Ко о чему, Додик о структуралном дијалогу!

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је циљ структуралног дијалога са ЕУ о реформи правосуђа да буде спријечено правно насиље, које је оличено у наметнутим законима високог представника о правосуђу, а које иде у правцу умањења значаја законодавста и правосуђа Српске. Предсједник Републике је нагласио да ће Српска тражити да се у процесу […]

понедељак, јун 6, 2011 / 08:42

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је циљ структуралног дијалога са ЕУ о реформи правосуђа да буде спријечено правно насиље, које је оличено у наметнутим законима високог представника о правосуђу, а које иде у правцу умањења значаја законодавста и правосуђа Српске.

Предсједник Републике је нагласио да ће Српска тражити да се у процесу реформе правосуђа уважи уставно уређење БиХ и европска пракса и законодавство.

"Република Српска у структурални дијалог са Европском унијом улази са ставом да је реформа правосуђа БиХ неопходна. Очекујем конкретне разговоре са делегацијом ЕУ и квалитетну реформу правосуђа. Имамо веома јасну и прецизну концепцију о корјенитој реформи правосуђа БиХ", нагласио је Додик за сутрашње издање "Вечерњих новости".

Структурални дијалог са ЕУ, који је резултат договора високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон и предсједник РС, почиње данас у Бањалуци, а разговори на нивоу експерата биће настављени у уторак.

Дијалог са ЕУ обухватиће питања стратегије за реформу сектора правде БиХ, стратегије за рад на предметима ратних злочина, рада правосудних институција на свим нивоима и правни оквир и координацију надлежности, сарадњу у правосуђу, његово финансирање, једнак приступ правди и затворски систем у земљи.0 КОМЕНТАРА

  1. Да није жалосно било би смијешно, а жалосно је да се помиње увећање значаја правосуђа РС истог оног правосуђа које ослободи убицу покојног Гарића, истог оног правосуђа које са криминалном полицијом није у стању да расвјетли убиство покојног Милана Вукелића, истог оног правосуђа које још никог није процесуирало за покрадене милијарде, и невиђену пустош државе и народа каква се не памти од најезде монгола, исто оно правосуђе РС које је једва на прсте једне руке процсеуирало починиоце ратних злочина против српског народа, а има ли су могућност исто као што је српски народ имао безброј цивилних жртава..па од свега тога ништа, и сад би да се крију иза структуралног паламуђења…СРАМОТНО, предцједниче, стиди се те фотеље у коју увалиш дупе и она има више угледа од тебе!

  2. … истог оног правосуђа које је срамно ослободило Додика у претходном предмету, а већ се да наслутити исход предмета о згради Владе. Сада нам је упаковао „структурални дијалог“ као фол да је нека велика тема коју народ сметен у памет и не разумије, а исход ће бити да се примјене европски стандарди, сјебе РС, референдум и обустави сваки поступак против Додика. Али ваљда ће и нама из гузице у главу x-(

  3. Je..ao li ti dijalog svu familiju lopovsku palamudiš o dijalogu a ne o zapošljavanju mafijašu jedan !!! Dijalog da zaštitiš svoju guzicu od suda da te ne uhapse a ti stoko gladna sisaj vesla pored praznog frižidera !!! Ali ne zaboravi mafijašu laktaški bio je i Milošević faktor stabilnosti na Balkanu pa je umro u ćeliji a i Gadafi se slikao Sa svim bjelosvjetskim guzonjama još prošle godine a gdje je danas ??? Ti si sitan za njih iako ti je glava kao kutija od tena !! I NE ZABORAVI ĆELIJA TI JE VEĆ SPREMLJENA I NEĆE TE SPASITI NIKAKVA REFORMA I NIKAKAV DIJALOG JER „ONI“ NE PRAŠTAJU !!!!!

Оставите одговор