СДС "Бања Лука", пита: Зашто је "Бањалука" једини град у којем су прелетачи скупштинска већина?

Пажњу Фронтала привлачи да се страначки орган зове и у саопштењу потписује као "СДС Бања Лука", док град у цијелом тексту именује као "Бањалука". Дослиједност треба кренути од коријена.

четвртак, фебруар 6, 2020 / 13:00

Фронтал.РС се природно и одвајкада гади на прелетаче, како оне који су до јуче били ујединитељи народа, па постали националисти, тако још и више оне обратно. Но, шта да се ради, ево саопштења у цјелости:

СДС броји: 31 одборник, 17 прелетача

Примјер града Бањалуке у којој је више од пола  одборника у протекле три године промијенило страначки дрес је јасан показатељ моралног суноврата у који је доведено ово друштво, а којег отворено пропагира владајућа олигархија предвођена СНСД-ом.

Поставља се питање зашто накарадни плодови ОХР-ових наметнутих правила, да мандат на располагање додијели појединцу, нигдје нису дали тако издашан урод као у нашем граду.

Политичка трговина у Бањалуци је достигла толике размјере да су промјене страначких дресова чешће правило, него изузетак, а као резултат тога имамо једини градски парламент у којем су већина одборника прелетачи, а неки од њих су били толико широких схватања да су од локалних избора 2016. промијенили четири странке.

Као што и доликује скупштином предсједава прелетач који је упамћен по томе што се преко ноћи од најжешћег критичара градских власти, претворио у њеног највећег поклоника и заштитника.

Постављањем таквог човјека од стране градоначелника на најважније мјесто Граду представљало је сигнал за свеопшту куповину одборника којом је градоначелник Скупштину града претворио у пијацу, а крајњи резултат тога је да Скупштина која броји 31 одборника има 17 прелетача.

Резултати праксе СНСД да прелетаче ките најважнијим јавним функцијама резултирали су општим суновратом морала који је у Бањалуци достигао епске размјере и сигурно ће бити предмет изучавања на факултетима политичких наука у свијету, као примјер урушавања основних демократских начела.

Захваљујући оваквој политици владајуће олигархије из Бањалуке се шаље још једна у низу негативних порука, која додатно урушава углед нашег града.

Умјесто да главни град Српске, служи као узор осталим локалним заједницама, Бањалука је у последњих пар година, поред репресије над грађанима, забране слободе говора и окупљања постала и симбол недемократичности и корупције, која креће из градске скупштине и разгранава се у све поре друштва.

С поштовањем. ГРАДСКИ ОДБОР СДС БАЊА ЛУКА1 КОМЕНТАР

  1. E nek ste vi nasli da pitate otkud najvise preletaca u BL
    Pa SDS Banjaluka je i iznjedrio te preletace, pocev od Stevandica, do Tadica, Dragisica, Vulina i ostalu govnjivu bagru
    Negativnom selekcijom, trgovinom ste promovisali princip da kompetentnost nije pozeljna kvalifikacija..
    A vjerne clanove ste stavljali u zapecak..i sad..rodjaci..kako ste posijali, tako cete i poznjeti

    Nimalo mi vas nije zao..dabogda se raspali…mrzhi ste mi od Dodikove bande

Оставите одговор