњачког блока партија ЕУ, добије кроз споразум са зеленим Српске подршку ЕГП- савеза зелених партија Европе.

  Савеза који је дио владе у Бриселу, има огроман утицај у Стразбуру, и пресудан утицај на бесповратне фондове из области еколошке инфрасртруктуре, рак ране сваке општине, те фондове за област пољопривреде, туризма, очувања и ревитализације природних ресурса, …….

  Да не говорим које су могућности добијања бесповратних средстава из области екологије и пољопривреде некој модерној причи у Републици Српској од стране јаких европских држава које држе до зелене економије и запштите природних ресурса, те супер јаких еколошких свјетских фондација.

  Зар не би због тога добио симпатије образованијег дијела становништва, оног које због деценијског КРКАНЛУКА појединаца из СДС набише звоно свима?

  Зар не би удруживањем са зеленим добио пресудне симпатије нормалних људи за себе у кампањи за предсједника Српске?

  Зар не би СДС добио једину неизраубовану причу и тиме много веће поштовање народа и посљедично већи број гласова, све због заједничке приче и наде коју би им могли пружити.

  Народу је доста лажи, крађе природних ресурса,незапослености, зар не би народ коначно повјерова да су се реформисали да сз заједно са зеленим и СЗП стварно за ПРВУ ПРАВУ ПОСЛЕРАТНУ ОБНОВУ, на коју позивају кроз платформу зелени и Лазаревић.

  Зар са нама и Говедарица не би могао рећи да је пречистио СДС?

  Да ово није више онај СДС чији су данас смијењени локални политички вождови крали шуму и уништавали природне ресурсе, да међу руководством новог СДС нема оних који су давали концесије, него да ће то заједно са својим партнерима зеленим преиспитати кад преузму власт, да у садашњем СДС нема бивших начелника који су дозволили тешка кривична дјела, као што је довоз отровног отпада на Сарајевско-романијску регију из Високог.

  Зар не вриједи ова прича СДС једног компеназионог мадната, јер добијају на обије стране, како како партијам тако и њихов кандидат за предсједника Српске.

  Зар није боље СДС прихватити зелене као партнера и тиме добити уз себе аванагардну парламетарну партију и неукаљану причу, те најмање десетоструко више гласова из девет изборних јединица, него што ће им донијети тај њихов слаб кандидат.

  Да не говорим да би наша кампања и моја шестопмјесечна дозирана кампања кроз медије Говедарици донијела најмање 20-30 хиљада гласова више, управо оних који би били на ваги, јер неће СНСД поставити неког слабог, напротив,имаће јаког и медијски неугодног кандидата, да не говорим име.

  Сличн аситуација је и са ПДП, али о њима не бих јавно, постоје неке ствари које не можеш написати.

  Са ДНС, то је сасвим друга прича, много они вишеструко они добијају са нама, него што би могли дати зеленим, али из поштовања према Павићу, не бих даље.

  Ето Симо, шта је ту непознато, ко се коме уваљује, ја знам колико у народу наша прича има симпатија, знам да би зелени прешли цензус и да иду сами, можда да нам се придруже на листама неки познати и истакнути борци за екологију и други познати и авангардни појединци, као што ће и ако будемо ишли заједно бити на нашој листи.

  Проблем је што имам катастрофална искуства са крађом гласова, не бих се секунду двоумио да идемо самостално да је гласање сигурно као у европским земљама.

  ЕРто толико ми вриједимо, али ја нисам коментарисао само један компензациони мандат, њих ће бити најмање десетак само у СДС,ПДП и ДНС, шта је са осталих девет?

  Да ли се исплати тим партијама све потрошити на потрошене кадрове који би свакако максимално имали 1-2 хиљаде гласова и то опет гласове које би партија свакако добила са њим и без њега, са зеленим или без зелених.

  Не бих помињао друге тзв. мање партије, прво што не желим никоме да држим свијећу, али морам напоменути, да ја не видим ни једну новоосновану партију.

  Све су то партије чији су предсједници већ мијењали по пар партија, тако да тражити подршку од њих треба, поготово подршку за предсједничке функције, али дати им компензацију??????????????????????????????

  То искуство са таквим је скупо коштало ДНС и СДС.

  Ето, да се и ту зелени по добру помену, ми нисмо мијењали партије, Лазаревић је човјек који је о свом трошку организовао са ентузијастима зелену партију, организацију која треба Додиковој, Павићевој, Говедарициној, Бореновићевој и свакој другој породици.

  Лазаревић је писмен и образован човјек, то већ знате, ако што знате да сам часни српски официр који држи ријеч, да сам човјек који иза себе има резултате у привреди, ванпривреди, спорту, у вођењу удружења и преко 300 акција на уређењу животне средине, у милионским донацијама које сам као еколог излобирао од странаца, чак сам нешто за неке пројекте добијао и од владе, изградио сам двије задужбине у својој општини, стипендирао преко десетине ђака и студената, помагао и бранио сиротињу читав живот и никад нисам био члан ни једне партије.

  Ово се надовезах на Павићеве ријечи у телерингу какви би требали бити народни посланици, па рече, они који су иза себе оставили плодове свога рада.

  Баш ме интересује

 7. Просјечан посматрач , чим угледа ову фотографију , мора примјетити да је поза одглумљена са циљем да се остави утисак на посматраче. Став – поза (са све намјештеном фацом) су му потпуно неприродни и у грчу.
  Када желе постићи сличан ефекат , животиње користе разне позе , покрете и „звучне ефекте“ а ово би био неуспјели покушај опонашања гориле када се (иста та горила) удара у прса како би заплашила супарника. Овај са фотографије , да није окружен „горилама“ био би мањи од миша и једино би могао одглумити бјег у какву рупу.

 8. „То би била таква кампања и убједљива побједа идеје, искрене и убједљиве приче, шарма са доста духовитих асоцијација и анегдотица, памети и питког родољубља, да би се у сљедећим годинама изучавала на усраним политичким академијама,односно, „образовању младих кадрова“ које неке партије организују како би правиле нове професионалне лажове, политичаре који ће наставити континуитет својих узора, људи који су стечајни управници морала и привреде Републике Српске“
  ————————————
  Никола,
  Свиђа ми се посебно оовај пасус. Ја бих то назвао прикладнијим ријечником „тровачи и уништитељи младог нараштаја“
  Један од таквих је управо и млађани удбаш МП којег овдје дижеш у небеса, који одише смиреношћу, енергијом, повјерењем..итд, нарочито када своје енергично и обећавајуће излагање пропрати оним јако увјерљивим и карактерним осмјехом илити подсмјехом, како ко воли.

 9. упорно их дресирају, али неке врсте једноставно нису за сваку дресуру…дресери из сјене су највећа поган, они упорно гурају да од мачка који је крао сланину направе лава и заштитника чопора, па по цијену да још хиљаде младих лавова напусти чопор,…али не бива нити је када бивало.

 10. Рече Павић да би могао са пет-шест мањих партија и нудигуз Лазаревић одмах скочио да му се на тацни понуди. Ал’ Павић неће људе који су српске зубе јавно нудили на Башчаршији, неће кандидата Башчарије за Предсједника Српске који вриједи 38 гласова, неће лика који је са плетиљама у Зворнику провео пола рата већ узима доказаног ратника Бојића. Ми никад од Лазаревића нисмо чули у којој је он јединици ВРС и на којим линијама разграничења.

 11. Славија,

  чуо сам неку вече од њега да је као правник радио за Државну безбједност десет година, па шта?
  Посао као и сваки други ако га савјесно радиш,било их је на хиљаде код Амброза, данас правника у МУПУ и тзв. безбједносним агенцијама има на стотине.

  Не знам много о тим пословима,али знам да се тај посао мора радити у сврху безбједности грађана и државе.

  Оно што ти у лично име могу рећи,мрзим шпије, видио си ти то овдје кроз моје коментаре, кад би ухватио да ме неко снима,(као што је Дражен написао да је радио кад смо пили кафу у хотелу Босна), три мјесеца би му пластични хирурзи вилицу састављали.

  Неко је алергичан на јагоде, неко на полен, неко на пеницилин, капетан Лазаревић на шефове и шпијуне.

  Али да теби твој брат каже, немој сумњати у моју процјену и моје знање,много сам ја искусан човјек, ја сам Павића слушао преко медија, лично упознао, са њим причао.

  Слушао сам прије двије године један од најбољих говора у мом животу,10 минута његов говор из главе пред око 100 много јаких људи, странаца стручњака, наших стручњака, политичара и других гостију из Српске, Федерације и Србије, све приликом отварања еко-топлане у Приједору.

  Не може то свако, вјеруј ми.

  Е сад, посебна прича је његов успјех у организовању Приједора, прављењу пословног амбијента, нема тензија, муслимани га јако цијене, знао је позитивно покренути све, Приједор је град успјешан и сложан град захваљујући његовој умјешности да са свима буде добар.

  Држи јако мудро ДНС на средњој линији, нема у тој партији турбуленција, не може нико ништа искусном вуку, можда баш због тога што има искуство рада са људима из државне безбједности.

  Ја сам навео њега као паметна човјека и доброг организатора, ИСКУСНОГ ПОЛИТИЧАРА који може да помири завађене странке и њихове политиканте, некоректне полтичаре који својим (не) намјерним дјеловањем утичу на сукобе у народу.

  Претпостављам да му Додик неће дати подршку, тако да неће ни бити кандидат, али како год окренем,по мени, баш он је рјешење да од јесени буде нови предсједник Републике Српске, таман и да је „удбаш“.

  Па ево Путин је био 30 година удбаш, па види да ли је државник, или јајара?

 12. Никола,
  много људи, на хиљаде, је радило за службе тадашње државе и нико нормалан их не осуђује само за то.
  Да, радили су свој посао били добро плаћени, добро издресирани, добро испрног мозга, добро однарођени од свог народа, писма, културе, вјере…итд.

  Али сада је ново вријеме, нова држава, нове генерације, нова знамења,повратак неким нормалним, исконским ,националним(не националистичким)вриједностима.
  Ја, вјерујем и ти и многи многи други су раскрстили са том погубном идеологијом по наш народ од које се нећемо још дуго дуго опоравити…а с друге стране, симптоматично је да су све садашње „вође“ инсталиране управо из тих служби и времена. Да су свјесно поново разбуктали скоро угаслу ватру и подјеле у народу по тој линији. Исплели су мрежу тако да перфидно филтрирају до сваког појединца,породице… да ко није наклоњен вриједностима друга им Јошке Броза тај не може нигдје проћи, па макар био генијалац, херој, научник…биће грађанин трећег реда.

  „Твој“ МП је годинама вјерни саучесник у повратку и јачању те политике, и ти би сада таквоме,олињалом старцу од преко 70г из оних времена дао и повјеровао да се преобратио.Ти вјерујеш да ће он и њему слични задржати младост, ојачати и извести овај народ на прави пут. Ај’не лудуј!

  Или, да занемаримо све ово што написах.
  Свако од нас ствара однос према појединцу или власти полазећи првенствено од себе и својих искустава, своје породице са истима.

  Заболе мене она ствар и за лукавим старцем Павићем и за припростим Додиком и за осталим никоговићима, као поједнинцима, они су за мене власт, а ја и моја породица од те власти је доживјела само понижења, вријеђања, гажења.
  Понешто сам овдје износио и из личног искуства, па су многи вјероватно помислили како ја то само ботујем за опозицију и сл.
  Само ми немој рећи како је њих народ изабрао и како их народ хоће.

 13. славија,

  понављам, не разумијем се много у те послове, једноставно речено,нисам у тој бранши, што не значи да се не разумијем како се ништа случајно не дешава?
  Да не знам да сам и ја на обради код легалних и нелегалних тајних служби, не зато што ми је то неко рекао, то је толико логично, јавна сам личност.

  Ако ништа, водим политичку партију која има тежину у својој идеји и идеологији, а нисам ни ја за одбацити?

  Доста је буха неком у гаће убачено са причом о очувању преосталих природних ресурса,о спасоносном програму ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, о саборности и изнуђеној ПРВОЈ ПРАВОЈ ПОСЛЕРАТНОЈ ОБНОВИ, што здраворазумски гледано неким не одговара?

  Да им одговара, већ би натјерали своје људе у политици да то давно проведу, зар не?

  Значи, доста разлога има да ме „тајно обрађују“ и једни и други, нпр. прави професионалци и добронамјерни да чувају своје часне грађане, они други да пазе да се не отмем, да не бих……………………………………………..????????

 14. Тек сада видјех да поредите неупоредиво. Поредите Путина и ове „наше“ , домаће , Брозове кокошаре.
  Мало се информишите из других извора а не из историје а у ствари „povijesti“ коју су нам годинама наметали.
  Можда да промјените назив странке у :
  „Партија француских собарица“ ???

 15. Никога ја не поредим, ја само написах да је и Путин био тајна служба.
  Иначе,видим да си велики Србин,па ја као познати предратни монархиста и еколог по убјеђењу, не по занимању, могу вама великим Србима само да завидим?

  Понекад се стварно изненадим како се „велики Срби“ залијећу и без аргумената осуђују „обичне“ Србе, управо методом удбе, дискредитуј, лажи, изокрећи чињенице……………………………

  Кад си већ поменуо Француску, да те питам као националисту са ставом, наравно под ником, шта је „кокарда“ и како је добила тај назив?

 16. „апострофе“,

  Испитивати , питати и пропитивати можете само чланове своје породице. То колики сам ја Србин је моја приватна ствар и никад никоме нисам , народкски речено , то „набијао на нос“ па ни Вама. Једном сте се упитали и колико година имам , иако сам Вам једном то већ објаснио , па да Вам кажем да имам нешто мање од Вас али сасвим довољно искуства да Вам парирам у неким темама.
  На крају , не користите методе једног овдашњег псовача и не подмећите некоме „методе рада“. Многе од „метода“ и Ви користите па се са правом може сумњати и у то да сте и Ви врбовани.
  Молио бих мало пристојности у опхођењу а то се очекује од некога ко се , попут Вас , представља као Србин па уз то и монархиста.

 17. Bio je skoro na FTV film snimljen prema istinitoj priči.
  Radnja se dešava u Poljskoj posle pada komunizma, najgori potkazivački šljam iz doba komunizma čini vrh društva. Amerika i Izrael vode kolo i premještaju ih kao karte (uvijek koriste isti špil).
  Kao kod nas nema čišćenje društva od takvih. Misleći da drže Boga za jaja otimaju momcima moćnu informatičku firmu metodama dostojnim Staljina, Hitlera,Tita.
  Jedino su se zajebali što su momci sve kriptovali a jedan nije sarađivao pa su ga doveli do ruba smrti.
  To je dalo vremena danskoj firmi da dođe i pokupi fabriku jer je fabrika bila iznajmljena.
  Vrhuška dobija ukor od stranaca i nastavlja raditi samo još više ucjenjena.
  Kod nas potomci, udbaši mlađi vode Svetosavske organizacije po diktatu Amerike i Izraela.
  Ovo je zatrovana zemlja trajno.

 18. распућине,

  како ниси, стално нешто овдје мудрујеш, србујеш, доносиш закључке, ево и вријеђаш,чуј „француска собарица“, подваљујеш и дискредитујеш са оним, „можда си и ти врбован“ подсјећаш ти мене овдје на једног Чворовића, ако и ниси он на другом нику?

  Нисам ја тебе србендо хтио да увриједим, него да таквим србендама и оним који Србе не могу очима видити, па ни њихове вијековне симболе, преко тебе објасним појам ријечи КОКАРДА?

  Значи, француска ријеч КОКАР значи знак на капи.
  Српска и француска војска су биле братске и ослободилачке војске, па је из тога и проистекла КОКАР=КОКАРДА

  Од тога је грб Немањића, двоглави орао, званични знак на капи српксе војске, добио, што рекла баба, од милоште , име КОКАРДА.

  Петокрака, усташко „U“, као и сваки други знак на капи неке војске, све је то на француском КОКАР, а на нашем из „милоште“ КОКАРДА.

 19. Лазаревић у потрази за компензационим мандатом:

  http://www.youtube.com/watch?v=uFcR4SRS5Kw

 20. Ма не, он је само у потрази за уговорима о програмској сарадњи ?!?

 21. Змају, интересантно,Лазаревића који се никад није бавио политиком прије него је основао зелене подјебаваш, а рецимо о Стевандићу не смијеш да зуцнеш?

  Настави није проблем, не љутим се, жао ми је тебе како ниско падаш?

  Симо, добар линк, нема шта?

 22. „апострофе“,

  Стварно сте смутљивац и превртљивац. Од куда Вама идеја да ми је непознато значење појма „кокарда“ па сте се нашли позвани да ми то објасните? Или да преко мене објашњавате неком другом?
  Или нисте добро прочитали мој први одговор Вама или манипулишете (што би се дало наслутити из посљедњег одговора) или сте једноставно толико пуни себе па дјелите лекције.
  Ако ћемо о „србендама“ и „србовању“ , нисте ли Ви тај који све овдје упорно „масира“ са тим да је „српски капетан“? И што не одговорусте „дражену“ како сте стекли тај чин? На којим ратиштима и којим јуначким дјелима?
  И на крају , нисам никакав „Чворовић“. Нити сам био нити ћу бити. А то ко сам и шта сам за Вас ће остати нерјешива енигма.

 23. Лазаревићу, први ангажман у политици био Вам је кандидатура у име Е5 зелених Нермина Виле за Предсједника Републике Српске, зар не?!

  Нермин Вила био је адвокат Шемсудина Мехмедовића, кад га је СИПА хапсила у вези ратних злочина над Србима на подручју Тешња, зар не?! Они снимци на којима муџахедини држе одсјечене српске главе направљени су на локалитету Црни Врх код Тешња, зар не?!

  Нермин Вила осумњичен је 2017. године за фалсификовање исправа и злоупотребу положаја као припадник криминалне групе Алије Делимустафића, првог ратног Алијиног министра МУП-а, зар не?!

 24. Чудо је како се неко из удбе пронађе у кометару, а да није поменут?

  Да, Лазаревић, као један од најпознатијих бораца за животну средину прије рата у БиХ, кренуо је у причу око зелених на наговор проф.др. Бранислава Недовића, тада декана Пољопривредног факултета у Бања Луци.

  Ту је била спона са поменутим Вилом.

  Није могло тада другачије, ми смо промовисали причу за Републику Српску, у Федерацији неки други људи.
  Није тада била регистрована зелена партија овамо,иначе би био могућ само споразум о сарадњи, јер то су сасвим друге двије изборне јединице.

  Они су због њега пропали, штета, било је тамо много добрих људи и ентузијаста, ми смо овамо регистровали зелене и остали на истој причи од првог дана појављивања у јавности.

  Никакав ја проблем немам са нормалним људима, лично ћу се потрудити да зелени и у Федерацији поново буду активни, наравно са људима из те бранше,никако убаченим удбашким говнима.

  Нема нама друге на овим просторима, ако нећемо да за четири године сви природни ресурси буду власништво спреге политичке и друге мафије?

  Значи, порука зелених је универзална,“мисли глобално, дјелуј локално“, зелени су свугдје пријатељи по идеји и идеологији,искрено се боримо за своју причу и помажемо једни другим, ма о којој држави се радило.

  Најбоље ће то осјетити Република Српска после избора, све кроз сарадњу наших партнера Зелених ЕУ са зеленим Српске, партнера који располажу милијардама евра у фондовима за екологију, пољопривреду, туризам, образовање кадрова…………………..

  Не може се уништити идеја овако биједним покушајем мој Чворовићу?

 25. Цитат 1. :

  „Понекад се стварно изненадим како се „велики Срби“ залијећу и без аргумената осуђују „обичне“ Србе, управо методом удбе, дискредитуј, лажи, изокрећи чињенице……………………………“

  Цитат 2. :

  „како ниси, стално нешто овдје мудрујеш, србујеш, доносиш закључке, ево и вријеђаш,чуј „француска собарица“, подваљујеш и дискредитујеш са оним, „можда си и ти врбован“ подсјећаш ти мене овдје на једног Чворовића, ако и ниси он на другом нику?“

  Ово сте Ви написали па сте вјероватно и мислили то што сте написали. Али тешко је докучити шта Ви желите рећи и коме се обраћате? Са вама и не треба полемисати јер све изврћете и прилагођавате својим тренутним интересима.

  Када сте већ толико паметни , требали би знати да су овдје , сада али и прије рата (тј. послије „другог рата“) присутне бројне службе а не само усташко-комунистичка УДБА. Па бих ја тако могао радити можда нпр. за „ФСБ“ (јер сматрати да они приче и обећања овог режима узимају здраво за готово је прилично небулозно)?
  Или можда за ЈКВуО???

  Тешко је то знати и сазнати?!? Посебно овом режиму у коме су ограничени типови који не виде даље од свог носа (и џепа) а исто тако и они који би са њима само мало „програмски сарађивали“ и при томе остали неукаљани.

  Када се неукаљани са укаљанима уваља у каљугу мора се укаљати.

 26. Дај распућине шта ти је, пусти службе, боли ме кур*ц за њих?

  Ако ниси, молим те прочитај мој коментар као одговор Дражену изнад, видиш са каквим шљамом имам посла, ниси ваљда и ти такав?

  Поздрав

 27. Никола, Ненада Стевандића из Титовог Пећинграда, агента удбе и интимуса Јовице Станишића, ратног дежурног у Соколском дому, ја сам увијек доживљавао као неког ко ми је далеко много свјетлосних година. Такве сподобе уопште не коментаришем. Од њега сам и очекивао, да буде то што је и испао, папак. Међутим, ти си ми се сасвим другачије представио, као поштен, бивши српски официр, борац за правду итд. Од тебе нисам очекивао да потпишеш уговор о програмској сарадњи са црвеном сектом и да им (про)даш мјеста у бирачким одборима, да би радили оно што најбоље знају. Сам си изабрао, да будеш папак.

 28. Ме знам како си доживаљавао Стевандића, мене си доживио као поштена и способна човјека, те часног српског официра,други који мебоље познају, знају да сам човјек посла,имам искуство, мораш некад нешто негдје попусрати да би се комплетан посао повољно завршио, али да ме неко може купити, то је једнако томе, као да кажеш да је могуће ложити ватру годину дана у дрвеној пећи.

  По ономе што сам искусио кроз бављење овим прљавим послом, ја сам последњи МОХИКАНАЦ-или боље речено „магарац“ у српској политици, последњи човјек старог кова, онај који држи ријеч.

  Пошто си млађи од мене, сигуран сам да ћеш ме таквог испратити на онај свијет, само Боже по реду.

 29. Самозвани последњи магарче, то што ме називате погрдним именом одраз је вашег кукавичлука да јавно признате да се не можете сјетити на којем дијелу сарајевског ратишта сте држали линију. Некад сте овдје признали да вас је СДС 1993. склонио са женама плетиљама у Зворник, то знамо. Не знамо јесу ли вам скројили ес-ем-бе сукњу.

  То што ме етикетирате као „удбаша“, то вас само удаљава од Марка Павића, јер он је мој колега, зар не?!

  Кријете се иза честитог проф. Недовића. Зашто данас он није уз вас? Да ли је можда љут што сте му овдје испрозивали зета Ненада, потпредсједника НСРС?

  Лијепо да сте признали да вас је Башчаршија кандидовала за Предсједника Српске. И то Нермин Вила, из групе Алије Делимустафића. Програмска коалиција с Делимустафићем, бухахахахахаха!

  Цура за све! Амбасадор Башчаршије у Зворнику! Капетан који није видио рата! Сјетим се Алберта Тротера: „During the war…“ 🙂

 30. Капетан Лазаревић је за Лучиндан 1992 године у акцији на Чолиној капи, на Требевићу, спасио по дану четири своја друга-рањеника, један ми је и рођак, плус по ноћи са тројицом људи ишао кроз минско поље и нашао тијело погилулог команданта батаљона Лоловића.

  Сви су ти људи живи, сви су у Палама, двојица нису били ожењени, данас имају своју дјецу.

  Хвала ти што ми дајеш прилику да одговорим на пар подметања.

  Професор Недовић је човјек који је већ раније имао контакт са Е5, ја сам лично поштујући њега и још неке професоре из тада њиховог еколошког удружења, прихватио да идемо овамо на истоку са листом, пошто није било времена да се региструје партија.

  Зато јесте после моје болести регистрована Еколошка партија Републике Српске, која је 2010 године самостално изашла на изборе, партија која је данас једина парламентарна зелена партија у Српској и Федерацији.

  Да је среће, ти као медицински радник би се требао томе радовати, нажалост, нема у теби хуманости.

  Нелогично ти понашање имаш, сигурно си изопачен, јер да овако раде будући доктори, то је страшно?

  Да ли ово радиш што си „настран“, или имаш малу китицу, не знам, само је здраворазумски гледано неразумно да се бавиш ШПИЈАЊЕМ, подметањем и дискредитацијом људи, све опсесивно прогонећи по порталима честите и остварене људе.

  Нешто код тебе има ненормално, „да јебе грк, грка“, што каже стара пословица.

  Иначе,због јавности, тачно је 100% оно што сам навео у прошлом и претпрошлом коментару?

  Што се тиче Стевандића, до уназад двије године нисам ни знао да је Недовићев зет, нити лично имам против њега нешто, зна он то добро, рекао сам ја то њему прије пола године лично.

  Иду избори, ништа лично, зелени су једина истинска авангарда и алтернатива, тражићемо заслужену подршку народа, тако да не дам као вођа једине неукаљане и национално одговорне приче у Српкској, да неко поново ПРЕВАРИ бираче који нису тврдо партијско чланство, бираче који су оправдано разочарани у политику и политичаре.

  Не дам као доказани родољуб и визионар, прелетачима и њиховим партијицама за једнократну употребу причу о јединству, о природним ресурсима, о части, о патриотизму, о …………

 31. Господине Лазаревићу, самозвани посљедњи магарче, извините ако сам вам продрмао кавез питањима гдје су зуби које народу обећасте и у којој јединици, на којој линији и под чијом командом сте ратовали.

  Умјесто одговора, ви вријеђате, бавите се мојим приватним животом и мјерите ми полни орган. Не знамо откуд та настраност и увид ко има колико споловило, мошње и какве гаће има. А то су теме ваших коментара.

  Кад је у питању хуманост, рећи ћу вам да сам ја народу набавио зубе које сте ви обећали у кампањи. И слагали. Прегледао сам бесплатно преко 1500 људи (један преглед вриједи 40 КМ), трчао с посла у хуманитарну амбуланту СПЦ умјесто на ручак.

  Добро, сазнасмо да сте на првој линији били 31.10.1992. године, како бисте спасили рањеног рођака. Рат је трајао 4 године, зар не?! У којој јединици, на којој линији, под чијом командом и колико дуго сте били?

  Мој отац никад се није хвалио својим учешћем у рату. Официр је с вишим чином од вас. О њему сам чуо од других. И био поносан. Ви имате сумњиву ратну биографију, а хвалите се као да сте војвода Алексић.

 32. Завршавам са овим коментаром са тобом, знаш ти добро све, не можете ништа овој авангардној причи, ни „политичком свецу“,зна то добро твој ментор, боље му је да ти забрани ове јадне нападе, јер он трпи посљедице твоје бламаже овдје?

  Ја се хвалим?
  Не, ја сам на овом порталу најмање пет-шест година, још од времена када сам био твој идол,нека људи провјере твоје коментаре о мени прије маја 2014 године?

  Никад ништа нисам помињао о себи,писао сам колумне и коректно коментарисао, све форсирајући причу ЗЕЛЕНИХ,, као и увијек, предлагао рјешења за проблеме, све док нису такви као ти почели правити болесне конструкције, нарочито после моје колумне овдје под називом, Савез за (не) промјене, од маја 2014 године, што се показало тачним у сваком слову колумне.

  Тада је твој ментор био у СДС, зато си напао, данас пљује по њима радећи за противнике које је пљувао, а ти поново нападаш мене, сад због њега поново нападаш, односно, нападаш због тога што сам прејак, што сам конкуренција која нема ораха у џепу, што указујем на прелетачевиће,те погубне политичке девијације у друштву, девијације чији је синоним баш твој ментор.

  Кад нисте човјеку који има памет и муда због чврсто става и искрености ништа могли наћи, онда сте почели са конструкцијама, покушајем дискредитације…………………………………………

  Те, ко си ти, те шта си у животу урадио да неком говориш шта не ваља…….., па кад сам приморан чињеницама подкријепио шта сам у животу урадио, што вам је избило те болесне конструкције- адуте, онда је почела прича о рату и како сам почео борбу за здраву животну средину и нормалну Републику Српску.

  Морао сам више пута и то да објасним, да поновим, ово што сам навео у прошлим коментарима су лако провјерљиве и 100% тачне чињенице.

  Значи, оно раније капетан, као и ова чињеница, херојски чин за Лучиндан, изнуђена је реакција због подваљивања задњих година.

  Не бих ово писао, али не могу дозволити да због дјеловања таквих, неко ко тек чита ове твоје јадне покушаје, остане у заблуди.

  Нико није безгрешан,па ни ја,напротив.

  Што рече господ.“Ко није грешан, нека први баци камен“, али моји гријеси су друге природе, волио сам и живио пун живот, пресјело ми је то тешком болешћу.

  Оно што је сигурно, нисам никад никоме однемогао, ако нисам помогао,ја у лице говорим,никад нисам у животу за некога иза леђа ружну ријеч рекао, да не говорим нешто подмукло урадио, као што ТИ И ТАКВИ ПРОТУВЕ ПО НАЛОГУ МЕНТОРА РАДЕ, тако да по том питању часно могу пред господа стати кад дође вријеме, тако ће и остати до смрти.

  Никола ово ради из убјеђења, замисли да сам овако јак члан неке друге партије, како би нападали, кад вама, „српским говнима“ смета ова хумана прича ЗЕЛЕНИХ и частан човјек који то форсира.

  П.С.Разумио бих да има неки коментар на мој одговор Змају поводом радара на другом посту, али да се због неког Чворовића убудуће правдам, не пада ми на памет.

  Иначе, очекујем ускоро да почнеш-почнете доказивати како нисам родитељ, како нисам 30 година водио волонтерски акције на уређењу и чишћењу , да не припадам срцем тој причи, него да сам ту убачен од некога, да нисам градио задужбине, стипендирао десетине средњошколаца и студената, да нисам помагао спортска и културна удружења, да не осјећам сиротињу и сваку сузу већине наших намучених мајки, очекујем………………………..

 33. Свега надроби „светац“, само нема одговор на питања гдје су обећани зуби, огрев и зимница, гдје је, под чијом командом и колико дуго ратовао.

  То су питања која га излуђују, па му се у стању сужене свијести привиђају ментори, шпијуни, полни органи, да је он неком идол.

  Нико никад није видио његов „спасоносни“ политички програм, нико осим њега ме иступа у име „боб једносјед“ странке, нико се осим њега попут јефтине фуфе није нудио свима: Цвијановићевој, Стевандићу, Говедарици, Павићу,… Нико му није изнудио самохвалу да је до 27. године имао 200 жена.

  Човјек који је мјеста у одборима продавао СНСД-у, био кандидат припадника Делимустафићеве групе са сједиштем на Башчаршији за Предсједника Српске. Који је сакрио донацију, а нудио српске зубе на Башчаршији. Који је на изборима освојио биједних 38 гласова. Самопроглашени херој који само један дан скокнуо до прве линије да извуче рањеног рођака. Он нема другова из рова, нема јединице.

 34. Први паљански батаљон, командант Милорад Лоловић,отац репрезентативке у скијању Милице Лоловић,човјек који је погинуо у тој акцији, као што нам је тада рањено десет људи, све од нашег троцјевца са Видиковца, (не) намјерном грешком.

  Рањенике смо извукли одмах, а команданта Лоловића по мраку нас четворица добровољаца.

  Морали смо по мраку, јер нема теорије да би могли прићи тијелу по дану од непријатељске ватре, остала тројица добровољаца су били( Медић, војник друге чете првог паљанског батаљона, избјеглица из Храснице, мајор Невен Рајић из прве романијске бригаде и мајор Деспотовић, добровољац из Србије, такође прва романијска бригада).

  Нашли смо га, срећом, у одласку и повратку погодили уску деминирану маршуту и донијели тијело, да га породица и саборци достојно сахране.

  Ето, јеси сад задовољан?

  Срам те било биједниче, да морам помињати ту успомену која ми је и данас мора, не само због мука људи, него због тога што сам дан прије на штабу у тзв. банци, поменуо да није добро што је лоша веза између командног мјеста и Видиковца гдје је троцјевац.

  Једно говно људско, нећу га помињати, гарантовало је да је све у реду, мада је нешто знао што ми нисмо, резултат се видио сутрадан у акцији.

  Ниједан нам војник није рањен од муслинског метка, све од нашег троцјевца са Видиковца.

  И данас се кајем што говно не стријељах кад смо прве рањенике извукли, био је на дну боб стазе са својим рупом,нешто као зове, говори КЕЦ ЈАВИ СЕ,КЕЦ ЈАВИ СЕ, мајку му јебем издајничку.

  Приђем и кажем шта то радиш, види шта си урадио мајку ти јебем,ударио сам га једном и говно повео, заједно са доктором Трифковићем, медицинаром и неким командантом линије Лопатићем да помажемо извлачење осталих рањеника.

  Имао је луду срећу, јер сам ја прво тражио Лоловића да га нападнем што је насјео на намјештаљку, нисмо тада знали да је погинуо.

  Да сам знао да је Лола мртав, убио бих то говно као пса.

  Доктор Трифковић ми је касније рекао да се никад у животу није више препао, него кад сам вриснуо на тог биједника, каже, из тебе је сама смрт избијала, мислио сам да ћеш га рафалом преполовити.

  Нећу ти заборавити што сам морао ово написати, очи су ми пуне суза,фукаро, пичка ти материна настрана и шпијунска, да си ми сад овдје, зубима би ти гркљан ишчупао.

 35. Опростите поштовани фронталовци, погледајте какви људи овдје коментаришу,,ако може, замолио бих вас као човјек да са говнетом уопште не контактирате, да му не одговарате на било који коментар, не заслужује то чак ни од ових коментатора из федерације.

  Сигуран сам да им се после овога гади,шта човјек да каже, дно дна, фуууууууууууууууууууј.

  Замолио бих администратора да емаилом опомене овог несрећника да мене и зелене више не коментарише, ја вама дајем ријеч да му више нећу одговарати на подвале и дискредитацију, мислим да би то било најбоље због дигнитета овог патриотског портала.

 36. Значи, лидер зелених је против људских права. Згазио би слободу говора. Ако господин Павић буде прочита овај његов коментар, сигурно ће га објеручке прихватити.

  За три и по године рата једну ноћ се спустио по рањенике и глуми Тарзана. Дивљачки псује мајку оном ко му постави неугодна питања, јер је тако распакован. Опет не написа колико је провео у рату и у којој јединици. Ко је био први саборац до њега у рову? У рову није ни био.

  Пошто је тренутно психички декомпензован и опасан по околину због сужене свијести, апелујем на његовог партнера Симу.ба да му да подршку.

  Зуби, зуби, гдје су зуби?

 37. „дражене“

  Могу да разумијем , капетана , јер сам се и сам знао наћи у сличној ситуацији. И ја али и хиљаде бораца који су гледали погибије и рањавања својих сабораца и извлачили своје мртве и рањене. И многи су , као што он рече , беспотребно израњавани и погинули због неспособности једног броја активних и резервних официра.

  Пошто он воли анегдоте , да и ја испричам једну :

  Прије неколико година , зауставио ме саобраћајни полицајац због прекорачења брзине. Тражио је документе и након што их је неко вријеме гледао упитао ме на којим сам ратиштима био. Када сам му одговорио , назвао ме по имену , салутирао (војнички , што полицајци не раде) и рекао уз осмјех да наставим даље али са мање ноге на гасу. Ја на жалост њега нисам препознао.

  Било је свачега у рату а неко ко друге псује и назива фукаром , само због тога што не прихватају његове ставове (како политичке , тако и животне) вјеројатно и не заслужује да се на њега троше ријечи. Јер као што рекох , било је јако пуно таквих ситуација и било је јако много храбрих бораца који о својим јунаштвима и подвизима ћуте и којима се са поштовањем клањам за разлику од многих из политичког и јавног живота у Р.С.

  Када помињете „плетиље“ било је тога и у овим крајевима па је тако кружио један пун војни аутобус са онима које је требало сачувати за послије рата. Чувани су како би преузели политику и привреду а да ли их је чувао СДС или војне и цивилне службе , то је велико питање??? Не заборавите да је у то вријеме изузетно активна била партија : „СК – Покрет за Југославију“ у којој су били , скоро па сви , официри ЈНА касније „Војске Србије“ и „ВРС“.

 38. Не бих да будем адвокат Дражену, зна он то боље и од мене и многих, али…,

  Никола,(који има почесто веома лијепих и смислених коментара)овдје прије свега наступа као политичар, па према томе, с обзиром на свеопште стање у друштву и однос критичара према таквима не треба ни да се љути, нека трпи ако се већ хвата у то коло. Јер је овдје веома мало тзв политичара да заслужују било какво поштовање и уважавање.

  Међутим, често кроз политичку причу провлачи и пренаглашава то, ја сам „српски капетан, ја сам частан, ја сам ово, ја сам оно…“а с друге стране такође почесто час критикује, час одаје почаст једнима те истима, данас је против њих(лопови, пљачкаши, профитери…), сутра их диже у небеса, те мудри, те државници, те искусни,итд.
  Мени је непојмљиво да човјек који је крварио гаће,носио пушку. износио мртве и рањене саборце…у било ком контексту подржава и држи страну ратнопрофитерској власти па таман да је та власт златним плочама поплочала читаву РСрпску, а камо ли што је све учинила и чини да дијели расцјепкава, завађа и борачку популацију и читав народ…,

 39. Да , „славија“ , ја управо и упорно сво ово вријеме о томе (што сте Ви написали) и говорим.
  Можда се на прву чини али нисам , посебно у овом одговору „дражену“ , имао ништа против његовог коментара а и показао сам искрено разумјевање и суосјећање према ратном искуству „капетана“. Исто , као и Ви , не могу да разумијем ту гимнастику и подршку режиму? Јер подржавати Павића је исто што и подржавати режим. Па пред сваке изборе Павић и компанија се на исти начин мало нећкају и противе „великом баји“ али послије сваких избора (али и сваки пут све већег броја гласова) поново падају у чврсти загрљај „баји“ и Ђокици.

 40. распућине,

  нико, ама баш нико, не мора бити херој у рату,не мора бити ни борац директно у рову,све да би био часан припадник ВРС (хиљаде су били у разним командама и на другим задацима у ВРС,плус комплетна логистика).

  Зато данас има оправдано више категорија учесника рата.

  По мени,наравно да је борац у рову на првом мјесту, да је после рата требао бити на првом мјесту, зато што је и у рату њему било најтеже,али свако, баш свако ко је овдје остао цијели рат у било као војник, или цивил, пропатио је, доживио многе породичне несреће и трауме, не само од посљедица рата, него и неправде због појединих кретена-издајника-лопова.

  Нарочито због “ сукоба“ двије идеолошке струје у ВРС, петокракића и тзв.четника, “ међусобног сукоба“ војних-политичких-полицијских структура, свједоци сте ових дана срамотних свједочења тзв.првих људи МУПА.

  Сви смо ми пропатили, од дјеце, жена, до војника и оних који су радили да би функционисала одбрана и систем, довољно смо сви пропатили због сукоба са војним и медијским непријатељима, због сиротиње и страха, да нам није требала со на рану због испреплетених сукоба војске, политике и полиције.

  Сукоба због идеологије, дјеловања агената разних тајних служби у врховима свих структура, а посебно и највише криминала у свим редовима.

  Сигуран сам да је тако било и код друга два народа.

  Учили смо прије рата одбрану и заштиту у средњој школи, неки и на факултету, учили смо тзв. ратну доктрину, да једна трећина ратује, а да двије трећине становништва ради, да би обезбједила логистику војсци и функционисање система.

  По мени, сваки човјек који је провео све дане рата овдје,дао је свој велики допринос да би данас имали Републику Српску.

  Сјећам се како је било приче код оних који се не разумију у вођење државе у рату, приче да све треба у ров, а онда кад пошаљу струку нема струје,нема телефона, нема дома здравља, нема ко да дјецу учи,, нема болница, нема одвоза отпада, нема струке и мајстора, односно фабрика које раде да се обезбједи финансијска и свака друга логистка војске и осталих неопходних служби, нема……………………………………………….

  Да закључим.

  Сваки поштен становник Републике Српске је огорчен због ове ситуације,због понижавања људи, због ратних и поратних профитера, због уништавања привреде и пљачке природних ресурса ЕПСКИХ РАЗМЈЕРА.

  Сваки грађанин данас има моралну обавезу да се бори за нормално друштво, све да се сачува достојанство и крвљу стечена Републка Српска.

  Неко кроз самостално дјеловање и еснаф, неко кроз удружења грађана, неко кроз политичке партије, то није проблем.

  Проблем је у медијском прљавом „рату“, ПРОБЛЕМ ЈЕ У ТОМЕ ШТО ЈЕ ЦИЉ ДА СЕ СЈЕБУ СВИ ОНИ КОЈИ МИСЛЕ СВОЈОМ ГЛАВОМ,ДА СЕ СЈЕБУ ОД ОНИХ КОЈИ ПО СВАКУ ЦИЈЕНУ РАДЕ НА ТОМЕ „ДА СЕ СРБИ НЕ ДОСЈЕТЕ“

  Проблем је значи у томе што би неки ваљали у политичком блату поштене људе, неважно да ли су били одрасли људи прије рата и шта су радили све године рата, до оних који су били дјеца кад је био рат.

  Ваљали би и ваљају данас те часне људе ментори, све преко својих медијских БИТАНГИ, слуга и НЕЉУДИ.

  РАСПУЋИНЕ,

  нисмо сви исти у политици, што се покушава у јавности постићи подваљивањем, лажима и дискредитацијом хуманих и часних људи, па ево и мене.

  Не може нпр. бити да су зелени нешто са чим се не слаже било који нормалан човјек, било који родитељ, храбар, или мање храбар,млад, или старији човјек, чак и лопови?

  Нису зелени само политички став, то је потреба сваког од нас због времена у ком живимо, због универзалне идеје и борбе за здрав и нормалан живот, за очување Републике Српске, за владавину права,за социјално одговорну државу, за очување природних ресурса, све како би стратешки развили привреду, тиме обезбједили нормалне услове за живот сваког борца и сваке ПОРОДИЦЕ.

  Зелени су позив свима оним који знају и хоће, позив да се боре за ново вријеме, ништа нам са неба неће пасти.

  Позив да се заједно боримо да би обезбједили образовање и сигурну будућност наших младих, њихову економску перспективу и што је најважније, обезбједили због уређеног и богатог друштва биолошки опстанак народа на овим просторима, све кроз стварање услова за максимално повећање наталитета, односно, рјешавања „црне куге“,о којој су пуна уста политичара који су до ње и довели српски народ.

  П.С. Сигуран сам да имаш та несрећна искуства уз рата, као што има наш РВИ Славија и многи други.
  Моја реакција и прича за ту несрећну акцију Чолина капа гдје сам се „истакао“, била је изнуђена, јер ме се покушало дискредитовати.

  Много ми је тешко и данас због тог дана, никад се нећу помирити са тим да је била несрећа, зато сам реаговао срцем на биједни коментар после изнесених чињеница.

  Ово помињање је била самоодбрана од Стевандићеве фукаре.

  Сметам фукари што имам херојске подвиге у рату, док се његов ментор помиње по нечему другом, сметам фукари што сам радио и градио прије бављења политиком, што држим ријеч и што нисам био члан ни једне партије, за разлику од његовог ментора који их је промијенио десетак.

  Сметам им што ја од првог дана у политици позивам на ЈЕДИНСТВО-САБОРНОСТ, а фукарин ментор позива на јединство, све док сваки дан кроз медије дијели људе на издајнике и „патриоте“.

  Сметам им због тога што је нам је изборно тијело исто, сметам им што нећу дозволити прелетачима и прелетачевић партијама да по зна који пут оне незадовољне и неопредјељене гласаче продибију на фору.

  То је суштина мој распућине.

  Па мислиш ли да неки предсједник партије из Републике Српске има овакав херојски чин,да не би на сва звона то било потенцирано гласачима, не мора од њега лично, од његовог медијског тима сигурно.

  Значи, ја јесам частан човјек и частан официр,као што је истина да сам многе друге позитивне ствари урадио за народ прије бављења политиком, то и смета менторима, знаш ти добро шта је циљ овог покушаја дискредитације.

  Али да ја свима објасним зашто сам поред многих тешких тренутака у животу, посебно узнемирен на саму помисао на тај дан?

  Чолина капа је једно узвишење изнад улаза у Сарајево, на линији на Требевићу, једино узвишење са којег нас је тукао муслимански снајпер, рањавао и убијао војнике на линији у подножју боб стазе, све од почетка рата.

  Да није било (не)намјерне грешке, та би кота била заузета 31.10.1992 године, на Лучиндан и не би касније многи погинули.

  Прва жртва на линији са Чолине капе после акције, био је мој рођени ујак Мирко Вуковић, најстарији од тројице браће моје мајке, командир вода.

  Подофицир који је непун мјесец дана после акције погинуо од снајпера са те коте,све у доба договореног примирја(како подмукло), погођен је у главу, са леђа у потиљак, погођен је у договореном примирју, све док је преузимао смјену са својим водом 28.11.1992 године.

  Замисли ти те биједе која пуца човјеку са леђа док је примирје, пуца док наши исто тако могу скинути њихове, оне који се у току примирја шеткају и опуштано по рововима понашају.

  Ниже и биједније не може,одмах иза тога је понашање ове Стевандићеве фукаре, зар не?

  Много сам тог ујака волио,био везан за њега, он је човјек који ми је открио љепоте природе, горњег тога Неретве и осталих бисерних планинских ријека,научио ме свему у природи, ма био је сјајан рибар и велики човјек по свим питањима.

  Погинуо ми је и најмлађи ујак 1994 године, Ђорђо Вуковић, командир чете у Вогошћи и носилац Карађорђеве звијезде,погинуо док је извлачио свог рањеног војника, али на то нисам могао утицати?

  На ово јесам, 100% би за пар минута била заузета Чолина капа, да сам преузео ров на врху, макар ја и погинуо, заједно би га заузели, не би се после десила трагедија.

  Мој ујак, као и командант Лоловић би можда и данас били живи, само да не би (не) намјерног пуцања нашег троцјевца по нама, баш у моменту кад сам био на десет метара од муслиманског рова, нема шансе да је то случајно, зато ме то боли и раздире мој распућине.

  Па још на то ми треба нека фукара да каже, једна акција, шта је то?

  У тој акцији су спашена четири живота од стране Николе Лазаревића, у тој акцији је по ноћи кроз минско поље прошао Никола Лазаревић, отац двоје мале дјеце, све да би нашао команданта, да не би његово тијело однијели муслимани и хвалили се како су нам команданта убили,те да би извукли тијело погинулог оца и саборца, све како би га достојансвено сахранили, како и јесмо заједно са његовом породицом.

  Шта је урадио фукарин ментор у рату, нека ми објасни неко?

 41. Славија,

  знаш то добро кад је почело са часни српски капетан, кад су ме почели дискредитовати прије пар година, са једне стране, са друге,ти знаш да се ја никог не бојим , то наглашавање је било управо у смислу да нису сви официри, као неки, за лични интерес издали борце, те да ћу ја као неукаљани политичар и часни српски официр позвати борце да бране своја права, ако неће то да раде њихови представници.

  Нажалост, изгледа да ћу и морати, јер ево и мој пашеног Савчић(од исте фамилије оћењени), умјесто да ултимативно тражи од владе запошљавање најмање 20.000 бораца, он иде на разговоре да скину 30% дуга струје за пар хиљада незапослених бораца.

  Е јебем ја ту заштиту.

  Значи, ово је у политичком смислу коришћено као самоодбрана, а уједно да стварно ви прави борци видите да има људи у политици који што кажу, то и раде.

  Поздрав

 42. Po meni je ovo blesava diskusija.
  Čovjek neće da skonta da je divljenjem udbašu izazvao reakciju da ga svi redom zajebavaju i potapaju.
  Druga glupost je potanko opisivanje događaja na linijama.
  Vulin je ludak,dezerter,slijepac i škart koji danas vodi vojsku Srbije.
  Ako je nekome suđeno jesti hljeba od politike onda može biti i kao Vučić ili Vulin.
  Šta se upinjete srpstvom kada je pola oženjeni muslimankama,članska KPJ, ljubitelji bravara,djeca komiteta,potomci krvavog i slični kroje kapu i danas su mjera srpstva.
  Ako ste ratovali pustite to, prodaće vas braća na kilu k’o debele svinje da vas sude za bilo šta u bivšem logoru za Srbe.
  Srpstvo je mrtvo, idemo ka društvu u kojem će biti važnije u kojem privrednom društvu ti je djeda imao akcija.
  Pošto je kod nas takvih malo, nije bitno ko je ratovao nego kome je djeda bio crvena banda,otimač,kiselio narod.
  Da si od takvih ti bi Lazareviću odavno bio političar ili bar politički analitičar.

 43. Је ли се оно и Чавић смандрљао низ неке степенице(не нужно УДБАШКЕ)?

 44. Младене,

  мислиш да сам насјео, е мој Младене-Мухареме, ко је овдје наиван?

  „Натјераше“ ме будале и политички дилетанти, да се правдам и тиме докажем да сам частан и храбар човјек, да сам морална вертикала за њихове политичке менторе, што је најфгоре, покушавајући сјебати мене по наредби метора, зада тешак ударац оном за кога по хијерархији мора да надничи овдје годинама.

  Баш се питам, после свих сазнања о мени, па и овог, ко ће смјети са мном на мегдан од политичког олоша, да ли ће смјети МЕТНТОР, сумњам, још ово није ништа, има Ниџо још десетине овако јаких адута,адута које чува да их пласира на вријеме.

  Знаш ти добро Мухареме да се овдје ради о покушају минирања неукаљаних зелених и њиховог авангардног вође Лазаревића од стране „патриота“, да је то класичан покушај дискредитације, све да не би ДНС, СДС, ПДП, чак и СП,као потенцијални наши програмски партнери профитирали у оних најмање150.000- 200.000 разочараних и неопредјељених бирача, оних који траже АЛТЕРНАТИВУ, траже у некој ЕКИПИ снагу и образ?

  Остали су гласови сигурни -чврсто бирачко тијело, они иду СНСД, СДС, ДНС, ПДП и СП, јединим сигурним парламентарним партијама.

  Биће у ових 150-200.000 неопредјељених КАЛА, биће на ове прелетачевић партије без образа и идеологије, неке минорне удружене савезе малих партија, те једну парламентарну партију у расулу, потрошено можда највише до 50.000 тих гласова, остало иде оним који могу понудити нешто ново, иде удруженој програмској АЛТЕРНАТИВИ, то сви знамо, зар не?

  Другим ријечима,покушавају сад и покушаваће даље многи да ме дискредитују, да се не би због наше неукаљане и позитивне приче, нашег образа,наше искрене дугогодишње ујединитељске приче и пројекта ПРВЕ ПРАВЕ ПОСЛЕРАТНЕ ОБНОВЕ, те муда, медијски супер опасног Лазаревића, програмски партнери докопали ЗЕЛЕНИХ и тиме добили велике симпатије већине тих неопредјељених и разочараних гласача.

  Оних које не можеш купити осим јасном и културном понудом, оних који ће баш због нас вјеровати нашем партнеру, више него било којој другој партији.

  Зашто?

  Па дајте молим вас реците са којом партијом је данас једино могућа прича о саборности, о правној држави, о хуманости, о чисту образу, о…….., осим са ЗЕЛЕНИМ, односно, како се другачије може нека јача парламентарна партија наметнути као АЛТЕРНАТИВА,што ти разочарани и неопредјељени бирачи траже?

  Да неће можда бити АЛТЕРНАТИВА у јединству са удбашким партијицама, и партијицама прелетачевића, људи који нема гдје нису били и кога нису зајебали.

  Само господо са авангардним зеленим, са нашом неукаљаном причом се може дати ријеч, да то ставим у оно , САБОРНОСТ,владавина права, морална и привредна обнова,100% еколошки чиста, те супер одговорна социјална држава,односно скраћено, јако осмишљена и изнуђена ПРВА ПРАВА ПОСЛЕРАТНА ОБНОВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

  Другим ријечима, алтернатива иде уз авангардне ЗЕЛЕНЕ, друге опције и неукаљане партије која нуди ново вријеме, партије са јасном идеологијом, идејом о и програмом која доноси нешто стварно ново у НСРС и владу Српксе, нема ни у Републици Српској, ни у Федерацији.

  Ето Младене зашто није била блесава ова дискусија, ја увијек на крају поентирам.

  То је моји медијски мишеви тактика, знао сам ја да ћете ви удадарити на све начине, па покушати и о рату, чекао сам вас да вам покажем колика је Ниџо био јајара, знао сам да сте глупани који умјесто да нешто детаљно провјере, насједну на ону, „гдје си ти био у рату?“

  Знам ја да ово много људи не чита, нарочито моје тираде, али знам ко сигурно чита због избора и какве поруке са тим добија.

  Поздрав свима и опростите на дужим, али 100% истинитим коментарима.

  П.С. Видјећете да ће највеће изненађење избора бити уједињена АЛТЕРНАТИВА, толико.

 45. Iznenađenje da nema iznenađenja, pa svakome ko može da razmišlja jasno je da je alternativna jednako studio 2 režima.
  Nema alternative!
  Vi ćete možda i ući u vlast ali samo kada počne potpuna demontaža Republike Srpske vjerovatno ćete imati neku ulogu kao na primjer Gašić Vulin Vučić doktor Smrt i slični cirkusanti pravo je čudo da vas Već nisu pozvali na farmu.
  Pitam se gdje vi živite, razgovarate li sa običnim ljudima?
  Jeste li ikada čuli za sigurne glasače?
  Brojke koje pominjete jednostavno ne postoje, žao mi je ali vam to moram reći ne da bih vas zajebavao već jednostavno zato što je to stvarnosti sve ostalo je plod Vaše mašte.
  Srdačan pozdrav, sljedeći komentar napisaću posle izbora.
  Pozdrav svim frontalovcima

 46. Сигурни гласови су тврдо бирачко тијело, све заједно, СНСД, СДС, ДНС, СП, НДП и остали немају ни 350.000 гласова.

  Рачунај на то још продају гласова и уцјене, значи још 100.000 гласова.

  Сад ти рачунај колико је то разлике у неопредјелјеним и разочараним, по задњим изборима око 200. 000 бирача, гдје су ту они који који не гласају, па рецимо због симпатија и једне сасвим другачије приче изађу на изборе.

  Е око тога ће се сви борити, али ја тврдим да ће зелени са партнерима и једном питком кампањом придобити најмање четвртину од те цифре.

  Гдје су они који ће први пут изаћи на изборе јер имају коначно за кога гласати, све због своје дјеце и своје породице, изаћи јер коначно имају понуду за коју знају да ће бити испуњена после избора.

  Имају зелене који су у свим земљама ЕУ одржали ријеч уласком у парламенте и владу, те својим радом промијенили комплетан начин живота, пословног понашања и национално супер одговорног размишљања за деценије унапријед.

  Зашто би нормални, а неопредјељени и разочарани грађани гласали за стару причу, кад имају часну понуду, зашто не само за зелене,или за зелене и њихове евентуалне партнере, зашто не би писмени и нормални родитељи дали шансу неким некомпромитованим , храбрим и оствареним људима?

  Зашто би наш партнер непослован , па не би искористио једину нормалну причу у Српској, тиме могао гарантовати неопредјељеним бирачима провођење заједничког програма?

  Зашто би пропустао прилику да заједно са зеленим гарантује добијање стотина милиона евра помоћи из фондова од зелених ЕУ и великих свјетских фондација?

  Може ли то све са неком другом партијом прелетачевића, или неком партијицом без идеологије гарантовати’

  Наравно да не, само је једна прича остала у Републици Српксој неукаљана, и авангардна, њу треба да искористи народ због себе, будућа влада због себе и евентуални наш програмски партнер бог себе.

  Веома једноставно, зар не?

 47. Не, гласа се БЕЗИМЕНИ за људе, гласа се за идеју, идеологију програм и образ, те способност људи и досадашње резултате рада оних који нуде програм.

  Зелени ДОКАЗАНО јесу једини авангарда у Српској, јесу поштени, нуде рјешења, нуде саборност, нуде социјалну правду , нуде 100% заштиту ПРИРОДНИХ РЕСУРСА, нуде 100% чисту државу, нуде договор за ново вријеме, нуде да нас у ЕУ по агенди прихвате као партнере преко ЕГП-зелених партија Европе.

  Нуде могућност после уласка зелених у НСРС, да све општине, без обзира ко има већину у наредне четири године, све за пројекте еколошке инфраструктуре повуку стотине милиона евра фондова из ЕУ, као и добију помоћ из држава које помажу земље које су доказале да подршком зеленим хоће да примијене стандарде у заштити животне средине, стандарде какве они имају већ деценијама, те нуде помоћ фондова из мега јаких еколошких фондација свијета, нуде………………………

  Да не причамо о фондовима за пољопривреду и туризам, за МЕГА пројекте, као што је трајно рјешавање насипа од Уне, Сане, до Саве, Босне и Дрине.

  Зелени нуде сасвим другачији приступ привреди, образовању, нуде гиљотину прописа, нуде владавину права, нуде једноставан систем управе и гарантују да нико неће остати без посла, нисмо ми партија која оставља народ без посла и пљачка народну имовину, напротив.

  Ми смо партија која нуди авангардни програм са роковима извршења за сваку годину појединачно, програм који у два четворогодишња циклуса, све на основу онога што имамо, постигнемо ниво развијености, као сад Чешка и Словачка.

  Шта ти нудиш безимени?

 48. „Не, гласа се БЕЗИМЕНИ за људе, гласа се за идеју, идеологију програм и образ, те способност људи и досадашње резултате рада оних који нуде програм.“

  Samo sam ovo procitao. Ljudino de jos jednom procitaj sta si napisao. Treba li da ti objasnim besmisao ove recenice?

 49. Нису битни појединци БЕЗИМЕНИ,зелени јесу авангарда, овдје се ради промјени свијести у Републици Српској, о промјени пословног понашања, о стратешком размишљању за идуће године и деценије, односно, о национално одговорној причи са подлогом.

  Не можеш наћи ману зеленим и нашем програму, не можеш дискредитовати зелене, мада јефтино покушаваш, курвански без имена.

  Ево ти си спиновао са оним месијанство,извукао из контекста мог коментара шта теби одговара, даљи текст тог коментара је све необорива чињеница.

  Какво је месијанство примијенити искуства нормалних земаља, рецимо алпског региона, или скандинавских земаља?

  Какво је месијанство чињеница да је Србија прошле године добила 400.000 евра из фондова?
  Због чега није прије добијала?
  Разлог је једноставан, зато што сад имају зелене у парламенту?

  Какво је месијанство једног паметног човјека, Виктора Орбана, државника који је при крају првог мандата видио да друге земље ЕУ,државе са статусом кандидата, или са потписаним ССП, добијају пет и више пута средстава од Мађарске, све зато што они немају зелене у парламенту?

  Расписао је мало раније изборе, помогао двије зелене партије да заједно пређу цензус од 5% и за 3,5 године са њима повукао више средстава из фондова, него што је Мађарска добила за 12 година чланства у ЕУ без зелених у парламенту.

  Еколошка партија РС -зелени од јесени у НСРС,да ли је то месијанство, или реалност, па ако хоћеш и пословност оних који хоће да се питају у Републици Српској после избора, све да кроз будућу власт могу да рачунају на средста која без зелених не могу ни сањати.

  Српска може без било које партије у парламенту, али новац из фондова може добити само са зеленим, то је 100% чињеница.

  Доказ.
  Види колико је добила Српска и Федерација, те заједничке институције за овог мандата, да не говорим за прошлог?

  Знаш колико, ништа?

  Ништа, нема те СДА, тог ХДЗ, СНСД, СДС, ПДП, СДП, којим ће дати 10 милиона евра, а не стотине, ЕГП-савез зелених ЕУ, савез који је дио владе ЕУ и одлучује гдје те силне милијарде по овом основу иду?

  Да не говорим да чланице ЕГП у Бриселу утичу кроз рад својих државних влада, да помогну из својих буџета земље које су кроз давање подршке зеленим, односно, њиховом уласку у парламенте, показале да хоће да крену њиховим путем.

  Неће ни велике свјетске еколошке фондације да дају новац тамо гдје нема зелених, имају лоше искуство са земљама бившег соц-лагера, ненамјенски се паре трошиле и ставили ВЕТО.

  Нема шансе да дају озбиљна средства било којој држави гдје се зелени не питају, понекад, што сте сви свједоци, дају понешто за неки мали пројекат, или помогну да нека удружења могу егзистирати, тек толико да се не каже како нису нимало помогли.

  Што неке социјалистичке, народњачке, или неке друге европске групације нису дале навац за ту намјену својим партнерима из БиХ, па и оне су чланице владе у Бриселу?

  Не могу, јасна је подјела, око фондова из области екологије, па и надмоћном већином за пољопривреду и туризам, питају се људи из ЕГП.

  Значи безимени, зелени Српске су реалност, ми смо наметнули своју хуману и реалну причу, једина смо парламентарна партија на локалу у БиХ, сад иде фаза која доноси Републици Српксој афирмацију и подршку ЕГП, они су одани партнер, ту нема грешке, као што нема грешке да народ има зелене у НСРС, са појединцем као што је Лазаревић, или без њега.

 50. Помолимо се браћо и сестре да га авангардни Нешић прими у програмско партнерство. Питају ме Паљани и Романијци којима сам обезбједио зубе да ли да гласају за Елеза или Цицка. Кажем имате Гњурца, доказаног јунака, задужбинара, родитеља, ношеног суманитим идејама величине и прогањања, манијом, идејом месијанства у политици, па тај јунак коље зубима усред Часног поста, псује као кочијаш. Кажу: „Гласали смо сваки пут, али му покраду десетине хиљада гласова. И да добије дупло него прошли пут, то је само 76, опет му фали 4500 за пролаз. А зубе нам ти, Дражене, донира, а не Гњурац“.
  Кажу да ће га Нешић примити ако му пребаци 50000 донације од Зелених Драча и Валоне. Да се Елез уједињује с партијама широм Српске и да Гњурац поред њега неће узети ни 38 гласова.

 51. Дежурају удбаши.
  Нема везе,само удрите, иде вријеме, поред СНСД, СД, ДНС, ПДП, СП једино ће још у НСРС бити зелени.

  Толико од мене.

 52. Mene kao potencijalnog glasaca, koji nije opredjeljen, nazivas udbasem? Zato ti i rekoh da na one koji citaju tvoje komentare ne racunas.

 53. Опрости Младене-Мухареме,тебе нисам ставио у удбаше, удбаши су термин за „србе“, ти си АИД,то је други пар ципела.

  Морате господо удбаши и ботови да схватите, ми се нећемо борити за гласове неопредјељених- разочараних, те гласове оних којим историја даде за право што су тврдили да немају за кога гласати

  Часни и авангардни ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ,заједно са јаким партнером и
  неупитном гаранцијом народу да обећано мора бити испуњено, јесу једина и права АЛТЕРНАТИВА.

  Ништа ми не нудимо, нити ћемо’са партнерима радити другачије, него зелени Европе, видите њихове резултате задњих деценија?

  И они су имали партнере, нико не може сам владати државом, али су кроз заједничко дјеловање и партнере промијенили.

  Својим радом су свијест народа промијенили, промијенили привреду, начин живота и све обећано испунили, чак су због симпатија народа све партије друге идеологије промијенили до те мјере, да им је њихов програм данас у најмање 70% индентичан програму зелених партија.

  Значи, ко буде са нама, мора дати чврсте гаранције, ако нема гаранција народу, нема ни партнерства, то је јасан став зелених.

  Понављам, чврсто бирачко тијело, плус куповина гласова, плус уцјене, једнако максимум 500.000 гласова, наравно са гласовима партија из Федерације.

  Ту се налазе и „чврсти“ гласови наших потенцијалних партнера.

  По прошлој излазности остаје 150.000 разочараних у све партије, зна се зашто, плус могући излазак десетина хиљада оних који не гласају, али сад због јасне и хумане понуде, те питке родољубиве приче, излазе да гласају за АЛТЕРНАТИВУ.

  Мој Младене, неће се АЛТЕРНАТИВА борити за те гласове, они су већ већином наши, наравно уз кампању која ће ући у СРЦЕ и ДУШУ сваке мајке, сваког оца, сваке породице, могу нам већ сад вјеровати, али ћемо знати кроз културну кампању стећи њихово повјерење, све да је то национално одговорна и реална причаа, односно да је то једина прича са подлогом.

  Значи, нећемо се ми борити за те гласове, ми ћемо са том честитом категоријом људи успоставити сензибилан однос и стећи повјерење, сви остали ће покушати да бар неки дио гласова преотму супериорној и хуманој причи АЛТЕРНАТИВЕ.

  Ево, ја и моја породица би схватили поруку.
  Да лично нисам умијешан у политику, срећа у ову лијепу причу, сигурно бих био разочаран после 22 године јебавања народа у мозак, те пљачке и понижења које смо сви ми нормални грађани доживјели, зар није тако?

  Значи, ја бих данас више вјеровао неукаљаним зеленим и њиховим АРГУМЕНТИМА СА ЧВРСТИМ ТЕМЕЉИМА, него свима осталим заједно.

  Надам се да си схватио фабулу радње, у осталом као и они који прате моје поруке из свих табора?

 54. Прекрсти „српски капетан“ Младена у Мухарема. Чиме ли га омађијаше на Башчаршији?

  По закону вјероватноће, од оних његових 200 жена бар 100 је било у димијама. Од тих 100, бар 10 је остало у другом стању. Од 10 трудних бар 5 је родило. Како има кћери у кући, по закону вјероватноће, ова петорица су синови. Од њих 5, по закону вјероватноће, најмање један је на ратишту у Сирији.

 55. Ено Гњурца на БН порталу представља се као „зелени Билећа“, пише за себе да има 130 кг и да је висок 2м. 🙂

 56. Господа Павић и Стевандић су оперативци тзв. УДБА-е. Господин Лазаревић се највише њима двојици нудио, а сад прозива нас све редом да смо „удбаши“, као да је то нешто негативмно. Тотални шиз!

Оставите одговор