НДП пријављује упад СИПА у странку, наставак претреса у четвртак

Народни демократски покрет обавјештава јавност да су јуче, 21.12.2021, године у поподневним сатима, након телефонске најаве, у просторије НДП у Бањој Луци дошли инспектори агенције БиХ "СИПА" са захтјевом за изузимање документације и саслушање предсједника, генералног секретара и секретара НДП-а.

среда, децембар 22, 2021 / 11:17

Ову активност ће наставити у четвртак, 23.12.2021. године, а спроводи се по налогу Тужилаштва БиХ уз одобрење Суда БиХ, по формираном предмету у вези са одлукама Народне скупштине Републике Српске од 10.12.2021. године када су разматране Информације и усвојени закључци у вези са преносом надлежности са Републике Српске на ниво БиХ.

Народни демоктратски покрет поручује да је БиХ ушла у нову фазу бруталних активности бошњачких политичких и правосудних актера који не бирају средства да покушају унитаристички "дисциплиновати" политичке представнике Срба да силом прихватимо њихов концепт државе Бошњака са етничким мањинама Срба, Хрвата и осталих.

Уставни суд БиХ је, уз судије тог суда Сеаду Палаврић и Мирсада Ћемана, доскора бивше високе функционере СДА, без дилеме постао инструмент за отимање надлежности Републике Српске. Такође, Тужилаштво и Суд БиХ су, уз бројне бивше функционере СДА и других бошњачких странака у својим редовима, постали инструмент за дисциплиновање, хапшење и пресуђивање политички неподобних Срба, противника унитаризације БиХ и развлашћивања ентитета мимо Устава БиХ.

Како је послије "Велеиздајничког процеса" против Срба у БиХ у режији Аустроугарских окупатора престала постојати Босна и Херцеговина почетком 20. вијека, они који покрећу и подржавају нови "велеиздајнички" процес на почетку 21. вијека требају дубоко да се замисле шта је порука латинске свевременске изреке "HISTORIA MAGISTRA VITAE EST" (Историја је учитељица живота).

Рад Народне скупштине Републике Српске, њене одлуке, начин њиховог доношења, ступања на снагу, учешће изабраних народних представника, као и све остало је законита и уставом одређена активност законодавне власти коју ни на један начин не може и не смије спречавати, застрашивати, пријетити или онемогућавати судска власт, а она то чини по политичком налогу уједињене бошњачке политичке елите.

Одбацујемо политички мотивисане измишљене процесе и судске прогоне и поручујемо да ћемо наставити дјеловати слободно и на законит и уставан начин у раду Народне скупштине Републике Српске и у интересу Републике Српске и свих њених конститутивних народа и грађана.Оставите одговор