МУП подсјећа да се пажљиво вози око школа и вртића

Поводом почетка нове школске године 3 септембра 2018 године, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, на подручју цијеле Републике Српске, од понедјељка 27 августа, спроводи акцију „Заштитимо дјецу у саобраћају“, како би се возачи позвали на додатан опрез, приликом учествовања у саобраћају на путевима који воде до школа и у близини школа.

петак, 24 августа, 2018 / 10:52
Активности полицијских службеника на заштити дјеце у саобраћају биће планиране у сарадњи са запосленима у школама и усклађене са одвијањем наставе. Задатак полицијских службеника најприје ће бити да изнађу најбезбједније трасе за кретање ученика из приградских насеља и из дијелова града у којима нема школа.
Полицијски службеници ће санкционисати непрописно паркирање у зонама школа, на аутобуским стајалиштима као и зонама пјешачких прелаза, те иницирати да се обезбиједи проходност пјешачких пролаза до школских објеката и постављање пјешачких баријера за спречавање директног изласка дјеце на коловоз.
Друга врста активности ће се реализовати у првој половини септембра, када ће се, у сарадњи са директорима и педагозима школа, за ученике најмлађих узраста организовати предавања на тему безбједног и правилног учешћа пјешака и бициклиста у саобраћају.
Током септембра биће појачано присуство полицијских службеника у градским зонама и у близини школских објеката, с посебним акцентом на контролу брзине кретања возила, те поштовање пјешачких прелаза. Такође, полицијски службеници ће вршити појачану контролу возила која врше организован превоз дјеце, а она возила која својим стањем одају сумњу да су технички неисправна упућивати на ванредне техничке прегледе.
Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на возаче да с појачаном пажњом учествују у саобраћају, те прилагоде брзину условима пута, нарочито на путним правцима на којима се у већем броју крећу ученици и у близини школа.


Коментариши