Шта је заједничко исламистима и антифашистима из Ефбиха: Неписменост!

У поводу обиљежавања 75 година ослобођења Мостара од фашизма у Другом свјетском рату Удружење антифашиста и бораца НОР-а Мостар издаје сет од 16 разгледница са фотографијама народних хероја Мостара и мотивима Мостара.

четвртак, 6 фебруара, 2020 / 13:31

Оно што је карактеристично за ове разгледнице, као и за данашњи ОХР-ов Град Без Избора у цјелини, јесте да неће бити "братства и јединства" по питању азбуке.

Српско писмо, као и све остало што има везе са овим народом који је некад изграђивао Мостар, а данас једва да стиже обновити срушену Саборну цркву – треба избрисати. Посебно водите рачуна о томе ако сте тобожњи "антифашисти".

Како кажу, "промоција разгледница биће одржана у оквиру Фебруарских дана антифашизма, када ће и разгледнице бити доступне свим заинтересираним."

Разгледнице неће бити ћириличне, али макар би Трг преживјелих браниОца на западној обали Старог града, требало исправити у Трг преживјелих бранилаца.

Уколико измишљени "босански" језик, који живи само у главама наметнутих судија Врховног суда РС, односно у селу Врбањци, није увео нова правила да би се још више разликовао од српског?4 КОМЕНТАРА

  1. Постављати питања Србима за “љубав” између ефбих муслимана и католика је безобразлук у најмању руку. Овде треба ставити прст на чело и упитати се много што шта! Као нпр. зашто овај град, у “демократији” званој БиХ, нема по ко зна коју годину изборе? Које срушио мост? Зашто је подјељен и пуца по шавовима? Је ли то слика будућности ЗАВНОБИХ-а? Кога ви манипулишете овдје?! Ако хоћете да провјерите стање свести грађана ефбих-а упутите се дан два на турнеју по чаршији Мостара и све ће вам бити јасно!
    За ове из Подгорице и Сарајева, са вама ћемо лако, кад дође време…

  2. Рупе од матака и граната по зградама су у већем броју хрватске и муслиманске из међусобног рата, него српке, а било је свих. Град који јеу Другом рату имао батаљон у 10. херцеговачкој бригади има 15 народних хероја?! Град из кога су 1941. проћерани или побијени скоро сви Срби. Град који се кити наводним антифашизмом, а има улице кардинала Степинца,Миле Будака, Јуре Францетића, Анте Старчевића и сл. Град коме су Срби дали културни,образовни и привредни печат сад нема Срба. Град у коме Срби нису конститутиван народ, па ма шта то значило.Град у коме званично писмо није ћирилица, па зашто би онда писали ћирилицом кад је нема. Град прича за себе, као и цијела ФБиХ, а наши политичари се љубе и грле са “својом браћом“ и са једне и са друге обале, односно булевара. Титова оставштина. Оно што је најтрагичније Срби морају да раде у овом граду и широј околини и то најтеже послове , па Хрвати с правом пјевају: “ Ко се надо 92 да ће Срби бити наше слуге“