Меркел: Смањите дугове да бисте добили помоћ

Њемачка канцеларка Ангела Меркел упозорила је данас да државе које не смање дугове неће моћи да рачунају на финансијску помоћ осталих чланица еврозоне. Меркел је у говору на политичком скупу у сјевероисточној њемачкој покрајини Мекленбург-Форпомерн рекла да државе које су спремне да поведу дугорочну политику смањења дугова могу да рачунају на подршку. "Али оне које […]

уторак, 30 августа, 2011 / 09:03

Њемачка канцеларка Ангела Меркел упозорила је данас да државе које не смање дугове неће моћи да рачунају на финансијску помоћ осталих чланица еврозоне.

Меркел је у говору на политичком скупу у сјевероисточној њемачкој покрајини Мекленбург-Форпомерн рекла да државе које су спремне да поведу дугорочну политику смањења дугова могу да рачунају на подршку.

"Али оне које не ураде домаћи задатак, неће добити нашу подршку", рекла је Меркелова на скупу своје конзервативне Хришћанско-демократске уније у Шверину, уочи локалних избора за шест дана.

Меркелова се поново изјаснила против издавања заједничких европских обвезница.

Она је такође критиковала опозиционе социјал-демократе и Странку зелених, који заједно владају овом покрајином, јер су подржали идеју о европским обвезницама.

Меркелова је рекла да је приједлог да се сви појединачни дугови чланица еврозоне саберу у један дуг противи "здравом разуму".Оставите одговор