Ко све неће пренијети да је полицајац спасио човјека из Врбаса у Бањој Луци?

Полицајац Полицијске управе Бањалука ноћас је спасио мушкарца који је скочио у ријеку Врбас са моста у Слатинској улици, што је свакако похвале вриједан чин, али некако неће изазвати толику пажњу медија и хистерију на друштвеним мрежама.

понедељак, 29 октобра, 2018 / 10:41

У саопштењу МУП РС се још каже:

Полицајци су протекле ноћи у 50 минута послије поноћи поступили по анонимној пријави да мушкарац намјерава да скочи са моста.

"Доласком на лице мјеста уочен је мушкарац који је скочио у Врбас. Након што су низводно примијетили мушкарца један од полицајаца је скочио у воду и живог га извукао на обалу", саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Мушкарцу је указана помоћ и колима Службе хитне медицинске помоћи је превезен на Универзитетски клинички центар Републике Српске.

Било би добро када би и позитивне вијести о животу и раду полиције у Српској, наилазиле на једнак третман као и оне лоше епизоде, којих такође има.18 КОМЕНТАРА

 1. напротив, он је учинио своју дужност, и рекламирањем оних који чине своју дужност само се од властите дужности прави нешто много вриједно…учинио је што је морао, да није требало би га тужити, није скочио у Нил, већ на плитком и мирном мјесту водотока Врбаса, не серите…ви би сао хистерију да дижете да би имали шта д арадите по порталима, хистерију треба дизати на оне који не ураде што је прописано, човјек добија плату за то…

 2. Полиција Српске је изложена бруталној медијској криминализацији, предани су у том „светом задатку“ медији у ефбиху потпомогнути антисрпским медијима и порталима (РТВ БН, Бука и ини) у Српској, углавном онима које усаид спонзорише.
  Селективно се истичу често и измишљени рђави примјери како би се оцрнила и криминализовала полиција Српске, зато и дају толику медијску пажњу оној фарси око Давида гдје се корисни идиот (то је онај што вришти и крешти испред Боске) својски упире олајати и оклеветати полицију Српске, понављајући прилично болесну (и измишљену наравно) конструкцију несрећне судбине свог сина. Конструкцију насталу из пера једног блогера љигавца.

  Од таквих није очекивати да „региструју“ херојско дјело Његоша Ђекановића, полицајца (што ће рећи „саучесника у убиству Давида“), који је учинио оно што нико од тих пискарала који предано опогањају полицију (да неће случајно скочити у Врбас онај усаидов испрдак Трифуновић, уредник смећа од портала Бука, или друга пискарала која на том порталу) не би учинио па да му се најрођенији нађе у тако тешкој ситуацији.

  Прошао сам тим мостом (испред рехабилитационог центра „Зотовић“) доста пута, скочити у Врбас са те висине треба огромна храброст, тек један од хиљаду (вјероватно ни толико) би то урадио, Врбас је зајебан, ту се живот лако губи, лако ствари оду по злу, треба и пуно спретности, вјештине да се утопљеник извуче из воде.

  У нека друга нормалнија времена полицајац Његош Ђекановић би био херој дана, можда и године, о његовој храбрости би се са дивљењем причало. У ова данашња времена мало ко ће то и примијетити, барем од медија. Не уклапа се овај чин у „жељену“ слику о полицији Српске. Погана времена.

  1. Pajdo..pa nije drot skocio sa mosta u Vrbas…Imas li imalo kritickog misljenja.. Ono jeste drot, i po pravilu, nema bas visok IQ, ali sigurno nije lud da skoci u Vrbas s ovog mosta..Dzaba si prolazio tim mostom, pajdo ako nisi ni o cemu mislio osim da pjevas pjesmu o hrabroj i sjajnoj policiji Srpske..Drot je sisao do obale i uskocio u rijeku da izvuce nesretnika. Heroj dana ili godine je Renato iz BGD koji spasava ljude iz Save,..onako..jer je neustrasiv,,, a drotovi valjda trebaju da imaju zavrsenu obuku za spasavanje i da spasavaju ljude kad nema nikog drugog. Pa jel primaju plate da bi kaznjavali vozace samo, ili kad tuku navijace…
   Policija Srpske je jedna karina, cast izuzecima..i tu nema sta da se hvali puno.. Gomila nestrucnih, neobrazovanih dzibera koji svoju malu platu nadopunjuju pljackanjem naroda, od pljackasa banaka do saobracajaca i pomagaca ubica (kao u slucaju Davida) .. Ne kapiram zasto je kritika njih udar na Srpsku, ali eto..optuzite me da udaram na Srpsku..
   Policija u Belgiji, Njemackoj, Poljskoj, Grckoj je policija za primjer…a ruljci koji su zavrsili kurs, uz sasluzenje dekana Ceranica, su dobri samo za cuvanje ovaca, a ne reda i mira u nasoj nesretnoj Srpskoj

  2. У праву сте а поред наведеног вијест сам погледао у централном дневнику „БН-ТВ“ као и изјаву полицајца (која ми је , узгред , дјеловала као да му је неко други срочио а он научио напамет као рецитацију). И не да није , како је сам рекао , скочио него је отишао да плићака и још скинуо униформу прије него је ушао , пардон са моста скочио , у Врбас.

 3. A da prokomentarisem i tekst. Dakle, tacno ie da ova vijest nece izazvati histeriju na drustvenim mrezama..niti medju obicnim narodom.. za mene to nije iznenadjenje iz par razloga. Policiji Srpske vise nista ne vjerujem. Da odem korak dalje, ne vjerujem da se ovo uopste desilo na opisani nacin. Mnogo vode ce proteci vrbasom dok policija ne vrati povjerenje naroda. I to je fakt. Policija je suvise u sjenci politike, u prvom redu rezima, tako da se sav (opravdani) gnev prema rezimu direktno vezuje za policiju zbog percepcije da policija sluzi vlastima, a ne narodu. A bome se policija i ne trudi da opovrgne ovu percepciju…Ubistvo Davida, pljacka banke, dileri droge, cuvanje kurava, i druga sranja su samo mali dio posla kojim se policija bavi..naravno ne sva, ali ne vidim glas struke iz policije po ovom pitanju. Mislim…policija dijeli sudbinu drustva.. i ne moze se ni razlikovati od drustva.. drustvo je dotaklo dno, zasto bi se policija razlikovala od njega..

 4. Da se ne ponavljamo , potpisujem komentare koji je napisao conclo, uf kakav jak nik, i oba Koletova.

  Gladam dnevnik, čiji nego BN-ov, i u Sumornom moru, nađoh nešto što me i zasmija:

  Čudo neviđeno, sletio avion na banjalučki aerodrom… Ne slijeću na njega više samo komarci i muve, nego i avion , i to ne bilo kakav, lijepo onaj sa lotrama.

  „…Burle jede burek, iza njega cupka Biserka…“
  Doduše ne znam o kome se radi, ko jede, i ko cupka… Važno je da se ima šta jesti, i da se cupka, da nije sve pohrlilo u jeftine eroplane…

 5. што каже овај Коле, није далеко од истине…колико пута је просјечан човјек, онај који не другује за буљуком полицајаца дакле, наишао у животу на полицајца чије понашање и професионалност га је пријатно изненадила? сигурно једном, таман довољно да препозна ово моје питање…људи не разумију овдје историјску путању нашег народа у БиХ, рецимо…наша полиција је насљедник деценијама,а можда и дуже, старих институција чији је задатак био надзирање народа, а не криминала…колико су многи глупи види се по томе што изгледа не разумију да је је крилатица ”народна полиција” најчешће узвикивана и испјевавана у култури и контракултури – као иронија и ништа више. Полицајац није лош човјек. Али, углавном, чим приступи полицију (и тако је посљедњих стотину година, а вјероватно и више, о томе неком другом приликом, и свакако и сгурно – не на овом мјесту), постаје дио једне ултимативно репресивне, и то на феноменално бенав начин, структуре. Распитајте се код својих рођака, или екс пријатеља који су нпр отишли у Енглеску, како излгеда та установа тамо, па ће свака жеља за интелигентним разговором на тему најнеинтелигентније структуре у југоисточном дијелу Европазије, да ишчили као дим на вјетру…понављам да нисам давао прилог феноменологији полиције, већ допринос логици: који курац хвалити некога ко је радио свој посао? за државне паре…? то је непоштено, поред тога што је глупо. истичем заправо да свако ко таквога хвали, сигурно не ради поштено свој (рецимо буџетски) посао.
  ја лично сам уобичајио годинама да, чим ми се ма којим поводом а то су углавном поводи индиректног опорезивања, полицајац обрати, да кренем да се свађам…
  права народна институција, која је осликавала душу народа и носила његове све историјске тежње, код Срба !!! била је армија. тачка. никаквим козметикама не могу новопечене политичке елите (а заправо изузетно старе, јер су све оне титосоцијалистичке, јањождерске, туђеженојебне, народокрадне, у себе несигурне,недизокурцне) да сада од полиције направе замјену за несхватљив зајеб који су учиниле, да лише овај народ српски овдје своје властите армије, коју смо подигли тад кад је сав свијет био противу нас! опет се распитајте код својих пријатеља, кумова, или ако већ сами знате то: па ће вам се казти, да је војник, војник, а полицајац, чак и кад се преобуче, и истренира за специјалца, увијек остаје полицајац. Полицајац, свигдје изузев у Британији, је цивилна сила окренута противу властитог народа, у суштини…кад се томе дода вијековни талог најсиромашније плутократије на свијету (хахахаххахахахах),коју та полиција вијерно прати и служи, добијате коефицијент будуће среће с том државом, и полицијом= 0.
  извињавам се на дугачком тексту.

 6. јово, хвала!
  и слажем се за авион: истог је ранга као ово горе што сам описао.
  Да авион(и) слијећу добро је, и ок. Истурати то на овакав начин ”да слијећу”, горе је него патетично. Требало би да падају, је ли? или, што имамо тамо авион? па то је норма(лно), кад имамо аеродром. Побогу…

 7. Било би добро да се коментатори држе текста који коментаришу, или макар теме. А и да мало пораде на властитој писмености.

  Трпати овдје улогу и сврху полиције, каква је у односу на друге полиције у Европи и Свијету (и ту увијек имамо инфантилну и прилично глупу перцепцију људи који површно познају и не разумију ову материју), какав има углед у друштву, и теме које са овим везе немају је само разводњавање приче и покушај „болдовања“ рђаве слике о мрским негативцима, што је и својствено недовршеним а не ријетко и искомплексираним људима.

  Полиција има своју сврху због које постоји. Као што је имала својевремено војска, наша ВРС која је подлим нападима и перфидним играма урушавана, у коначници и укинута 2004-е.

  Полиција и правосуђе, раније и војска, нису стубови државе (то су просвјета и здравство) како то неки погрешно доживљавају и како се у неким другим временима афирмисало погрешно поимање, али имају важну улогу у свакој држави.

  Људи теже површности, поједностављивању, те бркају улогу полиције и тужилаштва, касније суда. Рецимо око ове фарсе за Давида или других случајева, недјела, злочина.
  Полиција ту уради свој дио, или не одради, у 95+% случајева одради што треба, касније је то у надлежности тужилаштва које ће наредити даљње радње. Но како написах, припрости људи то и не разумију а воле да се трпају, и те селективно ископане „гријехе“ приписују и додају „дежурним злоћама“, полицији Српске наравно.
  Но то је већ друга тема, биће прилике коју и о томе написати.

  1. Pa pajseru..zasto onda ne pohvaliti i konduktera, i radnicu u pekari kad napravi dobru kiflu, doktora kad ti prepise lijek, nastavnicu kad da peticu djaku…Svi oni rade posao „dobro i savjesno“
   btw, jebo ti turcin mater

   Khal Drogo…naj si mi jaci, mame mi..
   „Било би добро да се коментатори држе текста који коментаришу, или макар теме.“

   Sam sebi dajes ulogu moderatora, a? Ne moze to kod mene proci..moderiraj svojoj kuci, ako je imas i ako smijes.
   Pa cega sam se drzao ako ne teme?
   O cemu sam pisao? o elektromagnetnom zracenju?
   Pajdo, de vidi moze li se skociti sa mosta u Vrbasu kao onaj drot i prezivjeti, pa onda spasiti covjeka…

 8. Знате шта, неко се оправдано може запитати ко је тај НН мушкарац који се покушао убити скоком са моста у релативно плитак Врбас, са не релативне, него велике висине?

  Тај ће „лицемјер“ предпоставити да се самоубица морао разбити као пичка,поломити све, или бар поломити ноге ударцем од дно,тај ће у логичном размишљању посумњати у истинитост, јер ондје ни Емир Балић, некадашњи најбољи скакач са старог-новог моста у Мостару, не би скоком остао без повреда?

  Како то да баш тада у „глуво доба“ ту би полицајац, како скочи по неким са моста, по другим са обале у ладну Мораву, како једноставно доплива до тог непознатог „самоубице“, како великог човјека без отпора довуче до обале, како???????????????????

 9. Inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS uhapsili su službenika PS Kozarska Dubica Gorana Jeličića, osumnjičenog za ubistvo Irene Predojević (28) iz Kozarske Dubice, potvrdilu su za Srpskainfo izvori iz pravosuđa RS.

  Lično, ne vjerujem ni da se ovaj događaj oko spasavanja mladića desio…Fore i fazone paravanske, a zašto služe paravani, zna se.
  A., iako je spasao nesrećnog čovjeka, uostalom to mu je i dužnost. I, profesionalna, i ljudska.

  Što se tiče promašene teme, ne mislim da je iko promašio temu. Teme su povezane, isprepletene po sistemu spojenih posuda. Priče u pričama, romani u romanima.
  . Slabovidi i sporopaleći, oni s manjkom sivog materijala, što ne vide povezanost događaja i likova, nisu krivi, ne znaju da ne znaju.
  Isprdci i isprdčine su van ove kategorije. Oni znaju, ali su plaćeni da ne znaju.

 10. сада би циничан и непристојан човјек овом Пијетлу што псује мајку Србима, и назива их Турцима, требало прослиједити ову непријатну вијест о дубичком полицајцу оптуженом за убиство, као утук на његова кукурјекања о беспрекорности пандурске структуре? Али не, нећемо…мада, мора се признати да све те вијести имају много незгодан тајминг у задње вријеме…

  1. турци су сви они који би због неколико полицајаца који су загазили у криминал, укинули МУП РС.

   Заборављаш да су овог осумњиченог ипак ухапсили полицајци МУП РС, једино да опет приједорски турчин самозвани Ј. Јовановић не рекне да се ни ово није догодило.

  2. Pajdo..gdje procita u prethodnim komentarima i slovo o ukidanju policije Srpske?
   Ja sam napisao da je policija jedna karina, a ne respektabilna institucija..no to je znaci njeno ukidanje..
   Nikad ne bih pozelio turcina da rukovodi nasom policijom pa makar bio najveci strucnjak..ali imam pravo da konstatujem da je ovo sto imamo karina od policije i da treba mjenjati sve u njoj..ono sto je sakashvili u gruziji uradio..otpustiti sve, pa primiti nove ljude uz one koji se nisu ogrijesili o pravila policijske sluzbe
   Imam pravo da kazem da sumnjam u ovaj herojski postupak jer je tako lose isceniran, bas kao i konferencija 26.03. imam pravo da imam mozak i kazem: braco, ova suplja ne moze proci kod mene.. kod khal droge i tebe moze, vjerovatno iz razlicitih pobuda, ali kod mene ne moze. I ne ubjedjujte me, kao i druge, da moram misliti kao vi

 11. Šta su čekali 13 godina?
  Što ne privedu ubice Milana Vukelića?
  Što ne kažu ko je bio suvozač Čađin ?
  Ukinuo je ovu instituciju , kao i sve ostale njihov kindnaper.
  Kindnaper napravi scenarij da se jednoga dana desi policijska humanost, da bi drugog dana uhapsio policajca ubicu kojeg smo plaćali 13 godina. A, ubrzo će ga pustiti zbog nedostatka dokaza.
  Uostalom, ko može garantovati da i to nije dil, kako bi se reklo da policija nema milosti ni prema svojim kolegama., sve da se sapere ljaga sa ove institucije.

  Ako ćemo čekati da se ubice hapse nakon toliko godina, Vukelićevog ubicu neće da uhapse, podmetnuti ubica im šeta godinama po Briselu…Davidovog ubicu neće da uhapse, …onda što će nam taj MUP?

  Da, ne vjerujem ovakvom MUPU, nažalost nisam jedini.
  I ovog momenta, hiljade se spremaju za egzodus, ili su već u kolonama koje grabe odavde. Nije više komad hljeba u pitanju, u pitanju je bezbjednost. Ostavljaju sve, ponesu koliko može stati u ranac, djecu u ruke i bjež dok ti je glava na ramenu.