Лукач тврди: Додик је циркусант, и то лош

Драган Лукач, министар унутрашњих послова Републике Српске, на јучерашњој сједници Народне скупштине демантовао наводе које је дан прије изнио лидер СНСД-а и члан Предсједништва БиХ МИлорад Додик о прислушкивању опозиције.

петак, 22 маја, 2020 / 10:31

"Тачно је да је синоћ господин Додик водио одређену политичку игру са Станивуковићем и Вукановићем. Ми знамо, који смо дуже у Скупштини, да се његовим појављивањем дешавају такве ствари, управо с тим посланицима. Многи најављују кривичну пријаву против Додика, Вукановић, Станивуковић, Црнадак. Све вас је претекао господин Тубин, поднио је пријаву, а по једном предмету може да се води само једном пријавом, жао ми је нисте били довољно брзи”, казао је Лукач, те додао:

"То је само једна политичка игра коју господин Додик води са појединим које не схвата озбиљно, па се с њима игра. Баци им лоптицу, а онда они врте гледају има ли каквих ћошкова. Ја лично тврдим да нема никаквог прислушкивања у РС, осим оних који се баве неким криминалом и у складу са судским одлукама”.

Шта то бјеше изазивање панике…

Лукач је можда у праву, али није његово оцјењује да ли је нешто игра или није, већ је потребно да полиција реагује и испита све могуће нејасноће у овом случају. Озбиљно и одговорно, а не са предубјеђењем да је у питању нечија игра. А уколико утврди да је заиста тако, било би добро да укаже "изгреднику" да није у реду да им на тај начин прави беспотребан посао. Додик очито сматра да може да се спрда са институцијама Републике Српске, јер очито ником не би ни смјело да падне на памет да његове наводе провјерава, а њега позива на одговорност за речено.

… или ширење лажних вијести

Милорад Додик је изјаву за скупштинском говорницом да свака власт прислушкује опозицију, те да му Лукач сваки дан подноси извјештај о разговорима опозиционара, назвао перформансом.

– Наравно да је то био дио односа у самој Скупштини. И онај који прислушкује то не оглашава и не саопштава јавно. То је оно што би они у опозицији назвали перформанс или што би се у обичном народу назвало зезање – рекао је Додик.3 КОМЕНТАРА

 1. Па јбт, поред толиких стварних проблема и афера крупних и ситних, најахали ови на обичну сатиру.

  Ако је неко због сатиричне изјаве кловн и циркусант онда су Домановић, Ћопић, Нушић највећи циркусанти.

  И њих су својевремено пријављивали полицији.

  Само се сад нешто окренуло па људи који су добили 2% народне подршке због властите неспособности и покварености на чудан начин воде власт. Бестидно доносе безвезне и глупаве резолуције по Сарајеву мимо изабраних људи, па још пријављују полицији људе због сатиричних изјава.

  Слабоумност поступака дјела и мисли.

  Па се чуде како нико гласа за њих.

 2. Додик се преиграо у бахатости и моћи. Наравно у овој банана држави код отупјелог народа ће то проћи. (римује се 🙂

  Бла, бла – ово је тест развијености друштва, судства, медијске и политичке сцене. У развијеним друштвима за ово падају владе и предсједници. Код нас ће то да залијечи шатор на Мањачи кад Додик запјева.
  Он је био или пијан или нашмркан или на неким амфетаминима када је ово изјавио, а сигурно је да ово није била сатира или игра или „перформанс“.
  Доказ да је вријеме да Додик иде и да препусти вођење државе млађим, образованијим и културнијим. Наравно, све са циљем уједињења са Србијом.
  Лукач је потенцијални диктатор са званичним и незваничним наоружаним формацијама, са искуством служењу Нато и издајом званичника Српске(Радована Караџића). Знате ону о понављању историје. На коју ће страну стати кад загусти?