Никола Лазаревић: Парламентарна монархија, једино рјешење

Предсједник Еколошке партије РС, предлаже Србији монархистичко уређење. Монархија, како то моћно звучи. Помислим одмах на Шведску, Данску, Норвешку, Белгију, Холандију, Велику Британију, Шпанију и многе друге. Све најбогатије, најуређеније земље. Видите им само привреду, путеве, здравство, школство, животну средину,погледајте само колико улажу у спорт и културу. Гледам, и као сваки нормалан Србин из РС […]

понедељак, 30 априла, 2012 / 09:43

Предсједник Еколошке партије РС, предлаже Србији монархистичко уређење.

Монархија, како то моћно звучи. Помислим одмах на Шведску, Данску, Норвешку, Белгију, Холандију, Велику Британију, Шпанију и многе друге. Све најбогатије, најуређеније земље.

Видите им само привреду, путеве, здравство, школство, животну средину,погледајте само колико улажу у спорт и културу.

Гледам, и као сваки нормалан Србин из РС нисам задовољан како се одвија кампања у Србији, поготово за предсједника. Гледајте само она подметања, изношење свега прљавог што могу да нађу једни о другима, част изузецима. Једни Србију уништили прије, ови реформатори је дотукли, а народ треба да на основу њихове свађе, а не програма и преузимања одговорности, гласа за још четири гладне године.

Србија треба истинску реформу.Таква реформисана и јака Србија треба нама у Републици Српској. Реформисана и уређена Србија треба западном Балкану, Европи, земљама БРИКС-а, али највише таква Србија треба њеним грађанима.

Како је онда реформисати, запитаће се они који се разумију и они који се не разумију у државно уређење једне земље.

Наравно да је за Србију једино рјешење парламентарна монархија. Србија има краља Александра Карађорђевића. Паметан, школован, има три лијепа и паметна сина, има историјско право на престо, познат је и признат у цијелом свијету, има очеву имовину у Београду коју су му отели, црква и већина најумнијих Срба из Србије и расијања такође мисли и зна да је то једино рјешење.

Избори ништа ново донијети неће, јер ће поново двадесет партија бити у парламенту, трговаће се столицама, програм и реформе ће због таквог стања престати бити тема одмах пошто народ још једном наивно налети и да глас
овим досадашњим стечајним управницима и моје Србије.

Може ли бити горе од оваквог закона и републике, чији је власник српски народ, од тога да кандидат за њеног предсједика, само да би је понизио, буде муфтија из Хаџића на привременом раду у Новом Пазару.

Порука српском народу и свим њеним грађанима, изабраним посланицима, медијима и интелектуалцима: Отворите одмах послије избора причу о референдуму за државно уређење Србије.

Ријешите се за сва времена предсједника републике, који пола мандата проведу борећи се за други мандат и користећи природна богаства чији сте ви власник
за лично богаћење са својим партијским сатрапима.

Ријешите се историјски пропалог експеримента звани Република Србија кад већ имате добро искуство са монархијом и имате краља. Запитајте се шта би све околне државе дале да имају ту традицију, културу понашања и управљања гдје краљ има крунски савјет од најпаметнијих и најостваренијих људи па до демократски изабраних посланика и владом која управља са великом моралном одговорношћу према народу, краљу и крунском савјету.

Сјетите се Шпаније за вријеме Франка, ми из Југославије смо боље живјели од њих, данас су повратком монархије развијена земља, члан Евроске уније и нама на сиротињском Балкану шаљу хуманитарну помоћ. Да ли треба још неки примјер да се Србија врати вјери, традицији и као стара Европска држава за сва времена заврши са експерименима над својим народом и на својој териториј?41 КОМЕНТАРА

 1. Редовни сам посјетилац овог угледног портала и никад нисам коментарисала било коју колумну.Страшно је коментарисати овако конструктиван приједлог на начин како су то урадили ова два неотесана посјетиоца.За Васкрс је овај господин имао дивну колумну која је сваком нормалном човјеку дала снаге и вратила вјеру у људе, без обзира што и оваквих идиота као што су ова двојица има у српском народу.За наук овим злобницима,краљ у модерним парламентарним демократијама не влада, него изабрана влада, погледајте Велику Британију,Шведску или било коју другу модерну монархију.Предност монархије је управо у томе да предсједник републике и предсједник владе не буду из исте партије, што се показало погубно у свим новонасталим државама задњих 20 и више година.Краљ је ту да укаже на евентуални лош рад владе и министара и да управо чувајући своју позицију штити устав и закон, иначе би се народ окренуо против њега, другим ријечима свијет још није имао бољи систем контроле политичара него да их контролише онај за кога се не гласа ко је доживотно по вољи Бога и народа изабран.Још једна ствар, да је монархија лоша не би Патријарх и сви у цркви били за то,не би најумнији срби од академика,професора унивезитета,писаца,спортиста подржавали једну тако уређену српску државу и наравно што је колумниста јако надахнуто објаснио,никад више неки ефендија у таквој Србији не би могао бити кандидат за предсједника републике јер републике више не би било између осталог и због тога.
  Извињавам се посјетиоцима портала на грубим ријечима, али су то ова двојица заслужили.

 2. Никола,

  послије увођења парламентарне монархије у Србији слиједи прављење персоналне уније Карађорђевића и РС гдје ће у уставу писати да је монарх Кнежевине Српске престолонасденик Србије.

  Наш кнез ће бити Петар Трећи Карђорђевић.

  Тиме ћемо избјећи да нам којекакве будалетине буду предсједници.

  Сви за Николу, сви за Кнежевину Српску!

 3. Pošto Nikola nije sastavio oko lijeske zato je Simo iskopao ovaj tekst.
  Šest godina kasnije Srbija je farma,zadruga,najveća ludnica na svijetu koja ima i svoj dvor a prestolonaslednik je Maskota a ne dvorska luda što reče Zametica.
  Na srpskom dvoru Maskota prima Seku, valjda je to odluka krunskog savjeta.
  Srbija pičkoustog radikala je samo dokaz da ta zemlja nikada nije imala demokratski kapacitet.
  A ova Simina zajebancija da kneževinom nije umjesna. Srpska treba biti kraljevina da bi srećni narod živio u institucionalozovanom ZLU kao Rusi i Rusija.
  Pa da na svakom mjestu čuješ “ bog s nami“ a misle na Putina pajaca.

 4. Mladen 8. септембра 2018. у 19:05
  Pošto Nikola nije sastavio oko lijeske zato je Simo iskopao ovaj tekst.

  Ovo vise postaje farsa.Muka slusati i gledati posjetiocima sa sttrane.Odes li ti na halu bez da pitas Simu?S cim te toliko zaduzio?Jel ti sebe citas covjece?

  Pogledaj samo ovu recenicu:

  Posto Nikola nije sastavio oko lijeske….

  Zato je mentor simo morao iskopati ovaj text…

  Volio bi pojasnjenje..

  Jel ti nas citaoce,ostale ovdje,smatras maloumnima .

  Nije bitan u ovom slucaju ni Nikola ni simo.

  Vec ti covjece.Razumijem da si anti-SDS,ali jel to opravdava ovoliko poltronastvo?

  Zadnji put ti pisem direktno,necu vise.Ti si sad svrstan.

  1. Vjerovatno si i u pravu.Navijam za opziciju nebili makeli ovo zlo na vlasti.Vjerovatno ni oni ne bi bili bolji ako ne i gori.

   Ako uspijem doci na izbore ,vec sam skoro siguran glasam za zelene.

 5. Прије шест година је овај текст писан, морао сам то јавно рећи пошто су сви били напали на јединог државника српског после другог свјетског рата, проф. др. Војислава Коштуницу.

  Није хтио са жутим, није хтио са тада црним, данас жутим радикалима, видио је да раде за наше непријатеље, да ће од Србије направити фарму, није ГОСПОДИН-ДРЖАВНИК хтио да учествује у самосахрањивању свога рода.

  Лично сам био и остао монархиста, зашто не би Србија била модерна парламентарна монархија, зашто то не би урадила и Црна Гора, имају кнеза Николу, свакако су туристичка сила, бнека буду кнежевина као Монако?

  Знам ја што је Симо ово поставио, али нема везе.

  Иначе, да вас упознам, пратите ме на мом фејсбук профилу, сваки дан иде нека објава, да не заборавим, ВЕЧЕРАС гостујем у АПОСТРОФУ уживо,иде моја изборна јединица.

  1. Malo pogledah, mogu ti reci da ce broj glasova za tebe biti obrnuto proporcionalan broju tvojih pojavljivanja u medijima. Shvati kako hoces

 6. Nikola, pogledao sam Apostrof na internetu.
  Valjda si bio svjestan da gostuješ u studio 2 režima. Ako si želio poentirati onda si morao biti svoj i misliti svojom glavom.
  Ustao si motku čim si rekao dečija posla a započeo onako jebački da ih skineš sa kurca sa dalje.
  Ostatak je takođe bio jadan sa nametnutim temama RS i Srbija.
  Krajnje bolesna priča i ono o zastupanju u Sarajevu i 1/3 budžeta.
  Umjesto da si mentalno ubio onog bibca što mu je teško palo uvođenje UIO ti si samo kaskao za njima.
  Nisi ih trebao slušati uopšte mislim da te narod nije ni zapazio.
  Da ne spominjem ona kinder jaja.
  Kao i ono legendarno dalje koje si pogazio trebao si crvenima reći da ne možeš uzeti kinder jaje.
  Kada te pitaju zašto a ti im lijepo pojasniš ko na frontalu?
  Kažeš im: Žili mi ruka.
  Ovi su izbori cirkus sa normalnom pričom nećeš nikada u parlament.

 7. Слушај Младене,

  нисам ја крив што није дошао Бабаљ и неко из ПДП, онда би ту било приче, они би се крпили, ја поентирао, овако, мало сам их на крају забавио, шта да се ради?

  Биће ваљда прилике на БН, или на ОСМ ТВ, све да моји главни против кандидати са Сарајевско-романијске регије покажу шта знају у дебати, са тада 100% одморним Лазаревићем.

  Чујем да хоће да ме избјегну, поготово кандидати из Пала.

  Иначе, добро сам синоћ могао ишта рећи, у суботу сам се опустао са бајкерима, касније, до касно у ноћ, са једним мојим старим другом из Шведске и екипом.

  Куд га сретох, увијек кад се видимо заглавимо, јуче сам умирао, сад замисли црни мамурлук, вожња до Бањалуке и онда неиспиративни противници, плус обојица познаници?

  Можда ја гријешим Младене што сам коректан, ма гријешим сигурно, задњих деценија код Срба само будале пролазе(част појединцима и великом Војиславу Коштуници), зар не?

  П.С.Има времена, полако, Ниџо и зелени ће одлучити изборе, то сам вам обећао још прије пар мјесеци, ваљда си гледао моју задњу поруку?

  1. U politickom smislu vjerovatno i grijesis…Definitivno sad mislim da ti nisi za politiku(previse si ljudina).

   Previse iskren..nako vise za ljudovanje…

   Danasnja politika nije za ,nazalost iskrene.

 8. Nikola,po meni nije bitan broj učesnika u studiju. Bilo vas šest ili ti oči u oči sa voditeljem moraš znati šta hoćeš.
  Npr. Kada on onako bolesno započinje emisiju kako se onaj gusan vozio autom pa čuo vijest ti si dobro počeo.
  Mogao si nastaviti kako si veoma zabrinut zbog napada i torbe pune kamenja.
  I postaviti njima i gledaocima pitanje:
  Ako je to tačno zašto Stanivuković nije priveden od strane Policije?

  Možda je moglo i kako ne gledaš uopšte režimske medije i kako ti RTV BN nije na broju 1 na daljinskom.

  Ili na onoj temi RS , Srbija i ostala sranja.
  Vučić je jasno pokazao da je na strani kriminala kupovinom zgrade izgrađene na mjestu gdje su mučili porodicu Vulić.
  To što pravi vrtiće Srbija samo pere svoju savjest ako je ima i prikriva razmjera grozne pljačke Republike Srpske.

  Ne dva nula za tebe da bi bilo već bi ih izbacio iz cipela, oni su došli sa gotovim tekstovima.
  Po meni je to jedini put. Na njihovom terenu po njihovim pravilima ti gubiš.

 9. Видим да је у доброј намјери, јебига, хвала вам, али ја сам рођен господин, не би било ред да се мијењам као озбиљан човјек.

  Кажем вам, поентираћу зањду трећину, тада ће сви медији у Српској, Федертацији и региону о мени причати, значи, ако сам господин, не мора да значи да не могу господски „фукару“ искасапити.

  Немојте заборавити да сам ја добио прије 20 година име у Зворнику, АМБАСАДОР СА ПАЛА.

  Било је тамо и господе и фукаре и странаца, сви су на крају урадили оно што сам им ја у главу ставио, све мислећи да су то они сами смислили.

  Поздрав, идем на Јахорину, радим туризам.

  Успут, да ли је ко синоћ гледао у хроници на РТРС рецитовање Ниџе на Тјентишту.

  То су они стихови из моје колумне ЛИЈЕПА ЛИ СИ ГОРО МОЈА, ЈОШ СИ ЉЕПША ЗЕМЉО МОЈА, имате је овдје у архиву.

 10. Никола,

  добро ти Млађан вели, мораш ударати у чело. Без одлагања.

  Човјече, да ли схваташ да си ти једини нормалан у овом циркусу?

  Има људи који то знају цијенити, али се некако безмуд.

  Читаву годину се хвалиш да имаш муда, а кад их требаш показати, ћорак…

 11. „Иначе, добро сам синоћ могао ишта рећи, у суботу сам се опустао са бајкерима, касније, до касно у ноћ, са једним мојим старим другом из Шведске и екипом.
  Куд га сретох, увијек кад се видимо заглавимо, јуче сам умирао“

  Има ли на овом форуму осим мене неко да преферира жене? Цијелу ноћ с бајкерима, па онда и с другом из Шведске. Није ни чудо да је умирао?

  А сад ми је јасно и откуд Ороз.ба зна да је Ниџо „безмуд“. Сад се сјетих како је Ниџо овдје већ описивао како воли кад Симо доминира и молио га да други пут буде пажљивији. Срећом па дјеца не читају Фронтал.

  1. Не може Фурунџија ријеч написати, а да се не дотакне педерлука.

   Изгледа да га страшно боли што носи ту етикету.

   Сад ми га је мало и жао. Можда нисам требао толико инсистирати да је фурунџија.

   Погријешио сам.

 12. Хеј Дражене, тај мој друг има три сина, дошао у посјету отаџбини, не млати.

  Биће Симо, полако,биће још ДЕБАТА, биће доректног обраћања пола часа на ТЕЛЕВИЗИЈАМА, да не говорим кад узорем задњих дана.

  Морална побједа Српске је у питању,зато ти пази како твоји воде кампању, видје ли ти да управо то рекох професорима на универзитету другог дана кампање?

 13. Ороз.ба је имагинарни лик, али реално декларисани хомић. Покушава да прошири секту, па другима намеће своју парафилију, заборављајући да он и не постоји. Не видјех, је ли негдје апеловао на његове Амере да скину санкције Додику и Шпирићу? Биће да их је он и излобирао, хотећи да преузме странку. То је добро. Његов геј лоби би нам могао избоксовати независност. Само да нам још мало ојача нарко мафија.

  1. Само ти настави о педерлуку …

   Кад си задњи пут написао коментар а да није био у контексту педерлука?

   Боли те оно “фурунџија“, боли….

   То ти је као живи пијесак, што се више копрцаш више тонеш.

  1. Чуј ти Фурунџије, зенички казамат!?

   Он већ све унитаризовао.

   Он би турцима испоручивао наше предсједнике.

 14. Jucer sam samo ovlas pogledao jer nisam imao vremena.Veceras sam odgledao do kraja.Pa da poredam zakljucke:

  Nikola ima najmodernije cipele.Veoma bitan faktor,pogotovo kod zenske populacije.One imaju oko za takve stvari.Od kolegice sam dobio e-meil da Nikola ima muzevan stil oblacenja.Druga misli da mu je odijelo preveliko i niske kvalitete.U njegovu odbranu sam rekao da je pozurio,zadnji tren nasao nesto opeglano,(hanuma mu i nije nesto vrijedna)njen je zakljucak.Dugme na kosulji/majici bi ipak trebalo biti zakopcano do vrata(radi ozbiljnosti).Treca kaze da previse cupka dok prica,znak nervoze.itd itd
  Zene ko zene.

  Moj zakljucak je da mu carape ne odgovaraju cipelama(vjerovatno malo i smrde) i to da je puknuo jednu veliku laz.A to je da je BiH konfederalna drzava.

  Lapsus,greska namjerna ili ne namjerna,nebitno.

  PS.procitati USTAV koji kaze

  3. Sastav
  Bosna i Hercegovina se sastoji od dva entiteta: Federacije Bosne i Hercegovine i Republike
  Srpske (u daljem tekstu „entiteti“).

  Ostalo je pozitivno kao sto sam ocekivao.

  Cvrst..stav za sva pitanja od ekologije odrzivog razvoja…

 15. Јассе,
  Ово за ципеле се слажем.
  Можда је зима на Романији али то није разлог да обуче баканџе.
  Љепше ципеле обавезно.
  И ово је тачно да мора изгледати смиреније,на старту емисије дрмуса ногом. Свако ко се још није почео трести од дуготрајне стабилности и благостања у Републици Српској одмах види те детаље.
  За кошуљу ниси у праву.
  И оно најважније Никола, обавезно мораш спавати. Војвода Мишић је рекао да ће битку добити онај ко буде спавао један сат више.

 16. Не зајебавајте,

  прво, оно су антилоп спортске ципеле, друго, био сам спортски обучен, мајица кратких рукава плава, плави универзални сако и фармерке, зато и спортске ципеле.

  Шта треба да обучем, лаковане ципеле на фармерке као што раде папци, халооооооо!

  Поздрав

  п.с.Пратите фејсбук профил, сваки дан кампање има тамо, мало опширнији прилози него што се у хроникама прикаже.

  Значи, први дан обраћање универзално, други дан образовање, посјета универзитету, трећи дан о путевима истока, оно што сад други копирају, а ви овдје годинама читате о том мом једноставном приједлогу.

  Четврти дан туризам, љепотица Зеленгора и наравно стихови из моје колумне, пети дан Јахорина, шести дан јебитачно саопштење за јавност, поентирање, јер док се други свађају, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ по сегментима износе свој програм и уносе позитивну енергију.

  Од данас идем у посјету свим начелницима општина у мојој изборној јединици, све да им поручим шта ми можемо помоћи, шта може први прави посланик са регије помоћи и донијети,(ДО САДА СУ ПОСЛЕ РАТА СВИ НАШИ ПОСЛАНИЦИ ИШЛИ ПО ТУЂУ ПАМЕТ, БИЛИ ПОДЧИЊЕНИ И ВЕЋИНА ОДНОСИЛА НАРОДНУ ИМОВИНУ, ОДНОСНО, ПЉАЧКАЛА НАРОД ЗАЈЕДНО СА бизмиСменима).

  То су они који су у Палама уништили Фамос, комплетну привреду(4,5 хиљада призводних радних мјеста), или на регији око 15.000 производних радних мјеста).

  Ниџо као посланик доноси фондове, супер повољне кредите, али и доноси новац из Бања Луке.

  Значи, ових дана Ниџо иде да договори како да заштитимо наше ресурсе на регији и истоку Српске, како да стратешки радимо да изградимо путеве, увежемо дрву индустрију, МЕГА туризам, да се ми питамо како ће се овамо производити зелена енергија, те да договоримо како да увежемо производњу и прераду здраве хране.

  1. Не зајебавајте,

   прво, оно су антилоп спортске ципеле

   Jos ovo i necu vise.Stvarno mi nije cilj pored ovakvog cvrstog stava,perspektive ,gledati u sitnice.
   Medzutim ,Kolegica s posla(Helga) je primijetila da neko od zelenih i antilop cipele(povezala sa ubijanjem antilopa)ne bi trebalo da se s tim ponosi.Jedva je ubjedih da je to imitacija,nije prava antilopa,izvini Nikola.

   Nesto mi na um pade,zimus nosila cizme od vrazije koze.Jeli vrag zivotinja ili dzavao ni dan danas mi nije jasno.Nebitno.

   Ниџо као посланик доноси фондове, супер повољне кредите, али и доноси новац из Бања Луке.

   Ovo je bitno.

 17. Је ли помињао зубе?

  Сад чух извјештај с терена. СНСД губи у цијелом Лијевчу, а многи моји СНСД познаници неће гласати за Жељку. Мало ко је воли. Вукота може отворити шампањац.

  Господине Лазаревићу, чуо сам да је слично и на истоку?!

  1. Naravno, šta drugo očekivati. I u PD , moji prijatelji ni u snu ne pomišljaju da glasaju za njU, iako iz SNSD-a.
   Nikako mi nije jasno otkud ona na tu, kada se unaprijed znalo da gubi.

 18. Не знам дјецо, не бавим се другим, водим позитивну кампању авангардних ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ.

  Пратите хронике и мој фејсбук профил,сваки дан иду линкови и саопштења, једна до двије објаве, видјећете често разлику извјештаја са истог догађаја.

  Поздрав

 19. Ево доказа колико је Ниџо испред времена.

  Овај текст је писан прије шест година, погледајте какав морални и сваки други масакр је доживјела Србија са Милошевићем Ђинђићем, Драшковићем, Чедом, Чанком, Тадићем, са чича Томом-лажним бившим монархистом, па са садашњим вождом који влада преко настрањака и медија типа ИНФОРМЕР, КУРИР И ПИНК ТВ.

  Нема људи среће са „вођама“, систем је битан, замислиш модерну парламетарну монархију у Србији, спој Цркве и круне, монархију коју чува СИСТЕМ, односно владавину права кроз независну законодавну, судску и извршну власт, слободу медија и најважније, гдје то државно уређење чува снажна ВОЈСКА са 100% доказаним часним официрима на челу.

  Е тада партије више нису мас-покрети, него идеолошке организације са пар хиљада, највеће од њих, пар десетина хиљада чланова, тада се оне на основу јаких људи и програма боре за гласове.

  Наравно, кад побиједе, траже мандат од краља, он заједно са својим крунским савјетом, српском елитом у коме су чланову доказани патриоти из свих сфера живота одлучује о томе.

  Наравно, ако мандат добије и почне да влада Србијом, тај предсједник владе и влада су под сталном контролом крунског савјета, Цркве и војске, тако да премијер може бити само добар менаџер, радити посао за који је плаћен и ништа више.

  Значи, модерна парламентарна монархија је рјешење за сваки народ,посебно за Србе, доказ су модерне пармаметарне монархије у Европи.

  У тако уређеној држави све се зна, имају они који чувају систем, све да не би систем био оружје у рукама „вође“ предсједника владе, или предсједника неке партије, као што је то сад случај у свим српским државама, Србији, Српској и Црној Гори.