Јелена Тривић: Националне теме вам служе за дневну политику

"Овај закључак је усвојен током једне од посебних сједница, када се говорило о неуставној трансформацији БиХ. Тада сте рекли: ако не оду стране судије из Суда БиХ, изаћи ћемо из ПДВ система, из одбране, вратити војску на ниво Републике Српске и тако даље. Стране судије су и даље ту, а једино што сте урадили јесте да сте формирали власт на нивоу БиХ и ништа не радите по закључцима које сте сами изгласали", рекла је посланик ПДП-а Јелена Тривић.

уторак, 9 фебруара, 2021 / 14:29

"Јасно се види како завршавају закључци Народне скупштине Републике Српске, управо онако како сте ви рекли – као мртви закључци", рекла је још у одговору министру финансија Зори Видовић током данашње сједнице НСРС, подсјетивши да је још 12. новембра 2019. године скупштинска већина у парламенту Српске усвојила закључак да задужује Владу Републике Српске да анализира ефекте учешћа у ПДВ систему и на бази тога изврши припреме за издвајање Републике Српске из ПДВ система БиХ.

Она је истакла да тако завршавају закључци усвојени у највишем законодавном тијелу Републике Српске, те да ће свака расправа и усвојени закључци, укључујући и оне о дјеловању Високог представника у БиХ, завршити нигдје:

"Ово су озбиљне националне теме које не заслужују да буду мртве тачке и редовно служе само вама за дневну политику", закључила је Тривићева.