Стевандић у Братунцу: Требају нам јаки људи у Сарајеву

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да је Република Српска највећа српска побједа у посљедњих 200 година која се мора сачувати и развијати, јер је гарант слободе српског народа са лијеве стране Дрине.

недеља, 9 септембра, 2018 / 12:10

На предизборној трибини синоћ у Братунцу, Стевандић је истакао да је та побједа остварена зато што су Срби били сложни и уједињени и да је циљ Уједињене Српске да уједињени са својим коалиционим партнерима у Сарајеву и Бањалуци штите интересе Српске и српског народа.

"Ово је важна изборна јединица, јер се у Братунцу зна колико је скупа Република Српске и колике су жртве за њу пале и шаљемо одавде поруку да хоћемо боље људе у Народној скупштини Републике Српске и велику српску побједу и већину", поручио је Стевандић.

Када је ријеч о изборима за Парламентарну скупштину БиХ, Стевандић је рекао да Успјешна Српска жели боље и честитије људе у њеном новом сазиву да би Република Српска била мирна, а не да се свађа са БиХ.

"Потребни су нам јаки људи у Сарајеву који ће штитити Српску и омогућити јој миран развој и економски напредак", појаснио је Стевандић.

Он је позвао становнике Братунца да изађу на изборе и дају подршку листи младих, образованих и некомпромитованих кандидата Уједињене Српске у Изборној јединици седам, те заједничком кандидату за српског члана Предсједништва БиХ Милораду Додику, а за предсједника Републике Српске Жељки Цвијановић.

На трибини је представљено 12 кандидата Уједињене Српске за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице седам, те кандидат СНСД-а за Представнички дом парламента БиХ Лазар Продановић коме Уједињена Српска пружа подршку као заједничком кандидату из ове изборне јединице.

Продановић је позвао на јединство коалиционих партнера јер то гарантује најбољи изборни резултат и побједу.

"Очекујем да ће Уједињена Српска, која први пут излази на изборе, узети гласове опозиционих странака у Српској које раде против њених интереса у Сарајеву, те да ће гласачи ове странке подржати коалиционе кандидате Милорада Додика и Жељку Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске" , истакао је Продановић.26 КОМЕНТАРА

 1. Zna se šta je Stevandić.
  Dva dana sam u Bijeljini, mene je totalno razočarao Slobodan Pavlović.
  Šta uradi politika od onakvog čovjeka,kandidat režima za Predsjednika Republike Srpske. Doveli ga na nivo Stevandića. Srbin čovjek,napravio pare u zemlji slobode Americi,kada ga sretneš i rukuje se s tobom tri dana ruke ne treba prati jer se takav čovjek ne sreće svaki dan.
  I sad on spao da odvuče koji glas od razočaranog naroda da bi zombi glasači omogućili pobjedu ustaškinje.
  Vidim da mu ime vezuju i za ovu propast u Žitoprometu Bijeljina, vucaju ga ko Gaće i dok hoda da ga ne upropaste totalno za života.

 2. „Очекујем да ће Уједињена Српска, која први пут излази на изборе, узети гласове опозиционих странака у Српској које раде против њених интереса у Сарајеву, те да ће гласачи ове странке подржати коалиционе кандидате Милорада Додика и Жељку Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске“ , истакао је Продановић

  Ko god procita ovu recenicu,poduza je ,nema dileme za koga ce glasati.

  1. @prijedor „spavac“ aktivira se prije svakih izbora na mjesec do dva. Koliko god se upirao da glumi srbina baliluk iz njega progovara.

 3. Шта наша власт и наша опoзиција знају какви треба да буду људи у Сарајеву? “Потребни су нам јаки људи у Сарајеву…“, рече Ненад С. Каратисти, џудисти, боксери… је ли мислио на борилачке спортове, шта ли му значи јаки људи? Немају ни једни ни други појма како се чува и штити Република Српска, нити шта би требало предузети на њеној цјеловитој заштити, не само од сарајевске и мостарске чаршије, него и од нас самих. Ове на власти и у опозицији интересују само лични и партијски интереси. Oстало је прича за “малу децу“ пред изборе. Тодор то гледа 20 година.

 4. Бити ће да је Стевандић под појмом „јаки људи“ (у Сарајеву) мислио на себе? Нисам сигуран да је , пихтијаст као медуза , баш тако јак. Када кажем пихтијаст не мислим само на физичке карактеристике. Да је бар као медуза па да жари. Не , он је пихтијаст баш као пуна тепсија пихтија са све оном масти , која се ухватила о’зго и то бар прст дебела.

  Наш мали
  Стеван Дичић ,
  зајапурио се и зајунио
  к’о прави бичић.

  Он одавно ,
  то сви знају ,
  роговима боде
  за газду бају.

  Прочитали смо бају
  и његове фолове .
  Oтићи ће и Стеван Дичић
  међу браћу волове.

 5. Не знам хоћу ли растурати друге, али бих стварно волио кад би Стевандић као „патриота“ смио изаћи на црту зеленом Лазаревићу у дебати, мислим да би то била јача дебата него Милова и Иванићева, као и Жељкина и Вукотина заједно.

  Он је тренутно у причи много јак, баш због тога бих и волио да му узмем три бода на његовом терену-медију, све да докажем оно што тврдим, да сам ја ПРЕЈАК за њих све заједно..

  1. Covjece ni jednu misao nisi jasno iskazao, sve je bilo tako nemusto i nepovezano. Izgledao si kao da imas apstinencijalnu krizu. Ne znam je li u pitanju ona „jasno izrazavanje je odraz jasnih misli“ ili neki psiholoski problem, ali covjece, tesko te je bilo gledat i slusat. Ne znam, mozda drugi put uspijes sastaviti koju.

  1. Може. Ако они прихватају, врло радо. И поштено. С тим да обојици могу поставити и неугодна питања.
   Нпр. скоро бејах за славским столом с битним људима из ДНС-а и СДС-а. И кажу ови из ДНС-а:
   „Чули смо да ће Мектић пред изборе хапсити Стевандића у вези убиства Шушнице.“
   Двојица из СДС-а као из топа одговорише:
   „Неће. Питали смо Мектића и рекао је да Ненада штите странци.“

   Ето, питао бих Мектића да ли би хапшење политичког противника пред саме изборе политичка одмазда и да ли је тачно да од странаца не смије да хапси ни оне за које у јавности тврде да су криви. А Стевандића бих питао да ли је тужио Мектића за клевету, и ако није, зашто није?

  2. Опет се извлачиш…

   Ниси одговорио да ли је у праву Мехтић или Стевандић.

   Како сам схватио ову твоју причу, уопште се не поставља питање би ли Мехтић ухапсио Стевандића да га странци не штите. Закључак је да је то једини разлог што је Стевандић на слободи.

   Како сви знамо да ти Мехтића сматраш поштеним министром, здраворазумски је закључити да ти вјерујеш Мехтићу и да дијелиш његова сматрања.

  1. Здраворазумски је да ти већ једном кажеш ко је у праву, Мехтић или Стевандић.

   Признајем и одговор “не знам“.

   Мораш одговорити.

  1. Коме си полагао рачуне када си овдје до детаља причао како си гурао прсте у Стевандићево грло и хвалио се пријатељством са њим?

   Пичка нема храбрости рећи да у Бањој Луци није било ратних злочина јер би тиме демантовао Мехтића који за исте оптужује Стевандића.

  2. Živa istina: svi mi koji govorimo iza busije bez imena i prezimena, na jednu stranu, a Dražen sa svojim vlastitim imenom i prezimenom na drugu stranu , on nas sve ubjedljivo po hrabrosti pobjeđuje. Lako je lupetati iza zaklona ,a drugačije, ozbiljnije, odgovornije kada junak stane pred sve nas i kaže ono što ima da kaže. Bez obzira sviđali se nama njegovi komentari, ili ne, ide ispred svih nas za nekoliko kopalja naprijed.

  3. Ајде!

   А што тај твој епски јунак не смије рећи да у Бањој Луци није било ратних злочина?

   Зашто не смије демантовати Мехтића?

   Ето ти његове храбрости и јунаштва!

   П.С.

   А што се ти Лојане не представиш именом?

 6. У Бањој Луци је било ратних злочина (нажалост), нашу несрећу и срамоту. Не велики број ликвидација, снажан притисак на несрбе да се напусте домови. Но то се дешавало у свим општинама БиХ и Хрватске, али не и Србије. Београд је једини чист у регији по том питању.
  Но то је пројектовано у Лондону, договорено прије рата у Лисабону, па нису знали како другачије направити етничко разграничење.

  1. Значи било је.

   Је ли Мехтић у праву када тврди да је Стевандић био извођач тих нечасних радњи?

   Признајем и одговор „не знам“.

  2. @oроз.ба

   Немам никаквих директних сазнања везано за убиство инспектора Шушнице. Ако Мектић има, нека их не износи на конференцијама за штампу, већ у институцијама. Немам ништа против. Али он страначким колегама признаје да је немоћан „јер Стевандића штити Хаг“. Да сам на његовом мјесту, поднио бих оставку одавно и часно се повукао. Мени он јесте симпатичак као човјек који исказује емоције у борби за правду, али резултати његовог рада….

 7. Ubistvo Miodraga Šušnice, policijskog inspektora – dokumenti
  piše: Slobodan Vasković

  Miodrag Šušnica, penzionisani policijski inspektor, ubijen je 10.04.1992. godine u kafiću “Kajak” u Banjaluci. Šušnica je, iako penzionisan, radio za DB Srbije.

  Ubice, kao ni organizatori ubistva, nikada nisu odgovarali za ovaj zločin, iako su dvije osobe, Vladimir Todić i Neven Laka, tokom istrage priznali da su likvidirali Šušnicu i detaljno opisali kako su to učinili.

  Nikada nisu rasvijetljeni ni motivi ubistva. Pripremajući ovaj tekst, u razgovorima, su se iskristalisala dva povoda ubistva Šušnice, kao i nesporna činjenica da je tog dana postojala svjesna i organizovana namjera likvidacije određenih lica. I da je ta namjera, u svoj svojoj monstruoznosti, sprovedena u djelo.

  1) Šušnica je “ubijen greškom”, a ubice su imale namjeru da likvidiraju druga lica, Muslimane i Hrvate, za koje se tvrdilo da “nabavljaju oružje, dilaju drogu, rade za SDA i Aliju izetbegovića”.

  2) Šušnica je bio otpočetka ciljana meta ubica, kako bi se Bošnjaci (Muslimani) i Hrvati u Banjaluci optužili da stoje iza njegove likvidacije i kako bi nakon toga uslijedila odmazda.

  http://slobodanvaskovic.blogspot.com/2017/03/ubistvo-miodraga-susnice-policijskog.html
  https://www.youtube.com/watch?v=VAANRpfKO90