БиХ фудбал није више под суспензијом

"Одбор за хитност Уефе данас је укинуо суспензију Фудбалском савезу БиХ", рекао је Баковић федералним медијима и додао да се очекује да у понедјељак, 30. маја, суспензИју поништи и Фифа на састанку Извршног одбора. Укидањем суспензију фудбалска репрезентација БиХ је стекла услове за наставак квалификација, као и клубови из БиХ за наступ у европских такмичењима. […]

субота, мај 28, 2011 / 19:27

"Одбор за хитност Уефе данас је укинуо суспензију Фудбалском савезу БиХ", рекао је Баковић федералним медијима и додао да се очекује да у понедјељак, 30. маја, суспензИју поништи и Фифа на састанку Извршног одбора.

Укидањем суспензију фудбалска репрезентација БиХ је стекла услове за наставак квалификација, као и клубови из БиХ за наступ у европских такмичењима.

ФС БиХ суспендован је 1. априла због неусвајања статута који је усклађен са правилима Фифе и Уефе.

Делегати ФС БиХ 26. маја једногласно су усвојили нови Статут, чиме је отварена могућност наставка квалификације за репрезентацију БиХ и наступ клубова из БиХ у европским такмичењима.

Новима Статутом је предвиђено да, умјесто тројног предсједништва, функцију предсједника Савеза обавља један човјек уз мандат од четири године.

За избор предсједника биће потребно 45 од 60 чланова Скупштине, што значи да представници ни једног ентитетског Савеза у Скупштини ФС БиХ неће моћи да буде прегласан.Оставите одговор