Пуковник Миленко Лаловић, командант Друге лаке бригаде ВРС, сахрањен у Београду

У Београду је сахрањен пуковник Миленко Лаловић, ратни командант Првог батаљона Мостарске бригаде, Трећег батаљона Невесињске бригаде и Друге лаке бригаде Војске Републике Српске.

среда, децембар 22, 2021 / 15:19

Лаловић је сахрањен на гробљу на Бежанијској коси, уз војне почасти, саопштено је из Организације старјешина Војске Републике Српске.

Био је учесник највећих битака у одбрамбено-отаџбинском рату, а његова улога се посебно истакла у првој Митровданској бици и офанзиви на Другу лаку бригаду када је пала Бијела.

Лаловић је преминуо 17. децембра у Београду, у 63. години живота.

Рођен је у Калиновику 1958. године.

Завршио је Средњу војну школу, а као најбољи у генерацији у средњој војној школи омогућено му је да упише Војну академију, гдје су га као једног од најбољих у класи задржали да васпитава млађе генерације питомаца.

У Херцеговину, добровољно, одлази 17. маја 1992. године, када је родној груди био најпотребнији, када се рушила држава којој је положио свечану обавезу, гдје у Мостару преузима дужност команданта батаљона у Мостарској бригади.

Након повлачења Мостарске бригаде и формирања Невесињске бригаде, преузима дужност команданта Трећег батаљона, углавном попуњеног од својих Херцеговаца.

Његов батаљон је био на положајима на главном правцу напада непријатеља у Митровданској офанзиви.

На овом ратишту је био 1994. године, када прелази на дужност команданта Друге лаке бригаде и на тој дужности остаје до краја рата.

Остаће упамћен по надимку "Лале заврата", јер је читав рат носио црногорско-херцеговачку капу "заврату" као симбол Срба.Оставите одговор