Корона вирус открива тежу болест у медијима Србије: Излив сарајевског ћевапа у мозак

Сјећате се недавног испада на београдској Првој ТВ кад се у емисију под водитељском палицом Јоване Јоксимовић уживо укључила извјесна Биљана Србљановић, коју су позвали да исприча како се опоравила од заразе вирусом корона?

понедељак, 20 априла, 2020 / 11:31

Србљановићева, оцвала дјевојка за интелектуалну пословну пратњу, којој презиме служи само као антитеза дјеловању, није пропустила прилику да оправда плату. Радно мјесто пљувача сопственог народа у свим могућим ситуацијама.

Биљана је тада обавезу изолације у доба пандемије, апсолутно ничим изазвана и било чим другим до хонорарно мотивисана, упоредила са "опсадом Сарајева". Маца мала.

При том ником није јасно зашто овакве персонице упорно тврде да у Србији влада "тоталитаризам, диктатура, национализам, шовинизам, фашизам…" јер овакав испад не би био могућ у Загребу, Сарајеву, Подгорици, Скопљу, Љубљани… Поготово без интервенције водитеља, одузимања ријечи и прекида даље приче.

Да се разумијемо, стало би се ту на непозивању у студио на првом мјесту, али да је нешто овако је рекао у Ефбиху или Хрватској било ко, па и тако небитан као Биљана Србљановић, никад више се не би појавио на телевизији.

Дакако, то се дешава само ако особа није српског поријекла…

Откуд Биљана међу Србима?

Зато није јасно зашто је Бики себе убројила у Србе ("ми смо их бомбардовали"), кад је јасно да није ништа учинила да помогне српском народу у борби за преживљавање против бројно надмоћнијих настављача традиције Анте Павелића? Она је била на страни Фрање Туђмана и Алије Изетбеговића, па није у реду што се гура гдје јој није мјесто.

Са тим, српским народом, она нема никакве везе. Сутра би са задовољством подржала нову агресију НАТО, као што њена партија ЛДП – Чедомир Јовановић јавно дјелује противуставно и тражи да се Србија одрекне дијела своје територије. Срећом на изборима су потпуно пропали.

Није случајно да је позвала жена тути-фрути народњака Жељка Јоксимовића, којој овакви другосрбијански испади уопште нису страни. Нажалост, то је фолклор у Београду и за то су криви носиоци власти у Српској, пошто интелектуалну и културну елиту немамо.

То што се продаје под њу, даје овакве резултате.

Може и горе (ко ће други него Блиц)

Медији са сједиштем у Србији отишли су корак даље, а најновији примјер аутошовинизма и стокхолмског синдрома објављен је на порталу Блиц.рс. У тексту "Сви се питају ко сређује косу др Дарије Кисић-Тепавчевић: Ево зашто је то питање увреда за све жене с Балкана", јасно су показали свој однос према Републици Српској.

Након уводног дијела сасвим трачерске теме текста, гдје се укратко објашњава како је "исфризирана Босанка" др Кисић Тепавчевић заправо еминентни епидемиолог са више од 100 научних радова, замјеницу директора Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" упоредили су са, ни више ни мање, извјесном Сарајком Мелихом Варешановићем за коју Блиц.рс каже да је "гламурозно шетала кроз Сарајево под опсадом"?!

Осим што др Дарија личи искључиво на Зорану Михајловић (само је љепша), вјероватно ни овај пут нећемо сазнати зашто се источни Срби (читај Београђани) упорно посипају пепелом у наше име? И то у најбесмисленијем контексту, чак ни кад им то не траже њихови непријатељи! Да ли Блиц.рс има обавезу да и у рубрици Лепота и здравље убацује тезе о злочиначкој Републици Српској и Србима са ове стране Дрине и ко то од њих захтијева?

Курирска преписивачка служба

Дешавало се и у Српској, да сијеци-режи-налијепи новинари из аналогног, или прогуглај, копирај и објави из дигиталног доба, пљуну нерадом на свој народ, а да то ни не примјете.

У истом овом временском периоду још је један таблоид осим Блица, Курир се зове, успио да се обрука. Да ствар буде гора, то се дешава у тексту о др Миодрагу Лазићу.

Пишући о чувеном ратном хирургу и великом српском родољубу, Курир наводи формулацију "за време агресије на БиХ, добровољно је био у војсци РС-а". Дакле, осим што се Отаџбински рат назива "агресијом", а агресија НАТО на Србију "бомбардовање", неком је у Београду пало на памет да Војску Републике Српске објави малим словом и то као "војску ЕрЕса".

Крајње је вријеме да се са највише инстанце Србији скрене пажња на овакво недопустиво понашање у тамошњим медијима, те да се озбиљније услове сарадњом. Рецимо Војин Ћетковић? Да се сугерише Жељку Јоксимовићу како неће добијати тезге из буџета по Српској, докле год му је драже Сарајево и његова жена намјешта у програм пљуваче по Српској.

Док се не промијени приступ, никад неће схватити да им сарајевске ћевабџије на Башчаршији редовно пљују у порције, које они братско-јединствено-југоносталгичарски гутају, гледајући у брда око Сарајева и проклињући рутаве четнике. Трудећи се да што више пута понове, а да их нико није ни питао, како су за рат криви "Слоба и Срби".

Пријатно.2 КОМЕНТАРА

 1. Које сте ви будале са Фронтала када себи постављате оваква питања.
  Када сте последњи пут били у Србији?
  Србија је сад 60 година иза БиХ.
  Нормално да свако ко је нормалан у Србији то види.
  Друга је ствар што они немају снаге да сами себи признају да су пропали и испушили курац у распаду Југославије само зато што су пичке и болесне комуњаре којима мир нема алтернативу и једино кривце виде у нама србима из БиХ па из немоћи мрзе и оне босанске србе који настоје да постану србијанери.
  Заболи ме стојко за Биљаном Србљановић,кругом двојке,напредњацима,Србијом уопште….ако они мисле да су злочинци нека клече и моле за опрост до миле воље.
  Сви око њих иду далеко испред и реално је очекивати да Србија изазове нови рат да поново покраду све јер су жељни свега.
  Жалосно је само што је Република Српска постала алат болесне и тровачке улоге Србије у региону.

 2. Kakva bagra levicarska. Sta se moze Srbija je u nevolji. Ponestalo ekstremnih srpskih desničara, pravoslavnih fašista i onih postenih ljudi koji su devedesetih služili onoj presvetloj ideji (svi srbi u istim govnima) Slobi, Karadžiću i Mladiću, Dodiku. Ovi „skolovani“ ne vole Putinovu Rusiju, ne pljuju na Zapad, ne pozivaju sve Srbe da se vrate na svetosavski autoput.
  Ovo pod hitno treba pripojiti serbskoj rep. Pijemontu srpstva i koljaštva. Pa, da nas bog vidi.