Нови посланици у парламенту Српске: Балабан умјесто покојног Фулурије

Због преузимања нових дужности престао је мандат народним посланицима у Скупштини РС Саши Поповићу (СНСД), Зорану Видићу (СДС) и Драшку Станивуковићу (ПДП).

уторак, фебруар 9, 2021 / 14:34

Народни посланици су на почетку сједнице минутом ћутње одали пошту недавно преминулом посланику Александру Фулурији.

На сједници су додијељени мандати народним посланицима: Борису Спасојевићу (СНСД), Стеви Јоксимовићу (СДС) и Раденку Чупићу (ПДП), који су потом положили свечану заклетву.

Умјесто Фулурије, преминулог члана НДП, који је у НСРС ушао са компензационог листе, у скупштинске клупе сјешће Будимир Балабан, који је био четврти на компензационој листи.

Балабан је прво био члан ДНС, који је изашао из странке због сукоба са Недељком Чубриловићем, предсједником ДНС у градском одбору Бања Лука. Потом је основао странку Слобода, која је на изборе изашла на листи са НДП и двије фракције напредњака.

Није се посебно истакао борбом за гласове и освојио је укупно 680, што је прилично мало јер је на локалним изборима освајао више од 3000 личних гласова.

Након раскола Чубриловића и Павића, Балабан се вратио у ДНС, да би убрзо напустио ту странку, под образложењем да су странку преузели нови чланови ДНС, што је била иста аргуументација због које је Чубриловић изашао из ДНС. Иако су у "старом" ДНС Чубриловић и Балабан били у сукобу, након свега Балабан је прешао у Демос средином 2019.Оставите одговор