МСУРС и Француска помјерају за новембар: Нема Ноћи музеја, али нема ни латиничења!

Обавјештавамо вас да смо примили званичну информацију од Француског министарства културе и комуникације (главног организатора манифестације Европска ноћ музејa) у којој је наведено да ће се због свјетске пандемије вируса корона ова манифестација умјесто 16. маја одржати 14. новембра 2020. године.

петак, 3 априла, 2020 / 10:54

Музеј савремене умјетности Републике Српске  је  и ове године почео са припремом програма за реализацију  Ноћи музеја која би у свом петнаестом издању  имала богат и разноврсан визуелни и музички програм намјењен публици свих генерација.

Све договорене активности биће преусмјерене на новембар 2020. године како ова популарна манифестација не би изгубила на свом значају и атрактивности.

Европска Ноћ музеја се организује од 2005. године под покровитељством Вијећа Европе и УНЕСKО-а, а везана је за Међународни дан музеја (18. мај), који је установљен од стране ИKОМ-а и сваке године фокусиран на различиту музејску тему.

Музеј савремене умјетности Републике Српске обиљежавању ове европске манифестације прикључио се 2006. године,  а једина година у којој ова манифестација није одржана јесте 2014. година када је Република Српска  прогласила ванредну ситуацију узроковану катастрофалним поплавама.

(Фронтал.РС изражава своје велико задовољство чињеницом да у овим тренуцима окретања себи, МСУРС барем у овом саопштењу јесте на висини свог културолошког задатка.)