Италијански адвокат заступаће српске жртве НАТО бомбардовања

Италијански адвокат Анђело Фјоре Тартаља најавио је да ће заједно са српским колегом Срђаном Алексићем пред правосудним органима заступати жртве НАТО бомбардовања у Србији 1999. године.

недеља, 17 новембра, 2019 / 18:30

"Нашли смо савршен споразум, професионални и пријатељски, и мој колега из Србије и ја одлучили смо да се заједнички суочимо са трагичном реалношћу да и послије 20 година од агресије НАТО на вашу земљу, број људи који умире од посљедица бомбардовања пројектилима с осиромашеним уранијумом непрекидно расте”, рекао је Тартаља за београдске Вечерње новости.

Тартаља наводи да су у Италији обољели или преминули италијански војници који су били у мисији на Косову и Метохији и у БиХ, а да су грађани Србије бомбардовани и у многим подручјима умиру од посљедица тог чина.

Он истиче да већ 20 година води битку за истину о жртвама осиромашеног уранијума и има 138 извршних пресуда на разним нивоима и у различитим правосудним органима.

Тартаља је увјерен да је споразум са Алексићем заснован на истинској вољи да издрже у дуготрајном и тешком процесу који их обојицу очекује.

Лист наводи да је адвокат Алексић из Ниша, са којим Тартаља најављује сарадњу, своју битку почео још 2008. године, као заступник ратних војних ветерана, а потом и сакупљањем доказног материјала из медицинске документације о жртвама и обољелима од посљедица бомбардовања 1999. године.7 КОМЕНТАРА

 1. OK, Angelo. Mozes poceti od 16 ubijenih u zgradi RTSa. Pronadji onog generala koji je pred samu eksploziju dosao da izvede svoju ceru iz grupe neduznih ljudi osudjenih na smrt. Kao pocetnu tacku istrage pronadji vozaca hladnjace izslepovane iz dunava sa svezim mesom, pa onda sledi mrvice dokaza masovnih grobnice od Kosova do batajnice. Jebi se, gramziva pogani, a i tvoj domaci adjutant.

  1. Sve zločine treba istražiti i zločince procesuirati. Pa i one koje ti navodiš. Ne treba praviti razliku među žrtvama. Žrtve su najčešće nedužne.
   Prema tome … JEBI SE I TI

  1. Nemoj tako. Nikada se ne zna. U Italiji je stradalo puno vojnika kao posledica osiromašenog uranijuma. Imaju iskustvo kako izaći na kraj sa korumpiranim pravosuđem

 2. Tреба подржати странце који хоће да нам помогну.
  Ми смо такви да у све сумњамо.
  Видјели смо како с епонашао Хандке.
  Има људи странаца који реално виде на нашу проблематику и такве треба подржати и прихватити.
  Не дочекивати одмах све на нож.
  Овај адвокат из Италије би могао да буде драгоцјен адут у разоткривању праве истине са осиромашеним уранијумом којим смо бомбардовани.