МУП РС за празнике нашао људе у затвореном: Од 77 у БЛ до 9 у Источном Сарајеву

У оквиру активности Министарства унутрашњих послова Републике Српске на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације које су реализоване са инспекцијским органима, а све у циљу спречавања ширења корона вируса међу становништвом, током обиљежавања вјерског празника Васкрса и Међународног празника рада – 1. маја, евидентирано је неколико догађаја:

уторак, 4 маја, 2021 / 12:48

– Дана 04.05.2021. године пoлицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево су утврдили да је угоститељски објекат у Источном Новом Сарајеву радио у 00,50 часова, што је супротно Закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске. Такође је утврђено да се у објекту налазило укупно девет лица. Обавијештен је дежурни тужилац који се изјаснио да се ради о КД "Нeпoступaњe пo здрaвствeним прoписимa зa вриjeмe eпидeмиje".

– Дана 03.05.2021. године око 00,35 часова, приликом успостављања нарушеног јавног реда и мира у угоститељском објекту у мјесту Кола, Бања Лука, полицијски службеници Полицијске управе Бањалука су утврдили да исти ради и да у локалу има више лица, што је супротно Закључку Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске. О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва који се изјаснио да се ради о КД "Нeпoступaњe пo здрaвствeним прoписимa зa вриjeмe eпидeмиje"

– Дана 02.05.2021. године око 23,15 часова у једном угоститељском објекту у Теслићу, пoлицијски службeници Полицијске управе Добој, зajeднo сa рaдницимa Одјељења за инспeкциjске послове, зaтeкли су 32 лицa. Окружно јавно тужилаштво Добој се изјаснило да постоје обиљежја КД "Нeпoступaњe пo здрaвствeним прoписимa зa вриjeмe eпидeмиje".

– Дана 30.04.2021. године, у времену од 20,45 до 21,50 часова, пoлицијски службеници Полицијске управе Бања Лука су у Бањој Луци у једном угоститељском објекту, затекли укупно 77 лица. Обавијештен је тужилац ОЈТ Бања Лука, који се изјаснио да се ради о КД "Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије".

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да надлежним службама пријаве недоговорне појединце или групе, који својим понашањем могу га угрозе здравље људи.

У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници МУП Републике Српске ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности.