Вол стрит журнал: Америка ће доставити Кијеву пројектиле са осиромашеним уранијумом

Позивајући се на америчке званичнике, новинари пишу да ће Бајденова администрација украјинским оружаним снагама обезбиједити гранате са осиромашеним уранијумом након неких интерних дискусија о томе како да опреми тенкове Абрамс које САД намјеравају предати Кијеву.


Надамо се, не у парама: Стевандић позвао земље НАТО да плате због гађања осиромапшеним уранијумом

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је данас да је много пута доказано да НАТО бомбардовање осиромашеним уранијумом изазива карциноме и смрт људи, те да би одговорне земље, појединци или њихови насљедници требали кад-тад да плате за посљедице тих нехуманих поступака на овим просторима.


Њемачки војници траже одштету због осиромашеног уранијума

Бивши њемачки војници поднијели су захтјев за одштету због излагања осиромашеном уранијуму који је коришћен током ратова на Балкану и у Ираку, због чега је фракција Алтернативе за Њемачку у Бундестагу затражила мишљење њемачке владе.Поновљена негација амбасаде САД да ће на вјежби бити осиромашеног уранијума

Амбасада Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини издала је саопштење у којем негира наводе о кориштењу осиромашеног уранијма у будућој војној вјежби која би се требала одржати 2019. године.