Ништа уранак: Министарство одбране БиХ одржало традиционални концерт на католички Божић

Министарство одбране БиХ шаље саопштења искључиво латиницом, са енглеским ријечима у оригиналу, али занимљиво из њих је сазнати да ОС БиХ прате све велике католичке празнике, војници и официри редовно иду на ходочашћа о државном трошку, док таквих вијести кад је православље у питању нема.

уторак, децембар 14, 2021 / 09:41

У саопштењу се, свега машински пресловљеном на српско писмо, каже: У поводу обиљежавања предстојећег благдана Божића, Војни оркестар Оружаних снага Босне и Херцеговине је у понедјељак, 13. просинца 2021. године у Дому Оружаних снага Босне и Херцеговине у Сарајеву, уприличио традиционални божићни концерт Министарства обране БиХ.

Због пандемије ЦОВИД-19, и ове се године божићни концерт Министарства обране БиХ одржао с мање узваника и гостију, а у овој прилици благданске поруке упутили су замјеник министра обране БиХ за политику и планове Мијо Крешић и надбискуп коадјутор Врхбосанске надбискупије и апостолски управитељ Војног ординаријата у БиХ монсињор др. Томо Вукшић. Божићном концерту назочио је и генералски збор Оружаних снага БиХ.

Они су свим дјелатницима МО БиХ и припадницима ОС БиХ католичке вјероисповијести зажељели честит Божић, а свима осталима сретну и успјешну предстојећу 2022. годину.

"У овом времену ишчекивања Божића, потребно је наново промислити о ономе што у животу чинимо и тражити начина бити још јачи ослонац једни другима. Заједништво у чињењу добрих дјела, али надасве искреност и топлина односа међу свим народима, данас је нарочито потребна," рекао је овим поводом замјеник министра обране БиХ Мијо Крешић. Он је нагласио да ту вриједност заједништва у нашем друштву посебно свједоче припадници ОС БиХ својом свакодневном проведбом задаћа и мисија, потпором једних другима и искреним приступом и међусобним разумијевањем различитости.

Монсињор Томо Вукшић је свим становницима БиХ упутио најљепше жеље уз благдан Божић, са жељом да нађу снаге пребродити све тешкоће или болести. Уважавајући чињеницу да се и ми и наша домовина налазимо у сложеном времену пуном изазова, монсињор Вукшић је упутио и пригодну молитву у којој је молио Господина Бога, вјечну мудрост и љубав, да свим људима, а посебице онима који у нашој земљи доносе политичке одлуке, дадне довољно мудрости и разбора, стрпљења и спремности за узајамно поштивање и дијалог као једини прихватљив начин у тражењу праведних рјешења за тешка питања.
"Нека сви науче да тешке ријечи и увреде не доприносе очувању мира нити омаловажавање других и прегласавање малобројнијих доприноси успостави друштвене слоге и правде, које изравно угрожава сваки облик дискриминације," нагласио је др. Вукшић у свом обраћању.

У пригодном једносатном програму, уз Војни оркестар ОС БиХ под равнањем маестра Филипа Милошевића и пуковника Томислава Сушца наступила је сопранистица Ведрана Шимић и клапа "Еро". Изводили су складбе бечке класике, уломак из опере "Цаваллериа Рустицана", хрватске божићне пјесме, као и обраде модерних божићних пјесама у поп и роцк стилу.
Телевизијски снимак концерта Министарство обране БиХ ће учинити доступним свим заинтересираним медијима да га емитирају у данима благдана, а божићни концерт МО БиХ ће се моћи погледати и на Yоу Тубе каналу Министарства обране БиХ.Оставите одговор