Мирко Шаровић између независности и Душка Перовића из Москве

Почев од 18.02. до данас 22.02. 2020. године, Мирко Шаровић је дао четири изјаве, у којим је прешао актуелне теме: независност, пољопривредно земљиште, Уставни суд БиХ, до тражења опозива велепосланика Српске, Душка Перовића, ни мање ни више већ због велеиздаје.

субота, 22 фебруара, 2020 / 17:17

У овој шуми микрофона имамо можда само још ТВ К3 из Прњавора, која емитује обе стране опозиционо-властодржачке медаље, што се дало видјети и у недавној емисији Потез код Јелене Демоњић, у којој су 2:2 гостовали посланици власти и опозиције.

То ће рећи да Мирко Шаровић ово говори углавном медијима из Ефбиха, који онда то углавном једини и објаве. Не рачунајући још увијек БН ТВ. Јер ће само она још увијек објавити неки национално одговоран или патриотски иступ Мирка Шаровића, док ефбиховски медији то објаве само уколико је усмјерено против власти. То, дугорочно, даје лош резултат на бирачко тијело у цјелини.

Толико присуство на ефбиховским медијима је нешто што чини контраефекат опозицији у Српској, али она очигледно никако не може да ријеши проблем медијске блокаде, а на првом мјесту партијски монополисане уређивачке политике РТРС, па упада у замку која одговара позицији.

Но, ово је оно што каже Шаровић на у уводу побројане теме , како шаље пропагандно одјељење његове странке:

Прича о отцјепљењу је предизборно замајавање народа

Детаљно ћемо пратити шта ће власт радити у ових 60 дана до наводног „отцјепљења“, јер је та прича направљена без икакве анализе, плана и циља. Прича о „егзиту“ је неозбиљно замајавање народа и преко тридесет пута до сада поновљен популизам, који траје до избора и губи се након тога, изјавио је данас предсједник СДС-а Мирко Шаровић одговарајући на новинарске захтјеве да прокоментарише закључке Народне скупштине РС у вези антидејтонског дјеловања Уставног суда БиХ.

„Требамо бити одговорни и према себи и према народу а посебно када се боримо за интересе Републике Српске. Ми јесмо за реформу Уставног суда  и увијек ћемо подржати закључке којима се тражи спријачавање угрожавања интереса Републике Српске, али то треба радити на одговоран и озбиљан начин, без лажних најава и непотребног застрашивања народа“, истакао је овом приликом предсједник Шаровић.

Шаровић је појаснио да је он на претходном састанку предсједника странака, имао другачије захтјеве и приједлоге од оних који су усвојени синоћ, односно да је и тада истакао да прича о отцјепљењу превазилази здрав разум и наше могућности.

„Можда је то некоме симпатично и лијепо звучи  али ништа даље од тога. Не треба да сад потежемо тако крупно питање и играмо се судбином народа“, истиче предсједник СДС-а.

На питање новинара шта очекује да ћемо на крају добити Шаровић је одговорио да улазимо у један веома озбиљан период који можемо назвати великом кризом.

„Ја мислим да ће 2020. година бити најгора година до сада и да ће додатно бити угрожена цијела економија. Додатно, ситуацију компликује што се са овом иницијативом иде у „пакету“ са захтјевима ХДЗ-а и све скупа је осуђено на пропаст. Власт је та која је одговорна што смо доведени у овакву ситуацију и зато ћемо детаљно пратити шта предузима у ових 60 дана. Након тога крећемо са својим потезима и нећемо никога штедити“, истакао је Шаровић.

Објавите имена чланова СНСД-а којима је дато земљиште Републике Српске!

„Јавности у Републици Српској мора да буде јасно предочено коме је исто пољопривредно земљиште које  предмет Устваног суда БиХ, претходно тајно давано под вишегодишњу концесију и који су функционери владајуће странке то земљиште чак превели и у своје приватно власништво!“, изјавио је данас предсједник СДС-а Мирко Шаровић.

Шаровић истиче да је вријеме да се тај списак коначно стави на увид народу и да је сканадалозно да СНСД упорно прећуткује истину и обмањује властити народ.

„Објавите имена тих функционера СНСД-а, количине  и вриједности пољопривредног земљишта, које је доскора било у власништву Републике Српске и да сви јасно виде слику невјероватних партијских злоупотреба, бахаћења и пљачке“, истиче Шаровић.

Потпуно је јасно, истиче он,  зашто власт ову причу упорно „гура под тепих“:

„Тада би сви разумјели и зашто је, мимо сваке логике, донесен посебан закон којим је сво пољопривредно земљиште пренесено у власништво Републике Српске, умјесто да се да локалним заједницама?! Одговор је једноставан а знате га и сами – све се радило како би се осигурао монопол на додјели концесија, односно како би се земљиште лакше распарчало међу партијским члановима“, закључује Шаровић.

Криза због одлуке Уставног суда тек ће постати забрињавајућа

„Изузетно је важно да се створи амбијент за расправу о статусу троје страних судија у Уставном суду БиХ, али такав амбијент се нажалост још и не назире“ – казао је данас у Српцу предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић.

Предсједник СДС је нагласио да се ситуација око одлуке Уставног суда БиХ компликује и добија нове – забрињавајуће димензије.

„Криза је тек на почетку а врхунац, по свему судећи,  тек слиједи. Најављени заједнички пакет закона СНСД- ХДЗ унапријед је осуђен на пропаст и не видим да власт уопште има икакво рјешење за ову ризичну и катастрофалну ситуацију у коју су нас сами довели“ – истакао је Шаровић.

Он је поновио да јавности у Републици Српској мора да буде јасно да је пољопривредно земљиште које  предмет Уставног суда БиХ, претходно тајно давано под вишегодишњу концесију и да су функционери владајуће странке то земљиште чак превели и у своје приватно власништво.

„Инсистирсћемо на именима оних који су отуђили пољопривредно земљиште од Српске и искористили политички утицај за личне и партијске сврхе“– навео је предсједник СДС.

Шаровић је дао подршку Општинском одбору СДС у Српцу казавши да много очекује и да ће странка у Српцу остварити одличан резултат на октобарским локалним изборима.

Влада РС да опозове Перовића због изговорених пријетњи и велеиздаје

Пријетње које је Душко Перовић, шеф Представништва Републике Српске у Русији, упутио редакцији портала „Капитал“ и њиховом уреднику Синиши Вукелићу, најбоље илуструју у каквом друштву тренутно живимо и са чим се требамо што хитније обрачунати – истакао је предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић.

„Најоштрије осуђујем Перовићеве пријење Вукелићу јер је то акт незамамћеног насртаја на слободу говора и независност медија са циљем јавног застрашивања свих новинара који објективно и професионално обављају свој посао“ – казао је Шаровић.

„Посебно је спорно што те пријетње изговара високи званичник Републике Српске, користећи и злоупотребљавајући позицију шефа Представништва Републике Српске, а све како би заштитио интересе једне приватне иностране компаније“ – наггласио је предсједник СДС-а.

Он је позвао званичнике да смјеста смијене Перовића са позиције шефа Представништва РС у Русији.

„Тражим од Владе Републике Српске да смјеста опозове Перовића, не само због најстрашнијег насртаја на уредништво и редакцију портала који слови за најзначајнијег представника независног новинарства већ и што је овим срамним гестом показао да није заштитник интереса Републике Српске већ као бранилац интереса власника страног капитала, што је практично чин велеиздаје“ – закључио је Шаровић.2 КОМЕНТАРА

 1. Сигуран сам да ће до избора “ Додикове велике теме“, редовне посебне сједнице НСРС и још сто чуда тотално анулирати оправдано незадовољство велике већине преосталог становништва у Српској, односно, да ће тотално анулирати политичке поене које опозиција сакупља кроз медије, на засједању НСРС и на скуповима по општинама.

  По мени, танка је ова опозициона прича, танка за локалне изборе, поготово је танка прича СДС, танка, таман толико колико је дебела прича Стевандића.

  Да су републички избори, овом причом би могли узети бар трећину посланичких мандата, али ово су локални избори, избори гдје се мора имати јака прича и јаки кандидати.

  Ту су танки до Бога милога, а што је најгоре, тамо гдје су јаки, ту они (не) оправдано (не) вјерују „својим“ јаким људима.

  Написаћу сад нешто иза чега стојим, значи, нека се добро овога сјете фронталџије после избора, а данас нека се добро замисле водећи људи у СДС и ПДП.

  Ако овако наставе „растурање Додика“, поготово СДС, тврдим да слиједи катастрофалан пораз опозиционих кандидата за начелнике и градоначелнике.

  Наиме, толико ће тај пораз бити катастрофалан, да ће се задњи локални избори 2016 године помињати као ЕЛ-ГРАНДЕ успјех опозиције.

  Да подсјетим фронталџије да је опозиција својим нерадом, безидејношћу и лажном слогом 2016 године успјела изгубити 2/3 општина и градова.

  Гарантујем да је од тога половину општина изгубила, тамо гдје су се требали прошетати на изборима за начелника.

  Да не бих остао недоречен, има рјешење да опозиција побиједи у тридесетак општина, умјесто у највише пет, до СДС је, толико могу написати, тачка.

 2. Овај кловн од политичара је давно замјенио “меко” ћ са “тврдим”! О њему, његовој политици и резултатима као и о његовим претходницима говорили су и говориће гласачки резултати на изборима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *