Додик о претресима Тужилаштва БиХ: Сви су нападнути од тог политичког олоша

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да Суд и Тужилаштво БиХ користе своју позицију у сврху политичког обрачуна са Републиком Српском, која је по Уставу јасно дефинисана и има загарантована права.НДП пријављује упад СИПА у странку, наставак претреса у четвртак

Народни демократски покрет обавјештава јавност да су јуче, 21.12.2021, године у поподневним сатима, након телефонске најаве, у просторије НДП у Бањој Луци дошли инспектори агенције БиХ "СИПА" са захтјевом за изузимање документације и саслушање предсједника, генералног секретара и секретара НДП-а.


Сипини пипци у просторијама Народне партије Дарка Бањца

Запослени Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) јуче су упали у просторије Народне партије Српске (НПС), како се вјерује, у оквиру истраге у предмету "рушење уставног поретка БиХ", који је покренуло Тужилаштво БиХ након посебне сједнице Народне скупштине РС 10. децембра 2021. године.Шаровић: Жељели смо грађанима да отворимо очи, како Додиков пут не води нигдје

Предсједник СДС Мирко Шаровић је рекао да су предсједник СНСД Милорад Додик и владајућа коалиција потцијенили опасности у које уводе Републику Српску у наредном периоду, која се сада нашла на једној врсти раскрснице.Шта закључује Народна скупштина Републике Српске на сједници о повратку пренесених надлежности?

На сједници Народне скуштнине Репубике Српске о враћању пренешених надлежности на државну заједницу БиХ, није дошло до јединству српских странака. Нејединство је било најављено и очекивано.


Шаровић против "једностраних одлука": Нека Додик разговара о враћању с онима с ким их је преносио

"Чак и када су захтјеви легитимни, а легитимно је да Додик и СНСД сада траже да се врти оно што су заједно са СДА и ХДЗ пренијели са РС на ниво БиХ, то не треба радити једнострано. Ми кажемо да је Додик  погријешио тада када је тако пренио преко 80 надлежности, али му поручујемо да  сада поново не прави грешке,",казао је Шаровић.