И након плишаног преврата, Јерменија и Русија у добрим односима

Руски предсједник Владимир Путин рекао је током разговора са јерменским премијером Николом Пашињаном да се односи Русије и Јерменије развијају на свим пољима.

недеља, 9 септембра, 2018 / 12:07

Путин је на састанку у Москви нагласио да двије земље имају посебне везе које трају неколико вијекова.

"До данас, односи између Јерменије и Русије се непрестано развијају на свим пољима, посебно у области политике, војном и безбједносном сектору, те економији", рекао је руски предсједник.

Пашињан је током разговора, такође, пажњу усмјерио на посебну природу односа између Москве и Јеревана.

"За разлику од песимизма израженог у појединим јерменским и руским медијима те на друштвеним мрежама, мислим да се наши односи развијају веома динамично и природно", нагласио је јерменски премијер.

Према његовим ријечима, у односима између Русије и Јерменије "нема нерјешених питања".1 КОМЕНТАР

  1. Da..Receno pred novinarima, a u stvarnosti Pasinjan je dosao na trljanje usiju izmedju ostalog zbog hapsenja Roberta Kocharijana, drugog predjednika Jermenije i Putinovog havera (Putin mu cestitao rodjendan iako je ovaj u zatvoru), kao i zbog izjava o ODKB . Prije par dana je Putinov savjetnik izjavio da „Moskva ocekuje ozbiljne razgovore sa Jerevanom“. Da rezimiramo, Jermeni nemaju opciju do da duvaju kitu Rujama, jer ce ih ovi i za najmanju pauzu u duvanju, prepustiti Azerima na klanje. Nije lako biti u sakama Supersile, bilo to Rusija ili Amerika