Инцко: Без буџета напредак БиХ би био отежан

Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је да би без буџета развој и напредак БиХ био веома отежан, те да то није у било чијем интересу.   Он је рекао би неусвајање буџета довело у питање начин финансирања избора, као и провођење одлука које донесе парламент БиХ. "Усвајање буџета обавеза је домаћих власти, а […]

понедељак, април 30, 2012 / 10:11

Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је да би без буџета развој и напредак БиХ био веома отежан, те да то није у било чијем интересу.

  Он је рекао би неусвајање буџета довело у питање начин финансирања избора, као и провођење одлука које донесе парламент БиХ.

"Усвајање буџета обавеза је домаћих власти, а на то их је подсјетио и Савјет за имлементацију мира", рекао је Инцко за "Вечерњи лист".

На питање да ли ће реаговати уколико на састанку шесторке 16. маја у Мостару не буде постигнут договор о провођењу одлуке "Сејдић-Финци", Инцко је рекао да је то обавеза БиХ која неће нестати, а не ОХР-а.

Најављени одлазак сраначких лидера у Брисел високи представник је оцијенио као "бриљантну идеју" и нови замајац процесу европских интеграција БиХ.

Он је подсјетио да БиХ има потписан Споразум о стабилизацији и придруживању са ЕУ и да је реално очекивати од њених политичара да покажу зрелост и спремност да неке одлуке, ма како оне тешке биле, доносе сами.

"Иде споро, иде тешко, али једноставно сматрамо да неке послове не треба радити било ко умјесто домаћих политичара, па ни ОХР", истакао је Инцко.

Он је рекао да ће ОХР бити затворен када буду испуњени услови и циљеви које је Савјет за провођење мира поставио БиХ. "То још увијек није случај", констатовао је Инцко.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *