ХДЗ 1990: Лаже Аваз да смо окренули леђа Човићу

Из ХДЗ 1990 стиже деманти на текст Дневног Аваза "Како су се подијелили посланици у Парламенту БиХ: Љубић се придружио Јуришићу и Пурићу, окренуо леђа Човићу" који преносимо у цјелости. У данашњем Дневном авазу, у чланку Како су се подијелили посланици у Парламенту БиХ: Љубић се придружио Јуришићу и Пурићу, окренуо леђа Човићу, аутор износи […]

субота, 28 маја, 2011 / 19:14

Из ХДЗ 1990 стиже деманти на текст Дневног Аваза "Како су се подијелили посланици у Парламенту БиХ: Љубић се придружио Јуришићу и Пурићу, окренуо леђа Човићу" који преносимо у цјелости.

У данашњем Дневном авазу, у чланку Како су се подијелили посланици у Парламенту БиХ: Љубић се придружио Јуришићу и Пурићу, окренуо леђа Човићу, аутор износи неточне тврдње.

Наиме, само на темељу чињенице о заједничком Мјешовитом клубу у Заступничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине са заступницима Хрватске странке права и Демократске народне заједнице, закључује се да је ХДЗ 1990 прекинула сурадње с ХДЗ БиХ.

Треба знати да је овај клуб формиран одмах након избора и из тога сад не треба извлачити закључке о прекидима садашњих савеза или обнови старих.

Заправо, овај Клуб као и неки други у Заступничком дому су резултат настојања за бољим кориштењем пословничких и техничких права за све странке, а не чврсти политички савези.

Дакле, из чињенице постојања овога мјешовитога клуба ХДЗ 1990- ХСП БиХ – ДНЗ не треба извлачити политичке поруке. Странке чланице овога клуба и даље ће самостално креирати своју политику.

ХДЗ 1990 остаје на позицијама чврсте политичке сурадње у Парламентарној скупштини БиХ и другим државним институцијама са ХДЗ БиХ.Оставите одговор