Италијани у страху од рата којег је најавио Гадафи

Италија је појачала мјере безбједности након што је либијски лидер Моамер Гадафи запријетио нападима, уз оцјену да је на дјелу покушај "новог италијанског колонијализма". "Између нас и Италије почео је рат. Мој пријатељ Силвио Берлускони је починио злочин дозволивши да Италијани учествују у рату против Либије", изјавио је Гадафи за либијску националну телевизију. Он је […]

понедељак, 2 маја, 2011 / 19:33

Италија је појачала мјере безбједности након што је либијски лидер Моамер Гадафи запријетио нападима, уз оцјену да је на дјелу покушај "новог италијанског колонијализма".

"Између нас и Италије почео је рат. Мој пријатељ Силвио Берлускони је починио злочин дозволивши да Италијани учествују у рату против Либије", изјавио је Гадафи за либијску националну телевизију.

Он је истакао да је бомбардовање НАТО на Либију злочин и да се сада рат премјешта на италијанску територију.

"То желе Либијци и ја то не могу спријечити", поручио је Гадафи.

Италијански министар унутрашњих послова Роберто Марони изјавио је да Гадафијеве пријетње ратом на италијанској територији нису само пропаганда и да их не треба потцијењивати, преносе италијански медији.

"Гадафијеве изјаве потврђују да је ситуација веома озбиљна и да треба пажљиво пратити развој ситуације. Појачали смо контролу", додао је Марони.

Марони је упозорио да је смрт најмлађег Гадафијевог сина, Саифа ал-Араба, у НАТО бомбардовању свакако разбијеснела Гадафија и да ће он инсистирати на одмадзи и репресалијама против држава чланица НАТО, а посебно против Италије.