Милићевић замијенио Мектића на челу изборног штаба СДС

Министар безбједности БиХ и члан Главног одбора СДС-а Драган Мектић више није шеф Изборног штаба ове странке за октобарске изборе.

среда, 15 августа, 2018 / 14:45

Предсједништво СДС-а на последњој сједници смијенило је Мектића са те функције и умјесто њега за шефа Изборног штаба именовало начелника Теслића и предсједника Главног одбора ове странке Милана Миличевића.

Иако смјена првог човјека изборне кампање, непун мјесец прије њеног званичног почетка, никако није уобичајена, Мектић каже да нема апсолутно ништа спорно у томе.

– Именован сам за шефа Изборног штаба прије него што су формиране изборне листе. С обзиром на то да сам у међувремену стављен за носиоца листе за Парламент БиХ у првој изборној јединици, природно и логично је да неко други буде шеф Изборног штаба. Када почне кампања, ја ћу сваки дан бити на терену, шеф штаба ће имати обавеза преко главе у централи странке. Зато је потпуно разумна одлука Предсједништва странке да именује другог шефа штаба, а најбоље рјешење је свакако Милан Миличевић – навео је Мектић.

Ко ће водити изборне штабове?

С њим се у потпуности слаже Миличевић, који каже да нема апсолутно никаквих скривених мотива у смјени Мектића и његовом именовању на ту функцију.

– Када је именован Изборни штаб на челу са Мектићем, усвојена је и одлука да су могуће смјене у његовом саставу након што буду усвојене изборне листе. Том одлуком прецизирано је да у Изборном штабу не треба да буду особе које су на изборним листама, Зато што постоји могућност да на неки начин злоупотријебе своју улогу у Изборном штабу да би усмјерили кампању у правцу који њима лично одговара – истакао је Миличевић.55 КОМЕНТАРА

 1. Само политичке наивчине могу повјеровати у причу да је Мехтић добровољно напустио мјесто шефа изборног штаба.
  Чињеница да је та одлука донијета у Прњавору паметним људима говори све:

  http://www.rtvbn.com/3918613/podrska-ivanicu-i-govedarici-

  Да се мало подсјетимо како су Немања Васић и Миладин Станић истјерали Мехтића и са тако ниске функције као што је чланство у ОО СДС Прњавор и у Главном одбору СДС-а.

  “Одговарајући на питање новинара о „такјунизацији“ унутар странке, на шта је недавно указао Драган Мектић, који је поднио оставку на чланство у општинском одбору СДС-а у Прњавору, Говедарица је рекао да се у „СДС-у не размишља једном главом.
  У СДС-у смо разговарали о овоме. Господин Мектић понекад у љутини зна да направи беспотребан однос са својим колегама. Ми га знамо као великог борца за људска права и владавину права, у шта нема сумње. Очекујем од њега да озбиљно размисли о именовању у Главни одбор, за шта има мој позив“, рекао је Говедарица, поновивши да у СДС-у „нема тајкуна, јер да има не би се борили грчевито са огромним финансијским проблемима“.

  Другим ријечима, Васић и Станић су свјесни да у својој изборној бази са Мехтићем немају шта тражити на изборима.

  http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Skupstina-SDS-izabrala-novi-glavni-odbor/237746.html

 2. ГОВЕДАРИЦА: “У СДС-у смо разговарали о овоме. Господин Мектић понекад у љутини зна да направи беспотребан однос са својим колегама.“

  Може ли неко из телелука објаснити шта је Вукота мислио када је рекао да Мехтић има беспотребне односе.

  1. Koji si ti Simo kralj, Nikola je još na babskim pričama pa „zna“ kako jebu tapiri.
   Pa oni i služe onako vjerno sarajevskoj sećiji jer gradska raja zna da niko od tapira ne smije kući doći i reći napustili smo Sarajevo.
   Neke bi histerisale,…
   Dobro Sarajevo,mir u kući.

 3. Јуче сам се мало на Јахорини дружио са предсједником па ме је то инспирисало да прилагодим ову пјесму новонасталој ситуацији:

  ЈАШЕ МИЛЕ ПРЕКО РОМАНИЈЕ

  Јаше Миле преко Романије,
  Мало јаше мало народ бије,
  Са тољагом дебелом у руци,
  Мили супер, народ је на муци,
  Ајд’ народе можеш ти и боље,
  Каже Миле, a народ без воље,
  Па се дрекну што је мог’о јаче,
  Да ми те је Миле скинут’ са грбаче.

  1. Био бих Симо јуче и ја горе, али не поштује се ријеч, потписани споразуми, подваљује се свима, од политичких противника, до партнера, стога сам као доказани патриота и неукаљана политичка личност (неки кажу једина), све ближе овој задњој реченици у твојој пјесмици.

   Како и не би, ја као српски официр не видим нигдје неке опасне издајнике, али зато видим политичке јајаре,лопове на све стране прелетачевић партије-секте, популисте,удбашке политиканте, Србе по занимању,што је најгоре, видим ратне и поратне профитере на листама на сваком кораку.

   Не вјерујем да ћу се после ових избора бавити више политиком, до сада сам остао чист као СУНЦЕ ЖАРКО, хоћу да одем чисте САВЈЕСТИ.

   Стога ми не пада на памет да мој народ оставим „лажним патриотама“ и у рукама посланика-„бизмиСмена“, нити ми пада на памет да дозволим да грађани Српске у новом времену живе у полуробовласничком систему.

   Зато ћу их изгледа морати баш онако жестоко изјебати,(познато је да ја имам славног шаргана и да могу јебати кад хоћу и кога хоћу), тако да ће ако сад немају залиске, сигурно после избора многи од оних који су се оправдано прњепознали у коментару, залиске на челу имати сигурно.

   Ниџо никад није ријеч погазио, ево видите, вечерас крећем у предкампању, иначе, планирам четрдесет дана кампање и да се четересница издаје оним које сам политички сахранио, у свету неђељу, баш на дан избора.

  1. Postoje dvije mogucnosti a nisam siguran koja je
   Il je covjek potpuno politicki nepismen,sto bi narod rekao glup ne konta politiku i politicka kretanja ili svjesno radi to sto radi,uzeo je lovu od muslimana ili zapadnjaka i svjesno pravi ogromnu politicku stetu preostalom srpskom narodu zapadno od Drine

 4. Шиме што си ти толико оптерећен СДС-ом ? Не можеш им опростити што су обновичи српску државу преко Дрине ? Или им не можеш уопштено опростити што су повели српску револуцији и ставили и спријечили нови геноцид над Србим ? Или нешто треће ? Хајде реци, биће ти лакше ! Сви ми овдје да би ти помогли.

  1. Тале, нисам ја оптерећен СДС-ом, него сматрам да СДС треба нестати са политичке сцене како би се ослободио простор за здраве снаге које ће без штете по институције РС, скинути Додика са власти.

   Подгријавање СДС-мртваца је губљење времена.

   То ти је то, добри мој Тале, магаре наше мало.

  2. Ovaj SDS nema nikave veze sa starim tvrdolinijaskim SDS,kadrovi danasnjeg SDS meni lice na Alijne Srbe Miru Lazovica i Mirka Pejanovica,Mektic Lazovic a Sarovic Pejanovic.Cak su u Sarajevu postali mnogo vise omiljeni nego ovi prvi Alijni Srbi.Dodik im je ukrao politiku
   Vecina starih Sdsovca se odrekla ovog SDS i formirali su novu partiju prvi SDS,ljudi poput Krajisnika koji je bio siva eminencija SDS,Alekse Buhe,Boze Vucurevica ,gospodina Lukica i mnogih drugih

   Ne znam sta se to desilo sa SDS ciji sam bio simpatizer i glasac do 2006

  1. Видим.
   Ја, ти, Рајкан, Млађан, газда Дане, мајор Вукотић, судија Перић, доминистар Јеринић, Брчкало, и многи други честити Срби и остали.

  2. Simo,zajebaji se koliko hoćeš ali ako sam ovaj “ Ја, ти, Рајкан, Млађан“ Mlađan ja,na mene ne računaj. Neću da mi ime stoji na istom spisku sa „доминистар Јеринић“.
   Razvađam što bi rekao zmaj od Šopova.
   Za doministra je i Vuk Branković mala maca. Nemam dokaz ali imam osjećaj za feeling.
   Radiš u boračkoj gdje svakodnevno dolaze neosuđeni ratni zločinci da traže svoja prava i nakon toga u Sarajevo koje ga je sasvim lijepo prihvatilo.
   Nezdravo do kraja.

  3. Ништа…
   Избацујемо доминстра са списка.
   Питај Заметицу би ли он умјесто доминистра.

 5. Neka SDS, kakav god bio, ne može biti gori ovih prenaglašenih patriotskih opcija koje to suštinski nisu a s prekidima vedre i oblače skoro 2 decenije a njihovo veliko djelo se mjeri jedino mjeri u veličini duga kojim smo zaduženi, ali dobro, koga to briga, pa neće ih oni valjda vraćati.
  Uostalom, radi se o promjenama u jednoj demokratskioj partiji od SNSD koja ima svoje razloge zašto je to uradila.Nije problem SNSD jer istu stranku čini gomila beskičmenjaka i poslušnika velikog Vodje.
  Kako nastala, tako se sa političkim životom i rastala., pisaće neki o krahu SNSD.
  Što prije to bolje, pošto nemamo puno vremena.

  1. Szp je deda cavic plus ovo sto je ostalo od sds-a. Svi se mrze medjusobno, a takva je situacija i u sds-u. Eventualno govedarica moze postati predsjednik, ali bi bio nebitna figura posto ce vladu formirati snsd. Nazalost, ne vidim svjetlo na kraju tunela i bojim se da nam dolaze jos teza vremena.

  2. Pa naravno,Srpska će propasti do kraja ko Brčko distrikt BIH kada bordo crveni u svojoj bezidejnosti izluđeni od pljačke i zla otpuste sigurnosni ventil tako što će SDS dati nešto vlasti.
   Onda će ovi isposnici navalili na budžet ko krmača na meću.
   Tada će svakome sve biti jasno,ali će biti kasno.
   SDS je ono što je onaj Grigorijev novinar lijepo rekao pa propao na izborima:
   DVA KRAKA ISTE HOBOTNICE

 6. Милоа,

  могу се сложити да може бити још много горе, чак и разарајуће по Српску ако се нешто писмено, а радикално не деси.

  Не знам стварно стање у било којем од блокова, али знам да нам треба нова позитивна и стваралачка енергија, да је за вађење из овог, за ново вријеме врло опасног стања, потребна српска САБОРНОСТ.

  Е та неопходна српска САБОРНОСТ, (национално супер одговорна политика, владавина права, заштита преосталих ПРИРОДНИХ РЕСУРСА, развој стратешких грана привреде за наредна два четворогодишња циклуса и наредне деценије, прилагођавање образовања потребама такве привреде, изградња ХУМАНОГ и супер СОЛИДАРНОГ друштва…..), је понуђена свим добронамјерним кроз споразум о сарадњи на програмској основи, односно кроз пројекат ПРВЕ ПРАВЕ ПОСЛЕРАТНЕ ОБНОВЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, пројекат који нуде авангарни и неукаљани ЗЕЛЕНИ.

  Значи Милоа, није важно колико су овог момента јаки ЗЕЛЕНИ, важно је колико је јака наша идеја, идеологија и спасоносни програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА.

  Нико идеју и идеологију није побиједио, то је немогуће, ЗЕЛЕНИ су неопходни свакој земљи у свијету, данас су више него икад потребни Републици Српској.

  На дјелу је последњи УДРУЖЕНИ ЗЛОЧИНАЧКИ ПОДУХВАТ, распродаја преосталих ПРИРОДНИХ РЕСУРСА, услова биолошког опстанка народа на овим просторима.

  П.С. Били су ЗЕЛЕНИ нејаки, али неопходни и Мађарској, па их је Орбан прије четири године са собом увео у парламент.
  Ваљали су много мађарском народу за ове четири године.

  Данас је ЛМП -зелени друга најутицајнија партија у Мађарској, не зато што имају јаког лидера, него што је то природно, што је сама идеологија и програм ЗЕЛЕНИХ оно што свака породица свугдје у свијету жели, или оно што се ако добијеш прилику мора урадити, наравно ако желиш да добијеш поново повјерење грађана, као што су то самостално прољетос заслужено добили ЗЕЛЕНИ Мађарске.

  Волио бих да ти ЗМАЈ каже о кавој понуди ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ се ради, упознат је са приједлогом споразума о програмској сарадњи.

  Поздрав.

 7. @ороз.ба

  Упућени тврде да је и начелник Томаш подређен Немањи Васићу.

  Не само по овим коментарима, одавно смо дијагностиковали да вам је СДС ноћна мора, да су вам развалили „фуруну“ („ложионицу“), што је оставило трајне посљедице и на психу.

  Иначе, др Милићевић ће послије избора преузети СДС. Ако г-дин Говедарица постане предсједник, биће то нова нада да и Милићевић окрене полупотнули српску брод према Сунцу.

 8. Него, видјех да интернетом кружи инфо да је наводно Иво Марић, ујак госпође Цвијановић, са ХВО постројбама јуришао на Брод и Дервенту. А и да јој је дјед Пејо Марић био часник у оном рату. Шта господа Змај Огњени Вук и Ороз.ба имају рећи на то?

  1. Колико ми се чини о овоме смо се ја и Змај очитовали још ономад када је био тема неки функционер ХДЗ у Броду.
   И ти си у тој дискусији учестовао, ако ме сјећање не вара, тако да знаш и мој и Змајев став по том питању.

   Друга ствар је што ти покушаваш да скренеш причу са свог омиљеног министра Мехтића који је хтио довести федералну полицију у РС.

   Наравно да ти о томе нећеш ни ријеч осуде написати као што сигурно нећеш стати у одбрану човјека који ти је, по твом емотивном исказу на овом порталу, помогао. Тог човјека твој омиљени министар оптужује за тешке злочине, а ти немаш ни мрвицу људског достојанства да то осудиш.

   Зато те ја сматрам говнетом и фукаром, а не због твојих политичких ставова.

 9. Dražene,
  Takva kakva jeste zato je i kandidovana da bi izgubila od Govedarice.
  SNSD će ubjedljivo uzeti parlament a jedini koji će biti naguženi do kraja biće obični ljudi.
  SDS su mentoli veći od Nikole,ljubitelji institucija Srpske samo da preuzmu pečat i kancelariju makar vladali ko Alija Izetbegović u ratu.
  Mile će u takvom raspletu izbora spriječiti bilo kakve ulične nemire i proteste.
  Govedarica će biti nešto kao Obama, a za naredne izbore već će SNSD naći nekog Traljavca iz SDS.

 10. Да је Бог дао, па да су рецимо 2010, да не говорим 2014 године у СДС били „ментоли“ као Никола?

  Да би среће па да лидер СДС тада послуша Николу, данас би Република Српска водила програмску кампању, давно би био дограђен-изграђен неуништив систем, а прави ментоли не би имали разлога да за новац ботују по порталима.

  1. Nidžo,
   Jedini problem je što i SDS nema lošiji izborni rezultat od tebe, a imaju najgoru moguću politiku a ljubitelji su institucija koje bi svaka normalna politika trebala srušiti do kraja, tačnije pomoći da se same uruše i poslati zaposlene na njivu da kopaju i pasu travu jer se samo stoka i čobani navukli u institucije.
   Ako je lider koji te nije poslušao moj komšija Mladen Bosić nemoj molim te više na tu temu.
   Nikada mi neće biti jasno ko je njemu u ruke dao SDS.

  2. 2014. se nije moglo pomoci sds-u. Na listi se uvijek pojave likovi koji nemaju veze sa sds-om, a pogotovo sa glasackim tijelom na terenu. Jednom prilikom sam pokusao da pomognem jednom od kandidata za nacelnika opstine iz redova szp-a. On mi je rekao da je bolje da sam se ja kandidivao, jer on nema nikakve sanse za pobjedu.

 11. Slogan SzP treba biti, ĐE SU NAŠE PARE, pa slijedom toga ko ih je lapio, kako ih bar dijelom vratiti narodu i one koje su ih otudjili poslati na robiju, ma koliko ona bila simbolična, jer kazna ima preventivnu ulogu, bar u normalnim društvima, a zato je potrebna demontaža ove vlasti.
  Sve ostalo je šupljak i relatizovanje dvodecenijeske pljačke koju poneki „objektivci“ pokušavaju provući.

  1. Špena u oku,
   Ti se meni činiš kao neko ko ipak nešto vidi drugim okom i može razumjeti to što vidi.
   Ko god bili tvoji „objektivci“ boli njih šta će biti krajnji rezultat izbora u Srpskoj,baš kao da se radi o izborima u Americi, Finskoj ili Sloveniji.

  2. Mladen
   Špena može biti i u drugom oku, što ne znači da smo potpuno slijepi jer postoje i druga osjetila kao njuh a špena u oku ima taj urodjeni njuh da prepozna prevrtljice koji koristeći svoj talenat za priču pokušavaju da državnju pljačku svedu na pljačku kioska ili prodavnice.

 12. Фурунџија,

  с обзиром да ниси демантовао Борислава Радовановића по питању Стевандића, шта велиш је ли твој омиљени минисар у праву?

  Овдје нису у питању само њихови лични односи, па да се извлачиш на ту фору.

  http://www.rtvbn.com/3918917/-mektic-odgovorio-stevandicu

  1. Фурун-ефендија,

   изјасни се да ли је твој омиљени министар у праву.

 13. Stevandić je ZLO,nije bio zanimljiv ni dok je srao na nekoj krajišnik televiziji a kamoli sada.
  Još onaj snimak iz Kotor Varoši,svaki normalan narod bi ga sam ignorisao i odbacio na izborima.
  Samo kod nas može zamjeniti Dodika pod sankcijama. I na kraju nije nevažno da na RTVBN ima komentar koji tvrdi da postoji snimak kako u crvenom kombiju ubija muslimane.
  Zar smo mi kao narod spali na tako nevažnog lika?
  Šta ti Simo misliš o tome?

  1. Поента мога коментар је да је Мехтић о Стевандићу знао и раније све што зна и данас. Ако данас тврди да је злочинац зашто то није тврдио раније.

   То је зато што је Стевандић раније био у његовом јату, а када си у мом јату, нека си злочинац ја те не дам.

   Иронија је да Мехтић оптужује да Додик штити своје криминалце, а на овом примјеру сам показује да је радио и да ради исто.

   Зато ја говорим да се ново вино не сипа у мјешине старе.
   Боље је да Додик остане на власти, а да ови не дођу, прије ћемо га се ријешити. Ако ови дођу за 4 године ће се Додик вратити.
   И шта онда?

   Други разлог мог коментара на ову тему су тзв. опозициони активисти као што је Фурунџија.

   Овдје је у емотивној исповијести о Стевандићу говорио да је он врх људскости, хвалио се да му је пријарељ, чак и описивао како му је Стевандић отварао уста да овај вјежба на његовим крајницима, мене напада када сам описмењавао Стевандића.

   Знао је и Фурунџија све онда што зна и данас о Стевандићу.
   Међутим, данас ћути, пичка сер не оглашава.
   Да је Фахро или Човић за Стевандића рекао ово што је рекао Мехтић, дигао би се на задње ноге бранећи Стевандића, а сада ћути.

   То говори да такве не интересује истина, него политичка корист.
   Такви су и око Давида Драгичевића.

  2. Slažem se uglavnom.
   Dodik i SNSD će uzeti parlament sigurno.
   Predsjednik Republike Srpske će vjerovatno postati Govedarica.

 14. Што ти окрећеш тему Симо, видиш да ти је поставио питање о Жељки, само да би окренуо на другу страну причу после мог коментара у коме помињем УДРУЖЕНИ ЗЛОЧИНАЧКИ ПОДУХВАТ и споразум у који је упућен ЗМАЈ.

  1. Тема је Мехтић и моји коментари су у том контексту.

   Знам да се љутиш што сам обећао да ћу гласати за Змаја ако ми преко Шукала прибави доказе да је Давида убио МУП РС.

   Одржаћу ријеч, а надам се да је и теби битнија истина од тог једног гласа.

   А можда и није јер тај глас носи некилико десеетина процената од укупног броја твојих гласача, тако да разумијем твоју љутњу, али ријеч коју сам дао Змају ћу одржати.

 15. На гласове из редова усташко-комунистучке коалиције једноставно не рачунам. Ми смо по дефиницији борци на различитим странама. Зато хвала, твој ми глас не треба кад би ми
  мандат о њему зависио. Има још Срба, гласаће неко од њих и за мене,

  1. Jebiga ja baš čitam Frontal.rs, dražen78bl zna svakome ovdje i adresu stanovanja pa me zanima ako nije tajna koji si ti političar u stvarnosti?
   Nekada su na frontalu pisali i kandidati za Predsjednika Republike Srpske ali su bili tanki za dijalog 1 na 1 na frontalu.
   Uglavnom kada je stjeran u ćošak realnošću pozivao se se na partiju i kako je on samo pojedinac.
   Govorim o Ognjenu Tadić u,na kraju je završio kao bežlični sluga.
   Zato me zanima ko si?
   Da vidim ima li selameta od tebe kao političara?
   Pozdrav
   Mladen Sofrenović
   Brčko

  2. Nije on politicar. On je samo pozajmio makaze od stevandica i zbog toga nece da pise lose o njemu. Nema veze sto je covjek ratni zlocinac i ubio tamo nekog inspektora. Vazno je da je polozio ispit na medicinskom fakultetu zahvaljujucim tim makazama. To je ukratko njegov profil. Imas i njegove slike na internetu. Procelav je i ne narocito zgodan.

  3. Чудан неки усташа тај Човић.

   Лани стаде на српску страну по питању ревизије, а сада опет.

   Увијек када Иванићу треба поен код Срба, ту је добри херцеговачки усташа да помогне.

   Јел’ тако Тале?

  1. Баш ми је жао.

   Хвала му на брзом одговору, али ћу и даље пратити тренд из Србије па ћу сада понудити Змаја од Шипова умјесто вас. Он ће то једва дочекати.

   Змај је дао најбољу дефиницију Додика и то му скресао у лице у минут и по, а усрана опозиција није у стању да за 12 година састави једну сувислу. .

   Змај је рекао да је Додик као крава која даје 10 млијека, али се на крају муже ритне и проспе млијеко. Боље да да 7 литара, али да га не проспе.

   Чисти геније.

   http://www.youtube.com/watch?v=kJeHi2-QHuA

  2. Samo prvo da uradi papa test da se vidi jel zdrav?
   I da oslobodi Dragoju i vrati ga u Brčko,nove snage moraju biti bez mrlje.