Ко је стварно лопов у Фокусу и шта је највећа српска превара у посљедњих 20 година?

Oбјављујемо отворено писмо јавности фотореортера дневног листа Фокус, Миленка ШукалA, које, како он каже, поменуте новине нису хтјеле да објаве. У суботњем броју листа Фокус, 31. марта, мој дугогодишњи колега Владимир Шаварика објавио је коментар под насловом "Ко је лопов у Фокусу?". Ту се помиње и моје име и наводи се да сам човјек Милорада […]

понедељак, 2 априла, 2012 / 15:03

Oбјављујемо отворено писмо јавности фотореортера дневног листа Фокус, Миленка ШукалA, које, како он каже, поменуте новине нису хтјеле да објаве.

У суботњем броју листа Фокус, 31. марта, мој дугогодишњи колега Владимир Шаварика објавио је коментар под насловом "Ко је лопов у Фокусу?".

Ту се помиње и моје име и наводи се да сам човјек Милорада Јањетовића који тражи плату од господина Зорана Шаренца, "који нема бобе у џепу као ни ми" (говори о 26 запослених у редакцији Фокуса).

Обзиром да сам на овакав начин директно прозван молим Вас да објавите мој деманти, став и неке чињенице за које знам као дугогодишњи новинар и фотограф.

1. Најмање сам очекивао од тебе Владимире Шеварика да се обраћаш јавности поред живих власника и предсједника Управе, дојучерашњег директора Зорана Шаренца, садашњег директора Пејке Медић, главног и одговорног уредника Сњежане Миланковић и Далибора Ђекића, помоћника директора за маркетинг, али када си се већ јавио у име свих њих подсјећам те да си ти човјек који је морао знати све што питаш сада Милорада Јањетовића, бившег власника.

2. Знао си, а можда и учествовао, обзиром да си био шеф маркетинга у, како ти наводиш "највећој српској превари у задњих 20 година". Као шеф маркетинга знао си да је Радмило Шиповац регистровао мерцедес на своје име, а не на име фирме Фокус.

Знао си и прије пуцања ове бруке да нам нису уплаћени доприноси двије и по године и четири плате, па се ниси бунио јер си био добар и сад си добар са Зораном Шаренцом за кога тврдиш да "нема бобе у џепу као ни ми".

3. Нису нам џепови ни слични јер знаш врло добро да је Шаренац из Милића у
Бањалуку прије неколико година дошао са пластичном кесом и да је био подстанар.

Једва је састављао крај са крајем радећи за "Патриот" Слободана Васковића и као дописник БХРТ-а градио своју каријеру пљујући по доласку Милорада Додика на власт.

4. Од доласка у Фокус и пријатељства са Александром Џомбићем стекао је кућерину у Бањалуци, викендицу у Челинцу, ауто Citroen 5, купио је владиним парама фирму Орфеј ДОО, која издаје Екстра магазин. Зоран Шаренац је још власник листа Фокус и то од 8. децембра до данас и требало би да зна да ће он по закону кривично одговарати за све финансијске преваре које сте заједно водили, он као дотадашњи директор, а ти као шеф маркетинга.

5. Питаш се ко је назвао Јањетовића и наредио да Шаренац мора бити директор Фокуса?

То сви знамо, и сам се Шаренац јавно хвалио у редакцији да је то био премијер Александар Џомбић. Хвалио се и да га је Џомбић поставио у Управу Хемофарма и за предсједника Скупштине акционара Комисије за хартије од вриједности РС.

6. Како то да својом оволиком моћи Шаренац није успио да нам исплати за четири мјесеца једну плату и понуди наду да је могуће спасити новине и 50 радних мјеста?

7. Зашто о свему ћути Далибор Ђекић, садашњи шеф маркетинга и бивши главни и одговорни уредник кога је Шаренац поставио за члана Управног одбора државне новинске агенције СРНА, коју су такође намјеравали приватизовати, о чему је Шаренац причао на сва уста?

8. Зашто ћутиш о томе колико је новца који је влада дала Фокусу Шаренац пребацио на свој и на рачуне своје друге фирме Орфеј?

9. Срам те било Владимире што ни једном рјечју ниси заштитио сироптињу у Фокусу, него лопове.

10. Срам те било-ни једном рјечју ниси заштитио колегу којем је Шаренац пријетио убиством.

11.Срам те било-знаш све о криминалу преваранта из Милића а сада га браниш од нас које је опљачкао.

12. Ја у име свих мјеродавних органа тражим да уђу у Фокус и прегледају све књиге, попишу сву имовину Зорана Шаренца, утврде како ју је стекао и кажу ко је крив за "највећу српску превару у посљедњих 20 година". Са својим адвокатима припремам тужбу против свих вас јер нећу дозволити да ме сеоске варалице преваре у мом граду.

МИЛЕНКО ШУКАЛО
Фоторепортер Фокуса0 КОМЕНТАРА

 1. Кад је нестало мезе, поче прича безвезе!

  Прц Милојка, оде Џомба на добош (а можда и иза решетака). Џомбићу баш си наиван!

  Иначе овај Фокус је био смијурија од новина, почевши од формата, преко уредничке политике, текстова…

  „3. Нису нам џепови ни слични јер знаш врло добро да је Шаренац из Милића у
  Бањалуку прије неколико година дошао са пластичном кесом и да је био подстанар.

  Једва је састављао крај са крајем радећи за „Патриот“ Слободана Васковића и као дописник БХРТ-а градио своју каријеру пљујући по доласку Милорада Додика на власт.“

  Јауци СНСД-овских потказивача. Одавно је позната чињеница да су сви запослени (од првог до задњег) у Фокусу чланови СНСД-а. Дао вам је Додо од шаке до лакта! Уживајте у благодатима партијске књижице!

 2. ПОново сам прочитао овај текст и за око ми западе:

  Ово је заиста огледало нивоа интелигенције ко год да је ово писао:

  „12. Ја у име свих мјеродавних органа тражим да уђу у Фокус и прегледају све књиге…Са својим адвокатима припремам тужбу против свих вас јер нећу дозволити да ме сеоске варалице преваре у мом граду.“

  Не можеш тражити у име мјеродавних органа, ваљда треба бити да ћеш позвати све надлежне органе да се укључе у…

  Смијурија!

  _______________________