Милан Благојевић: Тиче нас се

Када је Уставни суд БиХ 18. јануара ове године донио одлуку број У-21/23, којом је укинуо кривично дјело повреде угледа Републике Српске из члана 280а. Кривичног законика Републике Српске, истог дана Огњен Тадић савјетник предсједника Републике Српске је изјавио, а портал РТРС пренио, да: "Шта год одлучују судије окупљене у крњем Уставном суду БиХ, Закон о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ одређује да се то Републике Српске не тиче и то је тако до политичког договора".


Дани(ј)ел Симић: Бројање до забројавања или одбројавање до преумљавања?

Ово је ситуација у којој као да се будите из сна гдје су вас из кола у сусједној траци, док чекате зелено свјетло на семафору, видјели како копате и једете слине из носа. Смију се родитељи, а дјеца са задњег сједишта показују прстом у вас. Баш вам непријатно и драго вам је што сте то само сањали. Кад се разбудите, схватите да то није сан. Заспали сте за воланом. Још један трептај. Видите како уопште не контролишете управљач. Волан, сваки са своје стране, држе Суад Арнаутовић и Ади Агић. Слободном руком вас шопају балама.


Како су нестали радикали

Прикључивање Српске радикалне странке Републике Српске Партији демократског прогреса, данас није посебно значајна политичка вијест.Тадић одвео Павића до Вучића

Предсједник Србије Александар Вучић није рекао ништа што није раније, у вези са Републиком Српском, након састанка са делегацијом ДНС.Марко Павић – нови шеф Огњена Тадића

Данас је саопштено да Огњен Тадић постаје потпредсједник Демократског Народног Савеза, чији је предсједник дугогодишњи градоначелник Приједора и дио владајуће већине са СНСД и СП, Марко Павић.