МУП РС редовно: Упад на петнаестољудну журку у Брањеву, Опел Корса света латинична ријеч

У оквиру појачаних активности Министарства унутрашњих послова Републике Српске са инспекцијским органима на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, а све у циљу спречавања ширења корона вируса међу становништвом, протеклог викенда евидентирана су два кривична дјела "Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије":

понедељак, 12 априла, 2021 / 11:22

– Дана 09. априла око 08,50 часова, полицијски службеници Полицијске станице Козлук су оперативним радом дошли до информација да је Д.В. из мјеста Брањево, Зворник, 04.04.2021. године на непознатој локацији организовао журку на којој се изводила музика уживо, а гдје је било присутно око петнаест лица. Oбзиром да je исти поступио супротно одлуци Штаба за ванредне ситуације Републике Српске, обавјештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина. Тужилац је наложио да се од организатора узме изјава на записник и да се против истог достави извјештај о почињеном КД "Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије” из члана 195. КЗ РС. Такође, да се утврди која су лица била на наведеној журци и да се иста прекршајно санкционишу.

– Дана 09. априла око 14,30 часова, полицијски службеници Полицијске управе Добој, у Петрову, контролисали су ПА "Opel Corsa”, којим је управљао Г.Р. док му је на снази рјешење о кућној изолацији, које му је издато 06.04.2021. године. Обавјештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој, који се изјаснио да се ради о КД "Непоступање по здраственим прописима за вријеме епидемије” из чл. 195. КЗ РС. 

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да надлежним службама пријаве недоговорне појединце или групе, који својим понашањем могу га угрозе здравље људи.

У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници МУП Републике Српске ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности.