Мостар европски град: Шта би било да су "антифашисти" писали ћирилицом?

Мања група хулигана данас је у Мостару бакљама, каменицама и боцама гађала велику групу антифашиста који су се окупили на Партизанском гробљу.

недеља, 16 фебруара, 2020 / 22:54

Фронтал је већ писао о "антифашистичким" Невладинићима, који су финансирани из сличних средстава као и сви расни Невладинићи, односно о њиховој доказаној полуписмености.

Када је само њихово присуство људи оваквих схватања (у Бањој Луци редовна појава), оправдано можемо поставити питање шта би се тек десило да смију да користе српско писмо, које традиционално презиру и истребљују по програму Јосипа Броза и његове диктаторске, недемократске власти?

Донедавно, име улице у Мостару носило име усташког кољача

У остатку можете испратити како се догађај прати у Ефбиховским медијима, који сасвим другачије, може се рећи са позиције ових које називају "хулиганима", третирају када Амбасада Руске Федерације у Сарајеву организује изложбу о борби против фашизма у Другом свјетском рату.

Фашистички и усташки симболи (нема четничких, прим. прев.)

Приликом изласка са Партизанског гробља близу 2.000 чланова антифашистичких удружења из БиХ и регије дошло је до немилих сцена када су са супротне стране улице полетјеле стаклене боце, каменице и бакље.

Брзом интервенцијом специјалне полиције хулигани су растјерани и ситуација се смирила, а чланови удружења и даље стоје испред аутобуса на улици, јавља репортерка портала Клиx.ба.

Хулигани су прије напада скандирали разне пароле, а оштећено је неколико аутобуса којим су стигли чланови антифашистичких удружења.

Антифашисте су и данас на улазу у Партизанско гробље дочекали графити са фашистичким и усташким симболима.

Иначе данас се око 2.000 чланова антифашистичких удружења из БиХ и регије окупило се у Мостару на централној свечаности манифестације Дани антифашизма у Мостару.

Иако је било планирано да поворка са судионицима манифестације пропјешачи дионицу од Мусале до Партизанског гробља, полиција је одлучила да се судионици на мјесто одржавања средишњег програма пребаце аутобусима.

Секретар покрета Југословенски центар Тито Београд Борис Петковић казао је како је данас на овим просторима више фашизма него што га је било у вријеме Другог свјетског рата.