Комшо бира ријечи: Пробрао предсједнике скупштина из "мањег БХ ентитета"

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић примио је у посјету предсједнике скупштина општина и градова из бх. ентитета Република Српска – Приједора, Добоја, Зворника, Вукосавља, Сребренице, Вишеграда, Осмака и Новог Горажда.

среда, 6 октобра, 2021 / 09:46

Као и Шефик Џаферовић приликом најаве посјете Козарској Дубици, и други муслимански представник у Предсједништву БиХ наставља језик провокације и хегемонизма.

Дакле, онда кад видите да Ал Џазира, Ослобођење, Н1 и слични ратнохушкачки памфлети напишу и изговоре "бЕхА ентитет еРеС", знајте да проводе политички програм. Јасно и чији.

Остатак саопштења, као и увод, дајемо без измјена:

Разговарано је о тренутној политичкој ситуацији у Босни и Херцеговини, која се одражава на Бошњаке и Хрвате повратнике у мањем босанскохерцеговачком ентитету.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић изразио је спремност за проналажење најбољег рјешења, како би се повећала финансијска средства у буџету за повратнике у Републику Српску, с циљем стварања повољнијег амбијента за њихов живот.

Због слабог одзива гласача на прошлим локалним изборима, у односу на претходне, предсједници скупштина општина и градова РС-а нагласили су да је циљ анимирати и охрабрити те гласаче да изађу на Опште изборе 2022. године како би резултати били релевантнији. Сматрају да би се општа слика у овом бх. ентитету знатно промијенила.

Тема састанка била је и информисање и мапирање стратегије заједничког политичког дјеловања ових предсједника скупштина општина и градова из више политичких странака у Републици Српској, смањило исељавање младих лица у иностранство, као и други пројекти одрживости Бошњака и Хрвата на овом простору.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић је, такође, истакао да ће пружити сваки вид подршке у области здравственог система, како би се грађанима који су пријављени у Федерацији БиХ, а живе у Републици Српској, омогућила адекватна здравствена заштита.