Шаровић: За граничне прелазе треба 80 милиона КМ

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изјавио је данас да би за оспособљавање граничних прелаза Градишка и Метковић у складу са европским стандардима било потребно уложити 80 милиона КМ. "БиХ је заинтересована да се, када Хрватска уђе у ЕУ, отворе још један или два гранична прелаза која ће испуњавати неопходне услове, као […]

понедељак, 2 априла, 2012 / 15:01

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изјавио је данас да би за оспособљавање граничних прелаза Градишка и Метковић у складу са европским стандардима било потребно уложити 80 милиона КМ.

"БиХ је заинтересована да се, када Хрватска уђе у ЕУ, отворе још један или два гранична прелаза која ће испуњавати неопходне услове, као и за рјешавање транзита до луке Плоче“, рекао је Шаровић новинарима у Славонском Броду.

Он је нагласио да, када Хрватска постане члан ЕУ, она роба из БиХ која нема евро број неће моћи прећи границу.

"Хрватска је један од најзначајнијих економских партнера БиХ. Сигурна сам да је и у интересу Хрватске, када постане чланица ЕУ, да пласира робу у БиХ", истакао је Шаровић.

Министар пољопривреде Хрватске Тихомир Јаковина рекао је да су у претприступним преговорима Хрватске са ЕУ дефинисана два гранична прелаза према БиХ за промет робе.

"Позната ми је иницијатива да буду одређени и други гранични прелази, али то је ствар преговора", рекао је Јаковина.

У делегацији из БиХ, која борави у Славонском Борду, осим Шаровића, су и министар просторног уређења Републике Српске Сребренка Голић са сарадницима и директор "Рафинерије нафте" из Брода Сергеј Крашчук.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *