Косово: РОСУ ухапсила двојицу радикала

Припадници специјалне јединице косовске полиције привели су синоћ Драгутина Перића, предсједника Градског одбора СРС Приштина, и Радована Ничића, предсједника Скупштине заједница општина Косова и Метохије, због дојаве да припремају митинг радикала и да се у њиховим кућама чува предизборни материјал, јавио је дописник Срне из Приштине. Послије двочасовног задржавања у полицијској станици они су пуштени […]

понедељак, април 30, 2012 / 09:51

Припадници специјалне јединице косовске полиције привели су синоћ Драгутина Перића, предсједника Градског одбора СРС Приштина, и Радована Ничића, предсједника Скупштине заједница општина Косова и Метохије, због дојаве да припремају митинг радикала и да се у њиховим кућама чува предизборни материјал, јавио је дописник Срне из Приштине.

Послије двочасовног задржавања у полицијској станици они су пуштени кућама.

СРС је саопштила да су припадници "Росу" синоћ обили и просторије СРС у Чаглавици и заплијенили сав материјал који су нашли.

Косовска гранична полиција јуче је на прелазу Мердаре претукла двојицу активиста покрета "Наши" Марка Николића и Милана Савановића, који су кренули у обилазак светиња на Космету, саопштио је овај покрет.

Они су претучени јер су били обучени у дуксеве покрета и са собом имали заставе Србије.

У саопштењу се наводи да су тортура и мучко батинање путника, који су ударани песницама, шутирани, услиједили након што су полицајцу који им се обратио рекли да не разумију албански.

Косовски полицајци су им псовали српску мајку, узвикивали да је Косово њихова држава и да од сада Срби не смију да улазе на Космет. Они су покушали да Николића и Савановића пребаце у затвор, а након реакције путника дали су им папир на којем пише да им је на годину дана забрањен улазак на Косово.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *