Додик о претресима Тужилаштва БиХ: Сви су нападнути од тог политичког олоша

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да Суд и Тужилаштво БиХ користе своју позицију у сврху политичког обрачуна са Републиком Српском, која је по Уставу јасно дефинисана и има загарантована права.

среда, децембар 22, 2021 / 15:24

Додик је на конференцији за новинаре у Бањалуци оцијенио да је посљедње дјеловање Суда и Тужилаштва БиХ "покушај да се сахрани Република Српска".

"Имамо политички мотисвисано понашање Суда и Тужилаштва, на што смо упозоравали дуже вријеме. То што је Суд усмјерио широку криминалну активност на институције, говори о томе да је њихова намјера дестабилизација Републике Српске, која исплаћује 525 евра просјечну плату, која има јефтинију струју и мање оптерећење на плате", рекао је Додик.

Према његовим ријечима, све указује нма то да треба да се заустави успјешан пројекат који се зове Република Српска.

"Из мржње које политичко Сарајево има према Републици Српској, покушавају се подузети неке мјере њене дестабилитзације. Обухват је импресиван – сви који раде у инстуцијама, политичке партије које чине власт, посланици који су слободни да износе своје мишљење, сви су нападнути од тог политичког олоша", нагласио је Додик.

Додик је додао да је Република Српска све чинила у складу са Уставом и Дејтонским споразумом.Оставите одговор