Шаровић: Жељели смо грађанима да отворимо очи, како Додиков пут не води нигдје

Предсједник СДС Мирко Шаровић је рекао да су предсједник СНСД Милорад Додик и владајућа коалиција потцијенили опасности у које уводе Републику Српску у наредном периоду, која се сада нашла на једној врсти раскрснице.

уторак, децембар 14, 2021 / 09:26

Он каже да одлуке донесене на посебној сједници Парламента Српске служе за куповање времена.

"Очигледно је да је период тих намјера које је изнио Додик продужен на шест мјесеци, до љета, и да је то вријеме кад се улази у изборну кампању", напоменуо је Шаровић.

Поручио је како је процјена СДС-а, али и остатка опозиције, да ће тај концепт одвести у дубоку кризу да се дође до избора.

"Тај период је и да би се упутила порука гласачима, односно порука је ‘сада су избори, ја тражим подршку од вас, да побиједи ова опција која ће вам вратити надлежности, али је потребно да ми дате повјерење’. Ја га зовем перфидан план у коме су предвиђени ови кораци", рекао је предсједник СДС.

Коментаришући Додику изјаву да ће ако дође до санкција од Њемачке, РС узвратити истом мјером, Шаровић је казао да овакве пријетње дјелују смијешно.

"Мислим да смо ми као Република Српска постали случај, то је штета и лоше. Никад се то није издобрило према нама, тако да мислим да та пријетња Америци, Њемачкој, не стоји. Ми смо мала сиромашна земља са малим могућностима и ресурсима, економија нам је слаба, живимо од помоћи Њемачке и кредита које узимамо од њих. Не можемо сами да се издржавамо, не зарађујемо новца онолико колико нам треба, тако да ми то дјелује смијешно да се то пријети", рекао је Шаровић.

Шаровић је мишљења да је Додик требао јавности говорити о преносу надлежности, али и посљедицама које могу усљедити.

"Ради грађана и јавности треба да кажемо да је управо ова власт, већину надлежности пренијела – да ли кроз гласање у ПСБиХ, да ли сагласношћу НСРС, да су пренешене и под притиском од стране великих сила а неке су пренијете и одлукама високог представника и опет потврђене гласовима наших посланика у Парламенту. То је Додик требао да каже: да, прије 15 година смо погријешили, имали смо притисак, сада хоћемо то да вратимо. Грађани, суочићете се са тим и тим и то ће нас коштати толико и толико, желим да вам кажем истину а ви ако хоћете слиједите ме. Мислим да нас води путем који не води нигдје и гдје нема ништа и то је оно што смо жељели – да грађанима отворимо очи", изјавио је Шаровић.Оставите одговор