Ми смо социјалисти: Ивица и Перица

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић, састао се у сједишту Социјалистичке партије Србије /СПС/ у Београду са предсједником СПС-а Ивицом Дачићем. Тема суботњег састанка била је актуелна политичка ситуација у Српској и Србији, даље унапређење сарадње између двије сестринске партије, те развојне политике за грађане Српске и Србије.

недеља, 31 маја, 2020 / 12:45

Предсједник СПС-а Ивица Дачић том приликом истакао је одличну сарадњу и односе између двије партије.

„СПС ће увијек водити бригу о Српској и нашем народу гдје год се он налазио. СПС ће то радити јер смо ми партија која је директно са народом Републике Српске учествовала у стварању прве српске државе западно од Дрине. Такође, СПС ће увијек чувати и штитити Социјалистичку партију из Републике Српске, једину партију са којом имамо сестринске односе на које смо посебно поносни и које љубоморно чувамо и његујемо“, рекао је Дачић.

Он је нагласио да је упознао предсједника Ђокића са кампањом која траје у Србији, као и циљевима СПС-а на предстојећим изборима.

„СПС ће и на овим изборима остварити одличан резултат, побједнички резултат који говори довољно о повјерењу грађана у наше политике, идеје и вриједности. Желимо да наставимо да радимо на развијању Србије и Српске. Само снажна, поносна и напредна Србија може да буде лидер региона и покретачка снага српског народа на Балкану и Европи“, истакао је Дачић.

Предсједник СП-а Петар Ђокић изјавио је да је увијек задовољство састати се са пријатељем Дачићем и са њим разговарати о развојним политикама за српски народ.

„Ми смо и данас говорили о начинима даљег привредног развоја и побољшавања животног стандарда наших грађана, али и о успјешно реализованим пројектима у протеклом периоду, поготово у области енергетике на чијем челу се налазе социјалисти и у Српској и у Србији“, нагласио је Ђокић.

Он је још додао да је разговарао са Дачићем и на тему локалних избора који се ове године одржавају у Републици Српској, а који су предвиђени за 15. новембар.

„СП ће у Спрској, исто као и СПС овдје у Србији, на овогодишњим изборима направити одличан резултат, у то смо сасвим увјерени и то је била једна од тема наших разговора. Српски народ је загледан у Социјалистичку партију, у наше идеје, вриједности, државотворност и то је оно што нам даје мотив и жељу за рад“, рекао је Ђокић.

Два лидера су поручила да ће ускоро доћи и до састанка Предсједништва двије партије на којем ће се разговарати о даљим начинима заједничког дјеловања, али и унапређења сарадње ове двије партије.Оставите одговор