21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Ми смо социјалисти: Ивица и Перица

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић, састао се у сједишту Социјалистичке партије Србије /СПС/ у Београду са предсједником СПС-а Ивицом Дачићем. Тема суботњег састанка била је актуелна политичка ситуација у Српској и Србији, даље унапређење сарадње између двије сестринске партије, те развојне политике за грађане Српске и Србије.

недеља, 31 маја, 2020 / 12:45

Предсједник СПС-а Ивица Дачић том приликом истакао је одличну сарадњу и односе између двије партије.

"СПС ће увијек водити бригу о Српској и нашем народу гдје год се он налазио. СПС ће то радити јер смо ми партија која је директно са народом Републике Српске учествовала у стварању прве српске државе западно од Дрине. Такође, СПС ће увијек чувати и штитити Социјалистичку партију из Републике Српске, једину партију са којом имамо сестринске односе на које смо посебно поносни и које љубоморно чувамо и његујемо", рекао је Дачић.

Он је нагласио да је упознао предсједника Ђокића са кампањом која траје у Србији, као и циљевима СПС-а на предстојећим изборима.

"СПС ће и на овим изборима остварити одличан резултат, побједнички резултат који говори довољно о повјерењу грађана у наше политике, идеје и вриједности. Желимо да наставимо да радимо на развијању Србије и Српске. Само снажна, поносна и напредна Србија може да буде лидер региона и покретачка снага српског народа на Балкану и Европи", истакао је Дачић.

Предсједник СП-а Петар Ђокић изјавио је да је увијек задовољство састати се са пријатељем Дачићем и са њим разговарати о развојним политикама за српски народ.

"Ми смо и данас говорили о начинима даљег привредног развоја и побољшавања животног стандарда наших грађана, али и о успјешно реализованим пројектима у протеклом периоду, поготово у области енергетике на чијем челу се налазе социјалисти и у Српској и у Србији", нагласио је Ђокић.

Он је још додао да је разговарао са Дачићем и на тему локалних избора који се ове године одржавају у Републици Српској, а који су предвиђени за 15. новембар.

"СП ће у Спрској, исто као и СПС овдје у Србији, на овогодишњим изборима направити одличан резултат, у то смо сасвим увјерени и то је била једна од тема наших разговора. Српски народ је загледан у Социјалистичку партију, у наше идеје, вриједности, државотворност и то је оно што нам даје мотив и жељу за рад", рекао је Ђокић.

Два лидера су поручила да ће ускоро доћи и до састанка Предсједништва двије партије на којем ће се разговарати о даљим начинима заједничког дјеловања, али и унапређења сарадње ове двије партије.