03:13 Течни Антартик: Отопли ли планета три степена, ниво мора расте годишње пет центиметара глобално21:10 Брегзитовање у Ламаншу: Француска британском острву пријети искључењем струје, Британци шаљу морнарицу19:20 Макрон јавно одао почаст Наполеону, кад очекујемо да ће Нијемци Хитлеру?18:35 Ефбих остаје без гаса: Није због Лаврова већ Енергоинвеста11:47 Ненад Вуковић: Билдање Додикових политичких мишића, нема разговора са онима који говоре еРеС10:41 Петровић сазвао директоре јавних предузећа: Пораст броја запослених, нагомилани дугови, лоша контрола10:34 Вучић: Мијењали би само границе Србије - што не подијелите Авганистан, Сирију, Ирак?10:31 Израчунали смо дигитроном: Прије 153 године рођен Мика Алас10:22 Нема ту ништа сензационално: Ловци из Змијања љути на возача који је јурио медвједа колима10:09 Голићка и Ћосић о утопљавању Дејтонке и проглашењу парка природе Требевић

Нови посланици у парламенту Српске: Балабан умјесто покојног Фулурије

Због преузимања нових дужности престао је мандат народним посланицима у Скупштини РС Саши Поповићу (СНСД), Зорану Видићу (СДС) и Драшку Станивуковићу (ПДП).

уторак, 9 фебруара, 2021 / 14:34

Народни посланици су на почетку сједнице минутом ћутње одали пошту недавно преминулом посланику Александру Фулурији.

На сједници су додијељени мандати народним посланицима: Борису Спасојевићу (СНСД), Стеви Јоксимовићу (СДС) и Раденку Чупићу (ПДП), који су потом положили свечану заклетву.

Умјесто Фулурије, преминулог члана НДП, који је у НСРС ушао са компензационог листе, у скупштинске клупе сјешће Будимир Балабан, који је био четврти на компензационој листи.

Балабан је прво био члан ДНС, који је изашао из странке због сукоба са Недељком Чубриловићем, предсједником ДНС у градском одбору Бања Лука. Потом је основао странку Слобода, која је на изборе изашла на листи са НДП и двије фракције напредњака.

Није се посебно истакао борбом за гласове и освојио је укупно 680, што је прилично мало јер је на локалним изборима освајао више од 3000 личних гласова.

Након раскола Чубриловића и Павића, Балабан се вратио у ДНС, да би убрзо напустио ту странку, под образложењем да су странку преузели нови чланови ДНС, што је била иста аргуументација због које је Чубриловић изашао из ДНС. Иако су у "старом" ДНС Чубриловић и Балабан били у сукобу, након свега Балабан је прешао у Демос средином 2019.